Minden napra egy film

Minden napra egy film

Harley Quinn

2. évad

2020. július 12. - BBerni86

Kapcsolatot rendező, Gothamért harcoló, csapatos.7_12harley.jpg

Harley megcsinálta, leszámolt Jokerrel és Gotham szabad préda lett. Már csak a kezét kellene kinyújtania, hogy az egész várost az uralma alá hajtsa. Nem teszi, így mire észbe kap, a túlélő gonoszok felosztották egymást közt az egészet. Harley bele is kezd a velük való leszámolásba, miközben rádöbben, hogy Joker nem is halott. Csak ember lett, és nem emlékszik, ki volt korábban. A lányt nem ez, Ivy zavarja össze. Miközben Ivy és Papírsárkányember az esküvőjükre készülnek, egy szökés közben elcsattan egy csók. Harley nagyon meg akarja győzni magát, hogy nem jelentett semmit, és Ivy csak a barátja, ezért belemegy egy világhódító őrületbe Darkside oldalán, de az érzései elől nem futhat el. Rendbe kell tennie mindent maga körül, ehhez pedig kellene fog a csapos Joker, meg a mesekönyvbe zárt Igazság Ligája is – szerencsére Batman lassan felépül a sérüléseiből és hadba állítható.

Nem is igazán kellene a 26 részt külön évadként kezelni. Persze, megvan az alap, hol lettek szétválasztva. Gotham bukása – ahol változik a status quo és más lesz a sorozat fő konfliktusa is. De Harley szempontjából egy út az egész: Jokertől eljutni a következő érzelmi csúcspontig, amit a végére meg is kapott a hősnő.

Nagy előismeret nem kell ehhez az évadhoz, az első részekben gyorsan képbe lehet kerülni, hol tartunk most, és miről szól az évad. Harley egy ellenfelet kipipált, de a többieket sem hagyhatja szabadon, ha az a szupergonosz akar lenni, akinek megálmodta magát. Úgy is tűnik az elején, ez lesz a visszatérő elem a sorozatban: kerületenként megszerezni a várost, pár részenként más-más legendás DC gonosztevővel szembenézve. Mr. Fagy, Rébusz, Bane, Kétarc is a listán van. A belengetett Joker is ott van a sarokban…

 Csakhogy, Harley érzelmi fejlődése fontos a sorozatban, és ezzel az nem valósulna meg. A bohóclány antihős, de nem olyan elvetemült fajta, mint a felsorolás többi tagja. Ezt magának is be kell látnia, és rá kell lelnie a saját útjára, amiben Ivy a legnagyobb segítője. Ivy, aki behozza a sorozat fő konfliktusát. Bane börtönéből szöknek, amikor elcsattan egy csók és a sorozat új irányt vesz.

Innentől már arra megy ki a játék, bármilyen körítés is van éppen Jokerrel, Batmannel, Gordonnal és Darkside-dal, hogy Harley és Ivy között mi is van pontosan. Ez pedig olyan irány, ami engem gyorsan elidegenített és már kevésbé lelkesen vártam az új részeket. Ivy és Harley barátságát bírtam, a szerelmüket nem. Most sem értem, ezt miért kellett. Bár, simán az is szólhat belőlem, hogy én Chucknak, a Papírsárkányembernek drukkoltam. Harley meg a DC univerzumban nálam össze van kötve Jokerrel, és nekem az az irány tetszik, ami a Fehér Lovagban megvalósult. (Ott Harley és Joker visszataláltak egymáshoz.)

Ezt leszámítva, a kis részeleteiben még mindig nagyon jópofa ez a sorozat. Elvetemült humora van, eléggé fekete, ez tény, de antihős sorozat, ilyennek is kell lennie! Helyenként animációhoz képest meglepően véres és nagyokat meresztettem a szemeimet, amikor pl. a paradémonok belelendültek és szaggatták az embereket.

Rengeteg DC karaktert mozgatnak, és elég tág a mese világa, hogy mindenki kényelmesen el is férjen benne, és megkapja a maga részeit. Nem volt hiányérzetem egy karakter miatt sem – akit képernyőre tettek, annak biztosan volt valami releváns szerepe, nem csak azért parádézott, hogy megmutassák a sorozatban azt a karaktert is.

Együtt készült az első évaddal, így a grafikája teljesen passzol ahhoz. Lehet, hogy ezért úgy tűnik, nincs fejlődés és változás, de ez most nem tudott zavarni. Sokkal zavaróbb az, amikor egy élőszereplős sorozatban valakinek van egy ruhája, amit végig hord. Nem mos néha?

Bánni nem bánom, hogy láttam, ádáz kis szórakozás, de nem szerettem az irányát.

 

Harley Quinn - 5/3,5 az alapjai ugyanazok, de nem bírtam, amerre az Ivy – Harley szál tart. Kár érte.

https://www.youtube.com/watch?v=V-KKGg70QJA

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6815996748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása