Minden napra egy film

Minden napra egy film

Mr. Whiskey

1. évad

2020. július 26. - BBerni86

Kémes, küldetést teljesítő, titkos szervezetes.

Will Chase nem egy tipikus FBI ügynök. Neki fontosak az érzelmek, és miközben maximálisan eleget tesz a feladatainak, kötődik a munkatársaihoz. Frankie Trowbridge kemény CIA ügynöknő, akinek csak a feladat számít. Könyörtelen, hidegvérű, senki iránt nem érez semmit. Az első találkozás nem sikerül jól: ugyanazon az ügyön dolgoznak, és felváltva ejtik csapdába egymást. A siker azonban meglesz, és feljebb úgy döntenek, csapatban kell 7_26mr_-whiskey.jpgegyütt dolgozniuk érzékeny ügyeken. Melléjük adnak még egy hacker csodagyereket, egy antiszociális fegyvertervezőt és egy minden lében kanál pszichológust. Összekötő pedig az az ügynök lesz, aki elárulta Will-t, és most a bocsánatát akarja elnyerni. Miközben technológiát szereznek vissza, életeket mentenek és lelepleznek egy összeesküvést, mindenki tanul a másiktól és szerelmek szövődnek, még csapaton belül is.

Tudom, nem ezzel kellene kezdenem, de ez volt a végén, és ez hagyta bennem a legmélyebb nyomot. Megvan az a trükk, amikor előszednek egy mellékszereplőt, kicsit együtt mozgatják a csapattal, adnak neki egy érzelmes részt is, csak azért, hogy a rész konfliktusaként elintézze őt a rosszfiú? A Mr. Whiskey is ilyen akcióval zár, és nagyon nem örültem neki. Sokat elmond egy sorozatról, hogy a fő karaktereit végig biztonságban tartja, és nem mer hozzájuk nyúlni, nemhogy megölni őket…

A Mr. Whiskey legnagyobb baja is az, hogy biztonsági játékos. Akciósorozat, amiben a csapat minden részben életveszélybe keveredik. Mégsem kellett értük izgulnom, egyszer sem! Az egész annyira feelgood és baráti hangulatú volt, hogy a karakterek végig biztonságban voltak. Pl. amikor az egyikük üvöltött a fájdalomtól, és nagy eséllyel meg fog halni, akkor is lehetett tudni, hogy még épp időben közbe tudnak lépni, és meg lesz mentve az élete. Will miatt se kellett izgulnia, akit egy szervkereskedő egyszer már éppen darabolni akart kezdeni…

A részenkénti ügyek, az akciók is szórakoztató kis epizódok, de hiteltelenek. Túl könnyen elintéznek mindent, és nem volt bennük realitás. Persze, humoros és egyszer-egyszer még jól is nézett ki, de mese habbal az egész. Így inkább lehetett komédiának nézni némi akció betéttel, mint valódi akció- vagy kémsorozatnak. Hát igen, ahhoz képest, hogy kémek, nem is kémkedtek semmit.

A karakterek tipikusak, egy-egy zsánert testesítettek meg. Nem is mentek mélyebbre, mindenki megmaradt annak, ami korábban is volt. A kocka, a kotnyeles, a cinikus…

Az is tipikus, hogy az évad folyamán a két főszereplőt elkezdték romantikus értelemben összehozni. Már a második résztől voltak erre törekvések, és a végére nagyon fel is erősödtek. Van egy olyan tippem, ha berendelik a második évadot, abban az ügyek mellett a párkapcsolati dinamikájuk is téma lett volna, mert… az évad vége nagyon erre mutat.

Fura volt nekem a casting egy része is. Lauren Cohen ok, róla még hihető, hogy aktív ügynök. Scott Foley azonban már az 50-hez van közel, és nekem nem hihető, hogy ennyi idősen aktív terepügynök legyen. (Különben is fura ebben a filmben, hogy mindenki belemegy akciókba is. Miért kellene az IT szakértőnek terepre mennie, vagy a kütyüsnek? Itt nagyon keverednek a szerepek. De ha már itt tartunk – CIA és FBI ügynök, egy csapatban? A két szervezetnek nem is egyezik a hatásköre.) Ana Ortiz viszont szimpatikus, lényegében ugyanazt a karaktert hozta most is, mint a Devious Maids idején. (A Love, Victor első évadban is állandó szereplő, előbb-utóbb abba is belekezdek.)

Ha az akciósorozatban lenne olyan leágazása, hogy szappan, oda szívesen benevezném ezt. Nincs komolyabb tartalma, nem vehető komolyan, de csak úgy elnézni ok.

Nem lett sikeres, egy évad után le is vették műsorról. Nem meglepő.

 

Mr. Whiskey - 5/3 könnyed akciósorozat, annak minden tipikus elemével. Elszórakoztat, de pluszt nem ad.

https://www.youtube.com/watch?v=nGtEp_t3uuY

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4616077162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása