Minden napra egy film

Minden napra egy film

SpoilerZóna

2020. április 05. - BBerni86

- A karmester

Antonia bekerül a berlini zeneakadémiára, a karmester képzésre. Frank elutazik hozzá, és megkéri a kezét. Arra 1_78.jpgkéri, menjen vele haza, vagy mondjon igent, és megvárja, amíg a lány befejezi az iskolát. Családot akar bele. A lány nemet mond és szakít: mert tudja, ha igent mond, családanya lesz és nem zenész. Frank el is megy. Antonia az iskolában tanul, szinte nyomorogva. Meglepetésként éri, amikor otthonról pénzt kap. Csak annyit tud, egy zeneszerető nő küldte. Amikor olvassa Frank eljegyzésének a hírét, kétségbeesetten ír a férfinak: ne nősüljön meg, várja meg őt! Frank nem reagál, megnősül, Antonia megzuhan. A tanára rángatja vissza az életbe, és az első koncertje. Sikere lesz.

Évekkel később Antonia hazatér az Államokba. Női karmesterként képtelen boldogulni, így azt találja ki, összehoz egy zenekart csak nőkből. Itt derül ki számára, hogy a titokzatos támogatója a legjobb barátja. Aki valójában nő, de férfiként kell élnie, mert zenész akart lenni, ami nőként nem ment volna. Amikor valami nehézség adódik, pl. a színház felét előre le kell foglalni, egy ismeretlen pártfogó segít a lánynak.

A koncert előtt Antonia elmegy Frankhez. Megköszöni a segítségét - a gazdag és név nélküli pártfogó a férfi volt. Mindketten bocsánatot kérnek a másiktól: Frank, mert azt kérte, mondjon le érte a zenéről. Antonia, mert veszni hagyta a szerelmüket. Érezni, hogy nem közömbösek még mindig egymásnak, de már más az életük. Beszalad 2_84.jpgFrank kisfia, Will, aki az apjával akar játszani. Antonia még meghívja a koncertre, majd távozik. Frank visszautasítja: a felesége megy, ő marad otthon a gyerekkel.

Az utolsó pillanatban meggondolja magát, és mégis elmegy. Beül az első sorba, ahogy egykor Antonia tette, amikor először találkoztak. A nő a zenének szentelte az életét, sikeres volt, de állandó állást sose kínáltak neki.

- Hazugok és tolvajok

Ivan ki akar szállni, és mindenkit rántani hozzá. A nyomába szegődő FBI ügynökkel alkut köt: szállítja a főnökét a 3_83.jpgműkincsekkel, cserébe ők elmehetnek. Első lépésben ellopja a főnök gorillájának mobilját. Tudja, hogy az utolsó rablás után a görög a gorillájával akarta megöletni. Így elküldi a szokott üzenetet arról a mobilról, hogy a görög azt higgye, megvan a kép és az izomember végzett Ivannal.

Közben Elyse egy bárban flörtöl Dimitrivel, felcsábítja egy villába is. A pincérüket Ray játssza, Ivan bátyja. Egy ponton Dimitrinek leesik, mibe csöppent, és sarokba szorítja a párost. Közli, Ivan segítségére hiába várnak, a gorillája megölte a fiatalembert. Kényszeríti Elyse-t, hogy vetkőzzön, és majdnem megerőszakolja. Ivan még idejében ér vissza és leállítja. De sakkhelyzetbe kerülnek - Ivan Dimitrire szegez fegyvert, aki Elyse-t tartja sakkban. Ray kéri a 4_4.pngtestvérét, bízzon benne, tegye le a fegyvert. Ivan így tesz. Kicsit később Dimitri a szívéhez kap - Ray, aki a gyógyszerkereskedelem miatt lett kicsapva több intézetből is, megmérgezte Dimitri borát. Összeesik, meghal. Hívják a rendőröket.

5_57.jpgIvan még biztosította magukat: az utolsó felvételét felvette az ügynökkel, és egy másolatot küld is neki. Ha megszegné a szavát és utánuk menne, bizonyítani tudja, hogy együtt dolgoztak és mit alkottak.

A végén látjuk, ahogy Ivan, Ray és Elyse egy csapatként dolgozik egy újabb rabláson, de ezúttal már maguknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5515592920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása