Minden napra egy film

Minden napra egy film

A karácsonyi mentőakció

2020. február 02. - BBerni86

Családi, ünnepeket megmentős, C-vitaminra vadászós.

A Mikulás idén is készül az ünnepekre. A manók már nagyban gyártják a játékokat, ő pedig szorgalmasan olvassa a gyerekek leveleit. Ám a manók egyszerre lebetegednek: mindegyikük kidől. A feleségével utánaolvasnak a dolognak, és kiderül, egyszer már volt ilyen. Akkor egy C vitaminban gazdag gyümölcs segített megmenteni a karácsonyt. Most gyümölcs nincs, de az emberek már gyártják dobozban is a vitamint. Nem kell mást tenni, mint 2_2a_karacsonyi_mentoakcio.jpgelvenni, és venni közel 100000 darab vitamint. A Párizsban lezuhanó Mikulásnak hamar meggyűlik a baja a rendőrséggel, de szerencsére egy fiatal családapa, egyben védőügyvéd a megmentésére siet. Miután sikerül Thomasnak elhinni, hogy valóban a Mikulás költözött fel a tetőjére a rénszarvasokkal, a családdal belevágnak a manó mentő akcióba.

Úgy tűnik, egyre többen csinálnak olyan filmet, amikor a Mikulás bajba keveredik, és az adott ország egy családjának kell megmentenie. Az Államokban több ilyen film van, a kedvencem, a Csoda New Yorkban is ilyen. De tavaly láttam olyat is, amiben Ausztráliában zuhant le a szán, és tulajdonképpen nyári körülmények között mentették meg az ünnepeket. Most itt egy francia változat is: avagy a bajba jutott Mikulás megérkezett Párizsba!

Mivel az a város az egyik kedvencem, nekem már a vágóképek is nagyon tetszettek. Ahogy a rénszarvasokkal a Mikulás leszáll a Moulin Rouge mellett, ahogy szánon repülnek a Szajna felett, vagy amikor karácsonykor az Eiffel-torony látogatói még rénszarvasokat is tudnak fotózni. (Ki lehet találni, a téli sztorikban mi a másik gyengém. Igen, a rénszarvasok.)

Sajnos, maga a történet már nem tudott ennyire lekötni. Mikulás a főszereplő, eleve nem voltak nagy elvárásaim, de ez a konfliktushelyzet… betegek a manók és C-vitamin kell? Mesében inkább elviselhető, mint egy filmben.

Már a módszerek sem tetszettek, amivel igyekeznek beszerezni a vitamint. A patikákban a készletek felvásárlása, a piacon a gyümölcs beszerzése, majd az internetes vásárlás. Legalább valami poén lenne benne, de hiába várom. Azon, hogy a Mikulás nem ismeri a pénz fogalmát és el kell neki magyarázni, meg nem tudok nevetni.

Ezzel most nem leszek éppen emberbarát, de a két kisgyerek is teljesen az agyamra ment. Cuki elemként tették bele őket, bennem teljesen más érzéseket keltettek. A fiúnak olyan volt a feje, mintha valami súlyos betegsége lenne. A kislány is, mondjuk a fiú is, meg hiszékenyek, gyerekesek – tudom, gyerekek, de ennyire? Arról nem is beszélve, hogy annyira egyforma korúnak tűnnek, hogy még azon is agyaltam, hogy akkor ők most ikrek? Persze, ez a filmből nem derül ki.

Már csak a cuki állat hiányzott. Bocs, hiszen itt vannak a rénszarvasok! Akiket különben nagyon bírok, de egy filmbe miért kell ennyire gyerekes poénokat írni, még a szarvasoknak is? Amikor a Mikulás chaten osztja ki nekik a feladatokat, és eléggé elmebeteg módon beszélget velük többször is a filmen…

A cuki különben is a film kulcs jellemzője lehetne, de olyan erőszakos módon, hogy végig az ellentétes hatást érték el nálam. A Mikulás neje, aki maga a kedvesség és a bűbáj. A kölykök, akiket legszívesebben belevágtam volna Miki puttonyába, és ki se szedtem volna belőle őket. A házaspár, akik még mindig egymásra vannak kattanva – furcsa is volt a gyerekes poénokkal teli filmben, amikor egy közös éjszaka után az volt a poén, hogy meztelenül alszanak még, Mikulás meg rájuk nyit. Egyedül a rénszarvasoknak van megbocsátva, hogy ennyire aranyosak. Másnak nem!

Ismerős színészek is akadtak, de ezek a gyerekes karakterek… mesébe velük!

Mesében talán elment volna, filmként azonban nagyon nem tetszett. Karácsonykor menne el.

 

A karácsonyi mentőakció - 5/3 van benne aranyos rész is, de összességében inkább idegesítettek a karakterek és poénok.

https://www.youtube.com/watch?v=MZuhnosei2k

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7815451158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása