Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Western vol.2.

2020. március 24. - BBerni86

5_55.jpg5: A visszatérő - a film, ami azzal lett híres, hogy Leo 1. Oscart kapott érte 2. nyers húst evett benne 3. medve-bunyó. A történet klasszikus bosszúfilm némi túlélő drámával: a vadászt az egyik társa megöli és a fiát sem kíméli. Csak éppen a vadász életben marad, lemászik a hegyről és nem bocsát meg.4_65.jpg

4: Nincs bocsánat - Munny valamikor vadabb életet élt, de a házasság és a farmer lét lenyugtatta. Az anyagiak azonban visszaterelik egy veszélyesebb útra. Prostituáltak kitűzte jutalomra hajt, akik bosszút akarnak. Az egyik lányt megvágta az egyik vendég, és a seriff nem sietett a lányokat kielégítő elégtételt venni.

3_80.jpg3: Aljas nyolcas - Tarantino és a western. Nyolc ember, akik egy hóvihar miatt ugyanabban a fogadóban kell, hogy átvészeljék az ítéletidőt. Akad köztük bűnöző, átutazó, fejvadász. De az is lehet, hogy senki sem az, akinek látszik. Lehet, hogy a múltjuk kapcsolódik, és egy ponton kitör köztük a háború, ahogy az igazság kiderül. 

2: Délidő - a városba egy egész banda tart, hogy vérfürdőt és leszámolást rendezzenek. A 2_81.jpgtöbbség menekül. A rendőrbíró azonban nem akar megfutamodni, és igyekszik az embereket a kiállására rávenni. A bűnözők délben jönnek: vajon a férfinak egyedül kell 1_75.jpgszembenéznie velük?

1: A hét mesterlövész - az eredetije egy japán szamurájfilm, amiből aztán az egyik legikonikusabb western készült, a korban sztárfaktoros szereposztással. Van új verzió is, szintén erős szereposztással, de a történet már nem volt annyira ütős. Adott egy kis falu, melyet banditák rendszeresen zargatnak. Mindenük összeadják, hogy segítséget szerezzenek. Összeverődik egy csapat, akik aztán megváltást is nyernek a bűneikre, mert itt férfiként és önfeláldozóan helyt állnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr2115550766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabroca 2020.03.25. 11:18:40

hát az Aljas nyolcas nézhetetlen...

Pibá 2020.03.26. 13:46:11

A Nyolcas talán a legrosszabb Tarantino film.

A Visszatérőben az az érdekes, hogy Leo szinte minden filmjében jobban játszik, mint ebben. Itt csak az operatőr meg a digitális medve érdemelt volna oszkárt.

Nincs bocsánat: a fenti leírásból az derül ki, hogy a poszt írója nem látta a filmet. Kár, mert tényleg jó film.
süti beállítások módosítása