Minden napra egy film

Minden napra egy film

Blood of Zeus

1. évad

2021. február 03. - BBerni86

Világmentő, családi harcot rendező, harcos.

Heron élete nehéz: az anyjával ketten vannak, és a falusiak megvetik, bántják őket, amiért az asszonynak nincsen férje, átkozottnak mondják őket. Csak egy öregember bánik velük kedvesen. A fiú mérge nő, és az igazság sem segít rajta: félistennek született, az apja Zeusz, az istenek királya. Pedig Zeusz is tudja, hogy a fiára nagy szüksége lesz a világnak. Az óriások gonoszsága visszatért a földre, és embereket fertőz, akik démonokként pusztítanak és mindenkit fenyegetnek. A vezetőjük, Seraphim pedig több szállal kötődik Heronhoz, melyet még egyik fiatalember sem tud, de döntő sorsa lesz az eseményekre. Miközben Heron kénytelen hőssé válni, a féltékeny Héra a maga tervén dolgozik, és örök leckét akar adni a férjének arról, milyen következményei vannak a házasságtöréseinek.blood_of_zeus.jpeg

Még a Netflixen is lehet látni, hogy milyen hatásai vannak a világhelyzetnek. Vannak sorozatok, amiket előre hoznak, de ez azzal jár, hogy nem tudják a teljes évadot leadni, feleznek. (A Lupin tipikusan ilyen volt.) Másrészt, jöhetnek az animációk, hiszen azokhoz nem kell úgy forgatni, mint egy élőszereplős sorozathoz.

A Blood of Zeus egyike azon animációknak, amelyek be is futottak ebben az időszakban. Igaz, a magyar nézettségi adatokon nem tűnt ki, de különben vannak olyan nézőszámai, hogy már most azt olvastam, hogy simán lehet belőle 4-5 évad is még.

A világában bőven van annyi történet. A görög mitológiát veszi alapul, de nagyon szabadon kezeli. Új történetek, csak használva az isteneket és az ókori környezetet. Az első évadban az óriások és a belőlük sarjadó démoni rend ellen kell küzdeni. Erről jut eszembe – csak nekem jutottak eszembe a fertőzött emberekről, elsősorban Seraphimról tündérek? Pontosabban, sötét elfek. Ettől függetlenül jól néztek ki, volt történetük, de azért beugrott más Netflix animációs sorozat a láttán.

A történetben még egy görög tragédia építőkockáit is felfedezni vélem. Ahogy Heron és Seraphim ugyanannak a történetnek a két oldala, és ahogy ez a történet összeér… Benne volt annak az esszenciája, ahogy Oidipusz már királyként keresi a királyságát sújtó átok eredőjét, aztán, amit talál, romba dönti a családja és a maga életét.

Ez a része tetszett, ha közben azért a mitológia szabadon kezelése zavart is. Vannak olyan elemei, amelyek jobban eltérnek a szokottnál. Az óriások eredettörténete és háborúja ilyen, ami jobban zavart, mint a húsuktól megfertőződő, démoni emberek. Talán úgy tudnám megfogalmazni, hogy a teljesen új elemeket könnyen vettem, amikor azonban olyasmit használtak, ami eredetiben és volt, de nagyon máshogy nyúltak hozzá, az nem tetszett.

Pedig tudják a mitológiához passzítani az új szálakat – Heron eredettörténete nagyon passzol Zeusz jelleméhez. Ahogy Héra féltékenysége és háborúi sem újdonságok, Héraklész is szívott miatta eleget többek között.

Jól elkaptak egy furcsa családot, ahol aztán vannak indulatok a karakterek között. Ahogy Zeusz házasságon kívül született, isteni gyerekeinek beszólnak – ahogy pl. Héra simán lefattyúzza Apollónéket. Kész.

A sorozat kinézete, a grafika se rossz. Van olyan meséjük, aminek örültem volna, ha minimum ilyen grafikája lett volna. Az akciók is dinamikusak, látványosak.

Ettől függetlenül szerintem középmezőnyre lőtték be: a szinkronszínészeken látni. Egy Castlevaniához képest kifejezetten kis neveket szerződtettek, ha korábbi sorozatokból vannak is ismerős hangok benne.

Kár volt felemlegetnem azt a sorozat, annak a negyedik évadát sokkal jobban várom. De a Blood of Zeus 2. évadának is jut majd hely a nézett sorozataim között.

 

Blood of Zeus – 5/4,5 korrekt grafika, a történetet is értelmesen összerakták fordulatokkal, akciójelenetekkel.

https://www.youtube.com/watch?v=9JAQh544RHE

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9216414648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2021.04.27. 12:29:45

Animébe oltott görög mitológiaferdítés, melyben az istenek szokás szerint egymással harcolnak, de az emberek használatával. A stílus jól áll neki, talán nem néztek ki ilyen jól a görög hősök mióta először elmesélték őket. Különösen Árész modern katona kinézete az isteni páncélban lett találó.
Szerencsére nem tiszta anime (nincsenek fél arcnyi szemek, és tűhegyes orrok például, vagy majdnem állóképbe lassított harcok), hanem csak annak az előnyei és magas minősége. Ha ilyen lesz (már ha lesz) a többi netflix saját animációja akkor megvettek, jöhet a következő.
Bár igazság szerint egy dramaturgot elbírt volna, aki kegyetlenül megnyírja, mert összességében legalább 2 résznyi időhúzás tuti volt benne.
Jah, és volt benne legalább 2 SW nyúlás.
süti beállítások módosítása