Minden napra egy film

Minden napra egy film

Karácsonyi dal

2020. június 13. - BBerni86

Romantikus, zeneszerző, karácsonyi, karrierdöntést hozó.

Adelaide a nagy áttörés küszöbén áll. Miután az első albuma megbukott, egy menedzser felfigyelt rá, és összehoztak együtt egy slágert. Csak éppen a népszerűsítés miatt a lánynak azt kell játszania, hogy country sztár barátnője. Nem örül, de beletörődik, mert így lehet belőle sztár. A karácsonyi fellépésére tart, amikor egy 6_13karacsonyi_dal.jpgkisvárosban megállnak pihenni. Adelaide bóklászik, és lemarad a buszról. Egy hóvihar miatt nem tudnak érte menni, itt ragad. Egy kedves kamasz, Hailey hívja meg a karácsonyfa farmjukra, nem is sejtve, hogy egy feltörekvő country sztár a vendége. Egyedül a család fia, a szintén zenével foglalkozó Dylan ismeri fel a lányt, de ő is belemegy, hogy ő itt csak Addie legyen, ne Adelaide. Addie a körükben újra felfedezi, miért érdemes küzdeni, hogyan akarja a karrierjét irányítani. Miközben egyre közelebb kerül Dylan szívéhez is, írnak együtt egy karácsonyi slágert, és a családi farm megmentésére is összefognak.

Karácsonyi filmnézésre remek lenne, de nyáron annyira nem tudott elkapni a karácsonyi hangulat. Arról nem is beszélve, hogy üvölt erről a filmről, hogy tévéfilmes délutáni szórakoztatásnak szánták.

A cselekmény 2-3 konfliktus köré van építve. Adelaide, aki kezdi elveszteni az igazi önmagát a siker hajszolásában. De hogy tudna ellent mondani a menedzserének? Dylan, aki zenélésről álmodik, de a családja bajban van, így otthon marad és nem ered az álmai nyomába. Nem is a családdal van konfliktusban, mert ők támogatnák, ha el is menne, hanem saját magával. Nem mer belekezdni a nagy álomba, mert mi van, ha elrontja és elbukik? Hailey, akinek van egy terve, hogyan mentse meg a farmot, de nem akarnak hallgatni rá. Egyik sem olyan probléma, amin le kellene rágnunk a körmünk izgalmunkba. Csak le kell ülni, átbeszélni a dolgokat, és mindennek meg is van a megoldása. Csendes, kissé romantikus, nagyon szeretettel teli történet, amiben mindenki szeret mindenkit, és a konfliktus rendezés után mindenki barátja mindenkinek és csupa jót akarnak.

Nekem túl sok is volt benne ez a jóság faktor. A kisvárosban még csak hagyján, de ami a menedzserrel történik… az egyszerűen hihetetlen, hogy a férfi, aki egészen addig percre pontosan kiszámolt mindent, és építette a sztárságot, mosolyogva belemenjen abba, hogy Adelaide a nagy koncert helyett egy kis farmon énekeljen. Itt még gratulál is.

A karakterek túl jók, hogy igazak legyenek. Karácsonykor jobban rá vagyok hangolva az emberekben megbújó jóságra, de most simán csak zavar, hogy mindenki kedves, szerethető és aranyos. Szélesen mosolyog. Felkavaróan mű. Hiába érzem, mi akar benne aranyos lenni, és a karácsonyi varázs egy-egy jelenetre el is tudott ragadni, de utána visszamaradt az érzés, hogy ilyen csak a filmekben van.

A szerelmi szál kiszámítható, és olyan kis… béna. Ahogy az anya terelgeti össze a lányt és a fiát… Amilyen nagy szemeket mereszt, meg kacsingat, amikor egymás közelében vannak. Ez nem aranyos, simán csak túlírt és már ciki.

A zene – nem az én világom. A country még csak hagyján, de az irritált, hogy Adelaide a próbákon milyen kis cincogva énekelt, és mennyire profi lett a fellépésen. Mintha nem is ugyanaz a hang lenne. Dylan hangja nem a zsánerem, de a lányé mellett jól szólt, róla el tudom képzelni, hogy country énekes. Adelaide inkább pop dalos hang.

A film kinézete is filmes. A kisváros tere és a farm a helyszínek, ez még hagyján. Azonban a karácsonyi park első kinézete megcsapott, nem jó értelemben. Annyi el voltak ájulva tőle, én meg nem értettem, mire fel. A fákra pár dísz, lett egy stand, meg egy rénszarvasos valami.

Valahol jól esett a felhőtlen világa, a sok pozitív érzés benne, de ez karácsonyi néznivaló.

 

Karácsonyi dal - 5/2,5 annyira édes és kedves, ráadásul karácsonyi is. Most nem voltam teljesen vevő rá.

https://www.youtube.com/watch?v=0kwU01ZROsk

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4715807862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása