Minden napra egy film

Minden napra egy film

Bull

4. évad

2020. június 01. - BBerni86

Tárgyalótermi, embereken segítő, családalapítós.6_1bull.jpg

Bull és Isabelle közös gyermeket várnak, és így a kapcsolatuknak is adnak egy újabb esélyt. Bull, mint leendő apa, majd mint egy kislány édesapja, olyan ügyek mellett tudja elkötelezni magát, melyekben megtalálja ugyanazokat a dilemmákat, amelyek a saját életében is megjelennek. Mitől lesz valaki szülő? A mesterséges megtermékenyítéskor a cég hibát vétett, és nem a férj, hanem egy idegen spermáját használták fel. Akkor a gyermeket ki nevelheti fel? A biológiai apa, aki szintén akarja, vagy aki szerette és nevelte annak ellenére, hogy vérségi kapocs nincs közöttük? Sadie, a milliárdos kozmetikai cég arca és mindenese, aki korábban pszichés gondokkal küzdött, vissza akarja szerezni az élete fölött az irányítást, hiszen korábban az apja gyámsága alá helyezték, semmiről nem dönthet egyedül. Hogy segíthet neki úgy, hogy ne tegye tönkre az apa – lánya kapcsolatot? Közben Chunk szembe kell nézzen a lánya döntéseivel, és Marissa is komoly magánéleti vészhelyzettel küzd.

A jogi sorozatok a gyengéim – a klasszikus, ügyvédes szériákat is szeretem, de tudom díjazni, amikor valamelyik adó kipróbál valami újat. A Bull eredetileg ilyen volt azzal, hogy pszichológiával keverték az ügyeket. Nem is igazán az volt a lényeg, hogy mi történt és hogyan, nem a nyomozás vagy a beszédek. Hanem annak a kialakítása, hogy az esküdtszék azt a narratívát fogadja el, amit Bull csapata szállított nekik. Ügyvédekkel dolgoztak együtt, tanulmányozták és befolyásolták a tanúkat.

Azt is díjazom, amikor egy sorozat mer változni, fejlődni. Hiába jó egy sorozat, ha ugyanazt kell néznem évadokon keresztül, simán elunom. Jól csinálja ezt a The Good Fight, ha már ügyvédes sorozatok. A lényeg ugyanaz, de minden évad kicsit más, új narratíva.

A Bull viszont produkált egy olyan visszafejlődést, ami tönkretette az élményt. Más, mint az első két évad, és utálni tudom ezért. A tárgyalótermi, kissé pszichológiás sorozat most nem több egy családi sorozatnál, amiben az adott konfliktusokat és vívódásokat ügyeken keresztül dolgoznak fel.

A negyedik évadban konkrétan az a tematika, hogy a magánéletében van egy kérdés, ami foglalkoztatja Bullt. Például: megkereszteltesse-e a kislányát? Pont akkor jön egy olyan ügyfél, akinek az esetében központi szerepe van a hitnek. Bull magánéletére kivetíthetők az ügyek, de most csak az apaság, a családi élet, aminek felmerülnek a konfliktusai. Családi jogi sorozat lett belőle? Hiányoznak az érdekes ügyek.

Maguk az ügyek is, sokkal gyengébbek a témáikat leszámítva is. Már nem dolgoznak együtt másokkal, ami egy jó dinamika volt. Most Benny az ügyvéd, viszi az ügyeket. Hol van az idő, amikor csak tanácsokat adtak, és csak egy-egy ügyet vittek ennyire maguk végig… Krimisebb lett, azt nyomozzák ki, mi történt és ki az igazi bűnös, amit aztán Benny bizonyít az esküdteknek is. Nincsenek tippek, hogyan hassanak az esküdtekre. Már az esküdtek kiválasztását is redukálták pár részenként 1-2 percre, noha korábban azt is láthattuk, mikor és milyen embereket kerestek, őket hogyan szűrték ki. Kivették a pszichológiát a sorozatból!

Gyengébbek a szereplők. Bull egy papucs lett, akinek a lánya a mindene. Nyoma sincs benne annak a férfinak, akit korábban láttunk. Benny, ő mint ügyvéd és barát van jelen, nem is tudnék semmit mondani róla, ami csak az övé, nem a munkájával vagy Bull-lal kapcsolatos. Marissa, minek kellett tönkretenni a magánéletét? Felesleges dráma. Taylor pedig továbbra is csak lóg a levegőben. Nem sokat tesz hozzá az egész sorozathoz, nem is nagyon tudnak mit kezdeni vele.

A kivitelezés a megszokott, de ez nem húzza fel.

Hatalmas esés a sorozatban, nagyon nem szeretem ezt a családi irányt benne.

 

Bull - 5/3 elment az eredeti íze, már kevésbé izgalmasak az ügyek és trükkök. Magánéleti sztori lett.

https://www.youtube.com/watch?v=bNyM_5hkbv4

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5415733380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása