Minden napra egy film

Minden napra egy film

Money Heist

1. évad - 2.fél

2020. április 11. - BBerni86

Macska – egér játékos, rablós, tervezős.

A gondosan megtervezett rablásba elkezdenek becsúszni a hibák. A Professzor hiába tervezte évekig a tökéletes bűntényt, vannak olyan emberi játszmák, amelyeket nem láthatott előre. A saját életében is: Raquel valóban fontossá vált a számára, de az asszony nem csak egy vonzó nő. Éles eszű rendőr is, aki elkezdi összerakni a kirakós darabjait. Erősebb lehet a szerelem, mint a szakmája iránti hűsége és elkötelezettsége? A nyomdában 4_11money_heist.jpgpedig kitör az egymás közti hűború a tagok között. Denver már a közös jövőt tervezné Monicával, de a többiek figyelmeztetik, hogy a nő csak Stockholm-szindrómában szenved, ne higgye, hogy ez igazi kapcsolat. Arturo továbbra is szervezkedik és szökni akar, egyre több túszt bevonva a terveibe. Tokió kiakadása után Berlin példát statuál a nővel, de ezzel csak azt éri el, hogy Nairobi is ellene fordul, Rió számára pedig csak a nő a fontos, már a rablás sem érdekli. A kommandósok pedig készülnek behatolni. Össze lehet hozni még a szétesett csapatot és terveket, vagy vérfürdő lesz?

A pénzverde eset befejezése. Ha az első felére azt tudtam mondani, hogy a tervek működésének szemléltetése volt, amelyben azt láttuk, hogy egy mesteri elme hogyan játszik ki minden szervet és szabályt, most abból kaptunk ízelítőt, mi történik, ha a tervek elbuknak és improvizálni kénytelenek a rablók.

Már az elején szembesülünk azzal, hogy a napok teltek, mindenki fáradt és kezd szétesni. Szélsőségesen viselkednek, és ez vezet a problémákhoz. Tulajdonképpen minden probléma arra vezethető vissza, hogy az emberek nem tartják be a szabályokat. De ez valahol érthető is: ezek a karakterek emberiek, és mint ilyenek, hibáznak.

A korábbiakhoz képest mintha több lenne a szerelmi bonyodalom. A Professzor és Raquel kettőse a legizgalmasabb, mert miközben valódi vonzalom van a két ember között, és rajtuk tényleg érezhető, hogy passzolnak, a szakmájukból adódóan egymás ellenfelei. Ha gyorsnak is találom az érzelmeik elmélyülését, vészhelyzetekben gyorsabban szövődnek a szálak. A nyomdában azonban már másképpen fest a helyzet. Berlin az egyik tússzal kezd viszonyba, ami a lány részéről keményen érdekkapcsolat. Durva is, hogy egy különben okos és megfontolt bűnöző nem veszi észre, mi történik. Vagy, hogy tényleg elhiszi, hogy egy kamaszlány így vonzódjon hozzá. Denver és Monica története ugyanaz, csak más színezettel. Monica komolyan gondolja, amit a kamasz megjátszik. Reálisan azt mondanám, ilyen kapcsolatnak nincs jövője, de itt már elszálltak a készítők. Végül, Tokió és Rió. Ezzel van a legtöbb bajom. A 19 éves, szinte kamasz rajong a harmincas szeretőjéért. Csak azt nem értem, a nő miért kezdett bele egy ilyen kapcsolatba.

Igaz, nekem Tokió a gyengepont. Hajlamos vagyok bűnbakot keresni a kisiklott tervekért, és ennél a nőnél lyukadok ki. Ha ő nem kezdi el szegni a szabályokat, nincsenek ekkora bajok. Pl. az egyik rabló nem kap halálos lövést, ha ő bír kicsit várni, és nem rohan azonnal fejjel a falnak. Impulzív, erőszakos, tényleg hullák szegélyzik az útját.

Kivitelben ugyanazt tudja, mint az évad első fele. Most hasított belém, hogy igazából nincsenek nagy és látványos akciójelenetek benne, de nagyon jól el tudják adni azt a kevesebbet, amit beletettek. Mint Berlin alagútvédését az évad végén.

A sorozat továbbra is gyors tempójú és rafinált. Talán sok a mesés szál, de ezt feszültséggel és a karakterekkel ellensúlyozzák. Ebben az évadban különben Raquel lett a kedvencem.

Nem meglepő az sem, hogy minden korábbi szereplő visszatért erre az évadra is. Hamar lett ez a sorozat nagy siker, határozottan karrierépítő sorozatról van szó.

A sikert mutatja az is, hogy visszatérnek majd egy újabb rablásra a túlélők. Vagyis: folyt.köv.

 

Money Heist - 5/4 továbbra is gyors, pörgős sorozat, csak egyes karakterek egyre jobban irritáltak. De bejött.

https://www.youtube.com/watch?v=3DtZ8FE0bGs

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1815604938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása