Minden napra egy film

Minden napra egy film

Bloodshot

2020. június 08. - BBerni86

Emberkísérletes, bosszút állós, katonás.

Ray tengerészgyalogosként mindig a legkeményebb bevetésekre indul. Egyszemélyes hadseregként szolgálja az országot, rendíthetetlen túszmentő és harcos. Ám a szíve hazahúzza, és mindig hazatér imádott feleségéhez. Gina ugyan nem bánná, ha a férje más szakmát űzne, de a férfinak fontos a hivatása. Egy túszmentést követően 6_8bloodshot_1.jpga férfira támadnak, foglyul ejtik, és olyan információkat akarnak tőle, melyekkel nem rendelkezik. A feleségét előtte lövik agyon, ő bosszút fogad, de őt is fejbe lövik. Egy laborban tér magához, az emlékei nélkül. A sereg adta át a testét, és dr. Harting rajta tudta először sikeresen alkalmazni nanorobot technikáját. A teste újjá tudja építeni magát, sokkal erősebb és ellenállóbb most. Ahogy az emlékei visszatérnek, megszökik, hogy beteljesítse a bosszút. Ám hamarosan rá kell ébrednie, hogy talán semmi sem az, aminek látszik.

Egy újabb képregényfilm, és egy olyan alap, amire több filmet is rá lehetne húzni. Kérdés, mi lesz ebből, hiszen pont akkor mutatták be, amikor hétvégén zártak a mozik. Ugyan a Bloodshot házimozis nézettségben szépen hozott, de vajon elég lesz ahhoz, hogy bele merjenek vágni egy folytatásba? Ez még a jövő zenéje.

A történet nem éppen izmos, de itt nem is az volt a lényeg, hogy elmejátékokkal és feszültséggel vegyenek le minket a lábunkról. Gondolom, senkit nem lep meg, hogy egy Vin Diesel filmben inkább az izomerő, és nem az agyi kapacitás vezet el a megoldáshoz. Így bőven belefértek olyan szálak, mint a kieső évek vagy a nem éppen összetett gonosz szereplők. De most komolyan, nem tellett jobbra egy olyan rosszfiúnál, aki azért lesz gyilkos szörnyeteggé, mert a várható profitot akarja növelni? Mást meg sem tudtam róla, pedig elvileg zseni a fickó. Nem tűnt annak, és roppant egyszerű is.

Ellenben az akciót nem sajnálták a filmből. Ray, vagyis Bloodshot jön, lát és mindent szétver vagy lő. Közben őt is megsorozzák párszor, de hála a nanorobot technikának, újra össze is rakja magát a vére/teste. Ha nem lett volna a vért szimbolizáló vörös szín, simán eszembe jutott volna róla a T-1000 technológia. Ok, az a terminátor inkább cseppfolyós volt, de pl. amikor a feje újra formálódik, arról teljesen a T-1000 rémlett fel.

Ezen túl vannak jó ötletek benne. Dalton szinte pókszerű harci stílusa és az extrém helyszín a külső liften bejött. Még akkor is, ha most is beugrottak dolgok: konkrétan dr. Octopus harci stílusa és a fémlábak miatt a Kingsman első részének egyik gonosza. (Ezt kár volt felidéznem. A Pókembert veri Dalton, de a Kingsman sokkal jobb volt akcióban meg történetben is.)

A szereplők, ahogy már említettem, nagyon magukon hordozzák képregény eredetük egyszerűségét. Ok, képregényben is lehet jellemeket építeni, de ez nem arra példa. A gonoszok? Vagyont akarnak. Bloodshot? Bosszút akar. Annyira bele van szegényem veszve a feleségébe, hogy nem is értettem, hogyan tud aztán olyan gyorsan és könnyen továbblépni. Mindegy is, ezt nem most fogom megfejteni. Vannak egyszerűen rosszak meg jók, és a jók leverik a rosszakat, ennyi a lényeg.

Szereposztás: meglepően korrekt. A legtöbben jóval többre lennének képesek, mint ami itt jutott nekik. Guy Pearce a legjobb példa, aki a minimális jellemű doktort kétféleképp is hozta, jónak és rossznak is el tudta adni. Vannak benne különben jól menő sorozat sztárjai, de popsztár is. A főhős meg Vin Diesel lett. Addig nem is volt bajom, amíg nem olvastam, hogy eredetileg Jared Leto lett volna Ray. Neki azért több is ment volna, mint szétverni, ami elé kerül. Diesel akciózni ok, de az érzelmi részek… nem éppen az ő terepe.

A film kedvéért bontottam a szokásos menetet, általában a regényt olvasom előbb. Most a filmmel kezdtem, vagyis kíváncsi leszek, mit tesz hozzá majd a filmkönyv.

 

Bloodshot - 5/4 akciófilmnek működik, vannak jó jelenetei. A története ismerős elemekből összegyúrt.

https://www.youtube.com/watch?v=VfQfVR8elp0

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1515754948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2021.07.28. 14:23:51

Sótlan egy unalmas vacak lett ez. Budapestig mondjuk okés, az alagutas jelenet minimálisan túlzó, de a lisztes rész jó.
De utána lejtmenet, de rendesen. És ennek lesz második része? minek?
süti beállítások módosítása