Minden napra egy film

Minden napra egy film

Shameless

10. évad

2020. február 02. - BBerni86

Családos, túlélésért küzdős, ügyködős, botrányos.2_2shameless.jpg

Fiona elment, új életet kezdeni, ezúttal magáért és nem a családért. Azonban a házáért kapott pénz felét meghagyta a családnak, ezzel adva nekik egy esélyt a biztosabb jövőre. Debbie ragadja magához a hatalmat, és igyekszik beosztani a pénzt, javítani a körülményeiken. Frank azonban inkább anyagra és italra költene, így ármánykodni kezd a lánya ellen, akinek meg is találja a gyenge pontját. Debbie ugyanis kitalálta, hogyan legyenek márkás dolgai, amiket a boltban vissza is váltogat. Majd egy barátnője révén a kitartott nők életmódjába kóstolna bele, és belekeveredik egy anya-lánya gyilkos viszonyba. Ian a börtönben újra Mickey mellett találja magát, majd szabadulva is együtt igyekeznek maradni, bármennyire is nehezítse meg az életük a korrupt felügyelőtiszt. Carl nem maradhat a seregben, neki is ki kell találnia, mihez kezdjen magával. Talán a rendőrség lesz a megfejtés? Lip fia megszületik, és amíg Tami az intenzíven van, egyedül igyekszik gondoskodni a kicsiről. Utána pedig a nővel kell kitalálni, hogyan folytassák. Együtt is vannak, vagy csak szülőtársak?

A tévés családok között láttunk már nem egyet, akik kitörölhetetlenek a memóriából. A Ewing nevet az is ismeri, aki egy Dallas epizódot sem látott életében. A Rém rendes család, akik megmutatták, milyen az élhetetlen família. Igaz, azt máig nem értem, ha a nő nem is dolgozott, a férj rémesen keresett egy cipőboltban, miből voltak olyan körülményeik? Egy magyar verzióban egy ilyen család nyomorogna, nem azt a középszínvonalat tartaná, amit ott láttunk. De nem is ők most a lényeg. Hanem, az emlékezetes sorozatos családok. Amelyek között a Gallagher név is ott lesz.

Idén megint kaptunk egy jó nagy adag botrányos történetet. Még mindig törekednek arra, hogy egyszerre legyen nyomasztó a sorozat és komédia is. Kinek éppen melyik irányra van nagyobb ingere. Pl. amikor Frank évekkel korábban lecsukatott egy fiatal fekete egyetemistát, most pedig eljön a barátnő bosszút állni. Lehet a poént nézni, hogyan állít csapdát, majd Frank hogyan igyekszik kikerülni belőle. De abba is belegondolhatunk, milyen az igazságszolgáltatás. Az igazi bűnös, aki fehér volt, megúszta. Az ártatlan fekete, a bőrszíne miatt, meg a fél életét töltheti a börtönben.

De érintenek több olyan témát, mint az illegális bevándorlás, a közhivatalok korrupciója és a mindenféle szexualitás, idén megint a homofóbia kiemelten. Ian és Mickey kapcsolata még mindig kiveri a biztosítékot Mickey apjánál, lesz is műsor egy közeledő esküvő miatt…

Fiona hiánya szerencsére nem jelent meg. A szerepe egy részét Debbie, a többit Lip vette át. Még mindig annyi a családtag, hogy bőven ki tudják tölteni a részelet. Már nem is gyerekek a szereplők, nem kell melléjük egy szülői kéz. Már többen szülők ők maguk is, ezzel egészen új témaköröket hozva be a sorozatba. A kedvenc részeim idén azok voltak, amikor Lip és Tami igyekeztek igazi családdá válni. Talán némi őrülettel keverve, de egész jó munkát végeznek. Ha valakiknek most drukkolok, azok ők.

Ha valaki már kezd sok lenni, az Frank. A többiekben legalább a kezdeményeket látom, hogy valamit kezdeni akarnak az életükkel. Ő meg az örök életművész, aki mindenki életét képes megnyomorítani, csak neki legyen meg az itala és a kábítószere. William H. Macy még mindig remek, de már maga a karakter kezd nagyon lefárasztani.

A színészek maradtak a szerepeikben, és 10 év után már nehéz is lenne nem szerepben lenni. Fejlődnek, alakulnak, a színészek simán hozzák is az arcaikat.

Humor, akció, dráma és görbe tükör, eseménydús részekben. Ez a Shameless, idén is.

Ez az évad már lement, és már bejelentették, egy utolsó menetet kap még a Gallagher család. De az lesz a végső – a 11. lesz a búcsúévad. Vagyis, jövőre búcsúzunk.

 

Shameless - 5/4 még van benne elég botrány, megvan a családi szál is, álnok a humora is, de a szív?

https://www.youtube.com/watch?v=QwPUPsmNtOY

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8715450948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kertigörény 2020.02.04. 08:46:15

Mindenképpen a legnagyobb sorozatok között tartom nyilván, bárki kérdezi. Sajna ez az évad nekem kicsit lapos lett. Szerintem pont Frank az, aki a legjobb karakter, és az ő balhéi hoztak színt a sorozatba, na ez most ebben az évadban ami kevés volt. Sajnálom, hogy vége lesz, de valljuk be, felnőttek és így már tényleg nem olyan fun az egész. Frank meg Frank :D
süti beállítások módosítása