Minden napra egy film

Minden napra egy film

Egy behavazott hétvége

2020. október 02. - BBerni86

Nyaralós, karrierről döntős, szerelmes.

Cara a krimik megszállottja. Nézi és olvassa őket, az álma, hogy egy napon ő maga is krimi sikerszerző legyen. A jelenben viszont egy női magazin rovatvezetője, akinek randikról és a saját szerelmi életéről kell írnia – a címeket ráadásul a főnöke adja ki, még választása sincs. Miután a legutóbbi barátjáról kiderült, hogy elég csalfa, a lapnál 10_2egy_behavazott_hetvege.jpgdolgozó barátnője elhívja magával a hétvégi síelésre a hegyekbe. Munkát is visz magával a lány, és egy fontos döntést is meg kell hoznia: az egyetemre bejutott a kreatív írás szakra, de hogy elvégezze, fel kellene adnia a jelenlegi állását. Elsőre bosszantónak tűnik, hogy a bérleményük felét két fiatalember bérelte ki, de aztán a két nő megtalálja a hangot a két férfival. Miközben a párok alakulni kezdenek, kiderül, hogy nem csak Cara kell, hogy fontos döntéseket hozzon meg. A barátnője is karrierváltáson gondolkozik, és Ben is váltáson töri a fejét.

Elképesztő, mennyi téli filmet gyárt a Hallmark. Egyszer már megfogadtam, hogy leállok velük, de az a helyzet, hogy nekem ezek az ideális munka-filmek. Miközben legépelek egy havi jelentést, vagy összerakok egy költségtérítési adatközlőt, szépen elfut mellettem egy ilyen film. Nem kell komolyan ráfigyelnem, hogy értsem, és mégis jobban telik az idő, mintha csak az adatokat bújnám.

Egy behavazott hétvége – azért már kap egy piros pontot, hogy nem csak a szerelmi témát fejtegeti. Az van az előtérben, de a 4 főszereplőből három olyan helyzetben van, ahol az életük egyik legkomolyabb döntését kell meghozniuk. Majdnem szívesebben néztem munkahelyi komédiának, mint romantikus vígjátéknak.

Azért az igaz, hogy nagyon rózsaszín az ábrázolás. Azt leszámítva, hogy erőteljesen számít a munkájukra, és a szabadidejükben is munkát ad az embereinek, nem volt szörnyeteg a főnökük. Bizonyos ponttól az sajnos áll, hogy a szabadidő is olyan, hogy ezzel-azzal bármikor felhívhatnak. Nekem a csúcs élményem az volt, amikor éjjel 23:30-kor jött az e-mail, hogy véleményezzek egy készletadattáblát. Vagyis, azzal nem tudtam együttérezni, hogy mennyire sanyarú a lányok sorsa. A való élet keservesebb…

A romantikus vonal viszont tipikus, minden téren. A párok megismerkednek, a kezdeti ellenszenvet követi a barátkozás, majd a szerelembe esés. Egy hétvége alatt gabalyodnak annyira bele, mintha heteket randiztak volna minimum. Ez mindig zavar kicsit, de itt legalább akadtak normális programok, és olyan helyzetek, amikor tényleg beszélgettek a szereplők és elhiszem, hogy megismerték egymást. Nem csak azon alapul minden, hogy mennyire vonzódnak fizikálisan. Nem is az a nagy rózsaszín happy end van a végén, hanem a sokkal reálisabb verzió, hogy komolyan randizni kezdenek, és majd kiderül, mire jutnak.

A csatorna filmjei kipipálják, hogy olyan szereplőket nyújtanak, akik mintha igaziak lennének. Csak kicsit szebbek és idealizáltabbak, mint egy átlag ember. Jó, itt a srácok elég jól el vannak eresztve anyagilag, és a koruk ellenére komoly karrierjük van, de ennyi kell, hogy modern hercegek lehessenek fehér lovon – bocsánat, hódeszkán.

Kellemes, agy nélkül nézhető, limonádé, de nem is vártam többet. Ezt pedig megkaptam.

Látványra tipikusan tévés, minimális helyszínen, némi külső helyszínen forgatva, semmi extra. Romantikus filmben nem is várom, hogy akció jelenetek és látvány elemek legyenek. Utóbbihoz musicalnek kellene lennie, de itt nem fakad senki dalra.

Ismert színész sincs benne, de ez sem gond. Érdekes, most nem a szereplőkön akadt meg a szemem. (Mivel dolgoztam közben, a fülem volt a domináns.) Nem tudom, ki volt Ben szinkronhangja, de ő volt a filmes élményem. Az a hangszín…

Másként nézve negatívabbak lennék, de háttér filmnek kiválóan működött.

 

Egy behavazott hétvége - 5/3,5 nagyon limonádé, kiszámítható és átlagos, de a hangulata most kellemesen ringatott.

https://www.youtube.com/watch?v=Pm6EKkV4yBE

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7416224992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása