Minden napra egy film

Minden napra egy film

Sonic, a sündisznó

2020. június 04. - BBerni86

Kalandos, összebarátkozó, űrlényes, otthonra találó.

Sonic egy másik világ szülötte, egy kék sündisznó. Idilli szigeten nőhetett fel, ám kivételes ereje miatt mindig veszélyben volt. Mikor a védelmezője már nem tudta tovább óvni, egy másik bolygóra küldte, és meghagyta, ha lelepleződne, a mágikus gyűrűvel haladjon tovább egy másik világba. A Földön Sonic elrejtőzve él, de egy kisváros lakóit szemmel tartja, a családjának érzi őket, ha igazi kapcsolata nincs is velük. Amikor mérgében 6_4sonic.jpgelszabadul az energiája, a kormány felfigyel a jelenségre. Egy zseniális, de egyben őrült tudósnak adják a feladatot, hogy kiderítse, mi történt. Dr. Robotnik beazonosítja Sonicot, és be akarja fogni. Menekülnie kell, és attól az embertő kér segítséget, akit rég figyel. Tom, a helyi rendőr nagyobb kihívásról álmodott, most megkapta. Kötelességének érzi segíteni a fura lénynek, és amíg a mágikus gyűrűért mennek, menekülnek Robotnik elől, össze is barátkoznak.

Vajon kinek készült ez a film? Elsőre rávágnám, hogy gyerekeknek. Részben biztosan, egy nagy mese az egész, olyan humorral, ami nyilvánvalóan a kisebbeket célozza. Ugyanakkor a Sonic egy népszerű játék is volt, vajon becélozták annak rajongóit is? Ha igen, akkor kétlem, hogy nekik nagy örömük tellett ebben a filmben.

Anno nem játszottam ezzel a játékkal, de a végén voltak belőle képek. A szereplők távolról ugyan hasonlítanak, de csak távolról. Ahhoz képest nem volt szép a film grafikája. A leginkább Sonic, aki nem tetszett. Értem, a nagy szemeivel aranyos, hasonlít a külleme és színe is, de csak hasonlít. A játék figurája nem ennyire mű. A Sonic filmnek nem tett jót, hogy részben digitális. Ma már annyival szebb grafikákat és karaktereket tudnak létrehozni, hogy nem tudott tetszeni a Sonic.

Ha már a digitális szereplőt leszóltam, nézzük az embereket! Két fontos szereplő van a filmen: Tom és Robotnik. Mindkettő sablonfigura, akiket a színészek igyekeznek élettel megtölteni. Tom a jó, aki segítőkész, a nagy álma is az, hogy megmentse valakinek az életét. Szereti a feleségét, támogatja, az egész városka kedveli őt. Van egyáltalán rossz tulajdonsága? Nem, ő egy hősi figura. Robotnik meg részben az ellenpárja. Önző, egy dolog érdekli, a saját kutatásai és a robotok. (Beszélő neve van, nem igaz?) Nem a klasszikus gonosz, aki világuralomra tör és árt az embereknek, ő simán őrült és robotbolond, akinek kellene Sonic energiája – hogy azzal hajtsa meg a robotokat. Gyerekes? Nagyon!

Nem is értem, hogy szerződtették rá Jim Carrey-t. Ok, nem az aranykorát éli a színész, de olyan szomorú, amikor ikonikus karakterek sorát köszönhetjük neki, aztán feltűnik, mint dr. Robotnik. A végén, amikor robotosan jár, az valósággal fájt. James Marsden, mint Tom, hozza ugyanazt, amit szokott. Talán egy fokkal bolondosabb, mint a Westworld karaktere, különben egyik kutya, másik eb.

Milyen maga a cselekmény? Nem fogott meg. A kezdet nem rossz, ahogy azt mutatják be, hogy Sonic hogyan vesz részt a kisváros életében úgy, hogy senki – jó, egy összeesküvéselmélet-hívő kivételével – nem veszi észre. Ott még aranyos, és meg lehet kedvelni a csupaszív, vidám figurát, aki szenved a magánytól.

Csak aztán megindulnak a kalandok, és alig lesz több a film, mint egy road movie, ami alatt a karakterek összebarátkoznak. A végére izgalmasnak kellett volna lennie Robotnik támadása, de annyira mese az egész, hogy nem volt igazi feszültség. Amikor Sonic ájultan hever, akkor sem tudtam izgulni érte, annyira a történet atmoszférájában volt, hogy nem lehet semmi baja, mindjárt felkel és ellátja Robotnik baját.

Vagyis, nehezen tudom elképzelni, kinek készítették ezt a filmet. Nem eléggé gyerekfilm, de nem is felnőtteknek való. Nincs semmi plusz benne, ez csak olyan átlagos.

 

Sonic, a sündisznó - 5/3 kisebb gyerekes családoknak teljesen ok szórakoztató film. Számomra nagyon gyerekes.

https://www.youtube.com/watch?v=2G6BHIl8fqI

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8315740702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása