Minden napra egy film

Minden napra egy film

Dermesztő titkok

2020. november 07. - BBerni86

Házasságos, őrületbe kergető, titkokkal teli.

Annának nincsenek nagy álmai. A szüleitől szép örökség maradt rá, és csak saját családot szeretne. Amikor udvarlója, Richard megkéri a kezét, igent is mond, hiába igyekszik a bácsikája meggyőzni, hogy ez túl gyors. Három hónapja ismerik csak egymást, Richard nem régen özvegyült meg, és magával vinni a feleségét egy mindentől távol eső világítótoronyba is. Ám Anna belevág a kalandba. Megérkezve azonban azzal szembesül, 11_7dermeszto_titkok.jpghogy a férje tartja tőle a távolságot, sokat ír, és ilyenkor nem lehet zavarni. A házvezetőnő ellenséges, és nem is lehetne jobban kifejezni, hogy még mindig a halott asszonyát tekinti az etalonnak. A házban is furcsa dolgok történnek, titokzatos zajokat hallani, és Anna egyre biztosabb benne, hogy valaki leselkedik utána. Richard azonban nem hisz neki – viszont pénzt kér, és annak is rémmeséje van, hogyan özvegyült meg. Anna egyre nagyobb veszélyben van, de vajon még időben felismeri, kitől kell tartania?

Thrillert akart készíteni, de nincs ötleted? Sebaj, a Dermesztő titkok bemutatja, hogyan érdemes a nagyoktól kölcsönözni, hogy legyen saját filmünk! Hogy nem lesz kasszasiker? Tudom, nekem is feltűnt. De ha nincs eredeti ötlet, csak ez a módszer, akkor ne lepődj meg, hogy elmarad az ünneplés és a rajongás. Ez csak gyors feladatteljesítés, semmi több.

Az első feladat, hogy mérd fel, melyik az a klasszikus, amely megihlet! Nem lopunk, ki mondott ilyet? Mindössze tisztelgünk a nagyok előtt és kifejezzük, mennyit jelentettek nekünk. Ezért használjuk az elemeiket!

Nézd csak meg itt! A fiatal hölgy megérkezik a patinás múlttal rendelkező új otthonába, ami már a férje családjáé generációk óta. Ha az eredeti kastélya túl nagy falat, hiszen kisebb a költségvetés, meg lehet oldani kreatívan! Itt egy világítótorony a helyszín, meg a hozzá tartozó ház. El lehet adni bármit…

Majd, hamarosan szembe találja magát a házvezetőnővel, aki a korábbi asszonyát emlegeti megszállottan. Amit ő letett valahova, te nehogy máshova tedd! A hatalmas portréja kint van a lépcsőházban, annyi baj legyen! Akár a párbeszédeket is kölcsön lehet venni, és az ikonikus jelenetet. Nagy estélyire nincs pénz? Akkor a halott asszony ékszerét tedd a nyakába!

Rájöttél már, mi az alap? Igen, a Manderley-ház asszonya. Ok, a Netflix most csinálta meg újra, de ez még korábban készült, 2018-ban! Így többeknek ismerősek lesznek a jelenetek? Sebaj, akkor bolondítunk!

Vagyis, veszünk még egy régi klasszikus, amit a fiatalság már nem ismer. Hősnőnk férje gyanúsan viselkedik. A nő olyan dolgokat érzékel, amiket más nem, ezért elkezdenek furán nézni rá, és egy ponton már maga sem lehet biztos benne, hogy minden rendben van-e a fejével. Azt már említettem, hogy a nőnek öröksége van? Éjjel valaki járkál. Mivel modernizáltunk, itt már gázlámpa fénye nem mehet el, de legalább kisebb az utalás!

Azzal még lehet játszani, hogy a film vége nem az lesz, ami a klasszikusokban. Tudod, hogy azt lehessen mondani, hogy nem is hasonlít, nézd meg mennyire más a vége!

Költséghatékonyság. Már érintettük a témát. A nagyobb dolgokat le lehet cserélni kisebbekre és olcsóbbakra. Mint a házat, a kosztümöket. Eleve, hogy mai korba helyezzük, már oldja a gondjaink egy részét a díszlettel és a kosztümökkel.

A színészek – eredetiben sztárok tűntek fel. Ingrid Bergman, Laurence Olivier… Neked esélyed sincs rá, hogy valami ilyesmit felmutass. Érd be azokkal, akik olcsón dolgoznak. Nem gond, ha nem ismeri őket senki! Az sem, ha játszani se nagyon tudnak. Ha van egy minimális eye candy faktor, akkor már megy a dolog. Ha meg nem, rásegítünk a plakátokkal!

A végeredmény egyszer nézhető lesz, és ennyi, ami elmondható róla!

 

Dermesztő titkok - 5/2 annyira tele van lopott elemekkel, hogy az már fáj. A színészei se mentették meg.

https://www.youtube.com/watch?v=ytovewf3JSc

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7516277256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása