Minden napra egy film

Minden napra egy film

Stargirl

1. évad

2020. augusztus 21. - BBerni86

Kamaszos, kisvárost mentő, csapatot és családot építő.

Courtney kénytelen egy új városban megtalálni a helyét. Az anyja férjhez ment, és a két csonka családból összejött új család az asszony gyerekkori otthonában építené fel a közös életét. A lánynak hiányzik a tornász csapata; az új mostoha testvére és apja sem a szíve csücske. Minden megváltozik, amikor Pat holmija között egy 8_21stargirl.jpgkülönös botra akad. Fényesen ragyog, saját akarata van, és a tornászbajnok lány komoly tényező lesz általa. Courtney, akinek még mindig hiányzik a biológiai apja, aki egy gyerekkori karácsony óta nem része az életének, Pat életének rejtett részét megismerve biztosra veszi, hogy a Starman volt az apja, aki azon a karácsonyon és az óta azért nem jött el, mert meggyilkolta Injustice League. Pat az ő segédje volt, és a lány átvenné Starman helyét. Még a Ligát is újjászervezné, hogy a városban rejtőző Injustice League terveit meghiúsítsa. A közös kaland új barátokat, veszélyes ellenfeleket és egy összetartó családot eredményez.

A DC sorozatok közé érkezett idén Stargirl. Része az Arrow univerzumnak, egyszer kiszúrtam pl. Flash alakját is (nem Barry, hanem az a Föld, ahol az apja alteregója lett speedster). Az mondjuk más kérdés, hogy a multiverzum megszűnésével ez hogy jön össze, de majd valamit biztosan kitalálnak 2021-ben a crossover részekre.

Már minden sorozatát nem követem az univerzumnak, de a crossover alapján ez az a széria, amivel a fiatalabbakat célozták meg. Ugyan van benne szuperhős és világmentés, ez témájában, szereplőiben és cselekményében is az ifjúsági zsánert használja. Sokkal könnyedebb, fiatalosabb, mint a másik szériák. Talán a korai Flash részekre emlékeztet leginkább, csak még azoknál is fiatalosabb.

Nem véletlenül. A hősök új generációja még középiskolás. Nem egy jelenet az iskolában játszódik, és olyan konfliktusaik vannak, mint kiszökni takarodó után, megszólítani a srácot, aki szimpatikus vagy éppen az iskolai zaklatással megbirkózni.

Játékosabb, mesésebb az egész konfliktus és a gonoszok is. Nem lehet komolyan venni, de nem is kell. Akkor már ott megakadna a lemez, hogy a gyakorlott és profi, felnőtt hősökkel leszámolt az Injustice, de pár kamasszal nem bírnak el? Ugyan már! A gonoszok terve is olyasmi, ami egy képregényben elmegy, de komolyan hogyan is lehetne venni? Átprogramoznák az emberek agyát, hogy megváltozzon az alapvető beállítottságuk. Kb., mint a Nyomás utána, amiben a számokat akarták hasonló módszerrel eltüntetni a világból.

Kinézetre a Flash szintjét hozza, csak még annál is színesebb. Az egésznek van egy vidám, alapvetően túlnyomott, pozitív hangulata. Nagyon erősen nyomva van a csapat összetartása, és az apa – lánya kapcsolat épülgetése Pat és Courtney között. Helyenként mindez már sok is, de mivel a többi szériát egyre komorabbra veszik – a Legends of Tomorrow kivételével, ahol rendszeresen elgurul a készítők gyógyszere – annyira nem vészes a dolog. Más, vidámabb, könnyebben nézhető.

A végére éreztem úgy, hogy a cselekmény nagyon elúszik. A gonoszok, akik elvileg zseniálisak, túl könnyen legyőzhetőek. A nyitott szálakat is rühellem. Most mi van Cameronnal? Majd talán jövőre kiderül. Meg lesznek új csapattagok is, remélem.

Meglepően jó volt a casting is. A legnagyobb telitalálat Pat szerepére Luke Wilson, akit jó volt látni, ha nem is moziban. Jól állt neki a mentor és hőssegéd szerepkör. Amy Smart ismertebb név még, de a Stargirl szerepet megkapó Brec Bassinger is ismerős lehet, és nem csak a Disney Channel tini filmekből.

Nem a lehető legjobb sorozat, de szórakoztató és nézhető minden túlzása ellenére. Érdeklődve várom, merre fejlesztik a következő évadban.

 

Stargirl - 5/3,5 hangulatos, könnyed és fiatalos szuperhősös sorozat, csak kicsit összecsapott is mellette.

https://www.youtube.com/watch?v=cUkRQ-aujHo

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3516170944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása