Minden napra egy film

Minden napra egy film

Szerelem az Alpokban

2020. augusztus 18. - BBerni86

Sportos, szerelembe eső, versenyes.

Kim gördeszkában bajnok volt, 17 éves korára a lába előtt hevert a szakma. Ám az édesanyját elvesztette egy autóbalesetben, és többé nem volt képes ugrani. Pincérnő lett, és igyekezett felszínen tartani a családot: apja munkát keresett, a lánya vigyázott rá. Az adósságok azonban föléjük nőnek, a lánynak el kell vállalnia egy 8_18_szerelem_az_alpokban.jpgausztriai szobalányi munkát. A tulajok ritkán járnak ki, sokat vannak magukban a másik lánnyal. Valahogy le kell kötnie magát és felfigyel a hódeszkásokra. Egy szimpatikus sportoló, Mikke ad neki pár leckét, és a lány deszkás múltja hamar esélyes versenyzővé teszi. Közeleg a nagy alpesi verseny, ahol esélye is lenne, csak az ugrás… ahhoz fel kell dolgoznia azt a balesetet, amire gondolni sem akar. Közben a tulaj jóképű fia, Johnny felfigyel a lányra, aki jobban érdekli, mint a menyasszonya.

Tipikus new adult film, ami majdnem tini film. (Egy kicsit idősebbek a szereplők, nem középiskolások, csak azért nem tini film. A cselekmény alapján egy téli szünetben akár gimisek is lehetnének a szereplők.) Talán jobban is tetszett volna, ha nem láttam már volna egy tucat ilyet. De láttam.

Minden vonalon olyan események vannak, amelyek előre megjósolhatóak. A hódeszka nagyon hasonlít a gördeszkára, még tanítani is úgy kezdik el: Tudsz gördeszkázni? Ez pont olyan, csak kicsit máshol van a súlypont. Vajon ki lesz a bajnokság titkos esélyese? Lehet előre sejteni, hogy amint az ugrásoktól való félelmét le tudja küzdeni, nem lesz ellenfele a lánynak a pályán.

Az elején nincs barátja, és amint megérkeznek Ausztriába a tulajék, a lány szeme egyből megakad Johnny-n. Ha fordítva lennének a nemek, tipikusan az a jelenet lenne, amikor lassított felvételen közelít az álomnő. Csak itt a lány lesi így a fiút. Aki az egyetlen lesz a családban, aki kedvesen bánik vele, és a nevét is megjegyzi. Igaz ugyan, hogy van egy barátnője, aki nagyon menyasszony akar lenni, de Johnny egyre inkább Kim után nézeget… Vajon mi lesz a történetük vége? (A tipikus romantikus filmes, tudjátok: a butaságon összeveszéssel és a nagy gesztussal.)

Az is beillik a sorba, hogy az elején Georgie, a másik szobalány nagyon ellenségesen fogadja a lányt. Nem csak az ócska melókat adja neki, de ellenséges is. A végére kiből lesz a legjobb barátnője? Igen, ahogy sejtitek.

Nagyon tévéfilmes az egész, ami alapból nem zavarna. Tévéfilm. Csak éppen az Alpokban játszódik, és deszkás versenyek vannak benne. Azért egy versenyen mást is láthatnánk indulni, nem csak a film főszereplőjét meg a legjobb barátját. Alig van izgalom – és egy világversenyt komolyan lezavarnak két fordulóval? Selejtező és döntő, aztán ennyi?

A humora, akad, de nem sok. Leginkább Kim apja, aki igyekszik túlélni, amíg a lánya Ausztriában dolgozik. Kim 4 hónapnyi kaját készített elő és fagyasztott le neki, csak a mikróba kellene betennie. Erre hogy eszi majd az öreg a lasagne-t? Felettébb egyedi módon elnyalja, mintha csak jégkrém lenne.

Mai szemmel a szereposztása miatt lehet érdekes. Felicity Jones nagyon kinőtte innen magát, és Bill Nighy sem éppen egy sikertelen színész. Jones itt különben nagyon fiatal és cuki. Edward Westwick meg kábé ugyanazt játssza, amit akkoriban a Gossip Girl évadokban. Azért az már túlzás, hogy a menő kinézet nevében a végén képes a hegyen, a nagy hóban és hidegben is bőrdzsekiben feltűnni a karaktere. Mindenkin a vastag ruha, meg a sídzseki, ő meg lazán a kis bőrdzsekiben…

Egyszer meg lehetett nézni, a hegyek még szépek is, de nem egy tartós film. Egyszer nézed, még vége sincs, már el is felejtetted.

 

Szerelem az Alpokban - 5/3 szeretném jobban szeretni, de ahhoz túl tévés is, nagyon tipikus is. Semmi meglepetés.

https://www.youtube.com/watch?v=7vYq1NSZEeA

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8016166786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása