Minden napra egy film

Minden napra egy film

Love Wedding Repeat

2020. július 26. - BBerni86

Esküvős, ballépést helyrehozó, romantikus.

Jack éppen akkor nyaral Rómában, amikor húga amerikai barátnője, Dina is. A lány összehozza őket, és pár szép napot töltenek együtt. Amikor a búcsúnál elcsattanna az első csók, egy éppen megjelenő lökött barát miatt elúszik 7_26love_wedding_repeat.jpga pillanat. 3 évvel később, Hayley esküvőjén természetesen ott a bátyja is, és a barátnőjét is meghívta. Mindketten szinglik, nem régen szakítottak a párjukkal. Jack várja is, hátha lesz még egy esélye a nőnél. A helyzet azonban nem kedvez a románcnak: Hayley pár hete elkövetett egy ostobaságot, lefeküdt egy lökött ismerőssel, aki most azt hiszi, nekik együtt kell lenni, és tönkre akarja tenni az esküvőt. A lány a bátyját kéri meg, hogy állítsa le Marc-ot. Még altatót is ad neki. Az ültetési rendet azonban felborítják, így nem Marc issza meg az altatót, és megindulhat a hajsza, hogy a nőt is megszerezze, a húgát is megvédje.

Netflix romantikus komédia, de ebben még nem olyan rutinosak, mint a tini szerelmes filmekben. Meg lehet nézni, nem fáj, de nem is emlékezetes. Nézed, és elfelejted.

A történet nagyon egyszerű, tévedésekből és véletlenekből felépülő komédia, egyetlen csavarral. Van egy pont a filmen, amikor csavar egyet a véletlen. A gyerekek játékból cserélgetik el az ültetési kártyákat, és csak a véletlenen múlik, az asztaltársaságból ki issza meg az altatót. A film első körben a legrosszabb kimenetelt mutatja meg.

Az egyik mellékszereplő issza meg, aki sikeresen tönkreteszi a maga esélyeit. Elszúrja az életét az asztaltársaság minden tagja, és Marc is katasztrófát idéz elő. Fura, de ezt éreztem a viccesebbnek. Egy pontig hagyták a készítők elgurulni a gyógyszert, és rémes helyzetekbe sodorták bele a szereplőiket, amelyek között bőven akadtak viccesek is. Ahogy Bryan nagyon beállva megpróbált esküvői beszédet mondani, és nekiesett a tortának… Ugyanakkor van, amivel nagyon túlzásba estek. Nyomorult egyik mellékszereplő a skót szoknyájával, és az állandó panaszkodással, hogy a nemi szervét hogyan irritálja az anyag – kínos, nem vicces. Az meg, hogy nem is skót, minek vette fel, nem is derül ki.

A másik verzióban Jack torkán megy le a gyógyszer, és abból fakad a humor, ahogy most ő alszik be mindenen. Kezdve az ideálja történetén, aki az anyja haláláról mesél neki. Vagy, amikor a barátját kérte meg, hogy dugja le az ujját a torkán, hogy tudjon hányni. Itt is azt éreztem, hogy túl messze elmennek, ami már nem vicces.

De ez a boldog verzió, itt végül minden jól sül el, minden szereplőnek. Lehet, hogy jobban értékeltem volna, ha a két szélsőség helyett kapunk egy átmenetet, ami azért nem ennyire fekete-fehér. A vége főcím alatt mennek kis jelenetek, ha más issza meg a nyugtatót/altatót az asztalnál. Azokban viccesebb jelenet is akad, mint ami a filmbe jutott.

Vagyis, a történet maga nem az igazi, de az ötlet nekem bejött. Hányféleképp alakulhatnak az események, egyetlen véletlentől függve?

Kivitelezésre sima romantikus komédia. A nyitányt Rómában leszámítva egy helyszínen, az esküvőn. Nem kellett erre sokat költeni. Az esküvői éjjel és helyszín miatt a kosztümből is elég annyi, amiben a szereplők érkeznek. Szívesen nézegetem a filmekben a szereplők ruháit, és ebben volt egy igazán szép darab Hayley esküvői ruhájának a szoknyarésze nagyon tetszett. De pl. Dina zöldes ruhája nagyon nem jött be – nem is tűnik alkalmi ruhának, csak egy nyári szoknyának, és abban megy esküvőre?

A szereposztásban a Netflix a bevett módszerét alkalmazta. Eléggé ismertek a főbb szereplők, hogy bevonzza a nézőket. Sam Claflin, Olivia Munn, Eleanor Tomlinson a húzónevek. Nem olyan film, amiben nagyot lehet játszani, de nem is olyanok a karakterek. Ez csak komédia.

Egyszer elment, de ennyi elég is volt ebből a filmből. Különben a kritikusok nagyon lehúzták.

 

Love Wedding Repeat - 5/3 az alapötlet jópofa, de nem eléggé komédia. Jó színészekkel, némi ötlettel, kicsit unalmas.

https://www.youtube.com/watch?v=x6CyqhYsLqo

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1716078120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása