Minden napra egy film

Minden napra egy film

A Cinderella Story: Christmas Wish

2020. január 15. - BBerni86

Karácsonyi, szerelmes, álmokért küzdős.

Kat már alig várja, hogy 18 legyen, megkapja az örökségét és az álmait követhesse. De egyelőre még a mostohaanyja a gyámja, aki egy fillért sem ad neki, és szolgaként kezeli a saját otthonában. Kat vigasza a kiskutyája, a legjobb barátnője és egyben manó társa a munkahelyén és a dalszerzés. A mindennapok 1_15a_cinderella_story.jpgszürkeségét egy új kolléga érkezése is megtöri: a karácsonyi vásárra új Mikulás érkezik. A két fiatal nagyon jókat beszélget egymással, egyre jobban tetszenek egymásnak, de Kat fél ledobni a jelmezt, és felfedni magát. Hála a mostohatestvérének, mém lett belőle. Még inkább menekülne, amikor a Mikulásról kiderül, hogy Dominic Wintergarden az, a főnök egyetlen fia, akiért többek között Kat mostohatestvérei is odavannak. Miközben a mostohák a Wintergarden bálra tolakodnának gazdag párt felszedős céllal, Kat is kap egy meghívót Dominictól. Ha ki mer állni magáért, nem csak a karácsonyi műsort mentheti meg, de szerelemre is lelhet.

Ha már tegnap bejött a karácsonyi hangulat, gondoltam, folytatom ma is a karácsonyi filmek pótlását. Van pár darab még, amit beterveztem az ünnepek alatt, de kimaradt. Ilyen ez a film is, és nem is hiányzott ez nekem az ünnepek alatt. Megnéztem, és már fel is véstem a filmek közé, amelyeket nem akarok többet látni.

A történettel az a legnagyobb baj, hogy bántóan gyerekes, hiteltelen és kb. olyan, mintha élőszereplőkkel forgattak volna le egy mesét. Igaz, ez a Disney felé sértés, ők komolyabb mesefilmeket összehoznak, mint ez az alkotás. Az csak egy dolog, hogy a manójelmez és a Mikulás kosztüm sem éppen az a cucc, amiben ne lehetne felismerni a másikat. Most komolyan: mert paróka és műfül van rajtuk, nem ismerik meg egymást? De ez az egész karácsonyi tematika is problémás.

Wintergarden család, akiknek van egy karácsonyi parkjuk. Már ettől rosszul voltam. De fokozni tudták: azok a karácsonyi dalok és azok a műsorok a gyerekeknek… lelki sérüléseket akartak vajon okozni a felnövekvő generációnak? Jó, nekik talán nem, de az én agyamnak ez sok volt a giccsből.

Arról nem is beszélve, micsoda dalszövegek voltak ebben a filmben. Kat álma, hogy dalokat írjon. Ha ez a repertoárja, akkor nem lesz slágergyáros. A film végén Dominic apja mondja neki, hogy azt nem tudja garantálni, hogy befut, de elkezdeni segít neki. Rávágtam: tuti, hogy nem fut be ezzel. Legfeljebb gyerekműsorokat adhat, szigorúan 8 év alattiaknak.

Ez nem mozifilm, ez egy gyengébb tévéfilm. Amit valami Disney Channel vagy egyéb gyerekcsatorna lead a délutáni matinéban. A történet, a külcsín, a zene, de még a színészei is ezen a szinten vannak.

Érdemes is rápillantani, tele van olyan színészekkel, akik gyereksorozatokból, legfeljebb ifjúsági sorozatból lehetnek ismerősek. Most rákerestem párra, és tele vannak Disney Channel munkákkal, illetve olcsó sorozatokkal. Azért azt kétlem, hogy nálunk rajongói lennének Laura Maranónak, vagy Isabella Gomeznek. Talán az álomsrácot játszó Gregg Sulkin a legismertebb, aki egy Marvel sorozat állandó főszereplői között is ott van, nem csak ebben a tini, szerelmes, dalolós bizniszben próbálkozik – nem véletlenül. Van egy duettje ebben a filmben, és még technikai rásegítéssel sincs meg benne az X.

Nem találtam viccesnek sem a filmet. Elvileg komédia, de min kellene nevetnem? Sokkal inkább kiakasztottak a részletek benne. Lenyúlja a mostohatestvér a báli ruhát? Sebaj, a barátnő fél nap alatt olyan profi újat varr, mint egy divatszalon. Na, persze. Szegény kutyust a kerekekkel, azzal vajon mit akartak?

Láttam, most meg hamar igyekszem elfelejteni. Ez a Hamupipőke történet világ rémes!

 

A Cinderella Story: Christmas Wish - 5/1,5 annyira gyerekes és béna, hogy az már bosszant is. A dalszövegek… nagyon GAGYI!

https://www.youtube.com/watch?v=su4Vzm_6uvg

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4815409944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása