Minden napra egy film

Minden napra egy film

A Discovery of Witches

2. évad

2021. február 06. - BBerni86

Házasságra lépő, időutazó, biológiai és mitikus rejtély nyomába eredő.a_discovery_of_witches_1.jpg

Diana és Matthew utazása sikeres volt, a reneszánsz Angliában találják magukat. Ám a helyszínnel tévedett kissé a lány mágiája: nem vidéken, Londonba érkeztek meg, ahol a férfinak fontos szerepe volt. I. Erzsébet embere volt, akinek ekkor éppen Skóciában kellett volna lázítania. Egy titkos társaság tagja, olyan rajongókkal, mint Kit Marlowe, aki igencsak ferde szemmel néz a boszorkányra, akit Matthew a feleségeként mutat be. Míg a túlélésért szerepet kell játszani, Diana egy helyi boszorkánytól kezdi el megtanulni, hogyan kell mágiát fonni. Közben a könyv után is nyomoznak, ami nagy valószínűséggel Prágába került egy tudóssal. Az út során Matthew apjával és saját érzéseikkel is meg kell még birkózniuk. Közben a jelenben a boszorkányok mestere tovább ármánykodik, és egyre többen törnek a Clairmont családra, a hagyományokat védve halálig.

Deborah Harkness sorozata sikerregény volt, amit mi sem mutat jobban, hogy lassan ebből is épülni kezd egy univerzum. A trilógia már magyarul is végig olvasható – szerintem a zárás megjelenését simán a sorozat sikerének tudhatjuk be, és már megjelent egy plusz rész is, amelyben Matthew vámpír fiának bonyolódik tovább az élete. (Igen, Marcus története lesz, ha ez súg egyeseknek.)

Már a sorozat első évada is megfogott. Jobban, mint a regény. Így én vártam is a folytatást, ami csúszva ugyan, de megérkezett. Előzmények kellenek hozzá! Vagy a regény, vagy a sorozat első évada! Abban van benne, hogyan ismerkedett meg és szeretett egymásba a főszereplő páros, abban van benne a sorozat mitikus világának alapja és a szabályai, és onnan lehet tudni, mi az a könyv, amit még a múltban is keresnek.

Hangulatos az egész, a személyes kapcsolatokat és a történelmi korszakot is számolva. Látszik, hogy a 2. évad már több pénzből is forgott. Diana esküvői ruháját különben nagyon imádtam, nem meglepő, hogy a sorozatról készült sok képen feltűnik. Több a helyszín, látványosabb a mágia bemutatása, és nagyon eltalált lett a Tudor-kor Angliája is. (Az jobban sikerült, mint a cseh jelenetek helyszíne.)

Még erősebbé válik Matthew és Diana kapcsolata – itt már nem egy fellángoló szerelem van, hanem egy partnerségen alapuló szerelmi kapcsolat, majd házasság. Még az olyan plusz kis árnyalatok is tetszettek, mint Matthew kórja, amitől betegesen féltékeny a nőre. Marcus is megkapja a maga történetét, ez viszont pontosan az a viszony, ami sokkal kevesebb alapra épül fel. Phoebe éppen csak színre lép, és már nagyon komolyan benne is van az életükben. Miatta lenne kedvem előkeresni a regényt is, mert ezt már régen olvastam, és megnézni, Harkness is ennyire gyors és végzetes szerelmet írt-e nekik.

Minden szereplő visszatért, és ez az a sorozat, ami miatt elkezdtem megkedvelni Teresa Palmert. Most is jól állt neki Diana alakja, bár még mindig Matthew Goode a kedvenc. Igaz, erre az évadra akadtak trónkövetelők, mert nagyon jól eltalálták az új karaktereket és az őket játszó színészeket. Kit Marlowe az a Tom Hughes, aki Viktória Albertjét játszotta egy másik történelmi sorozatban több évadon át. James Purefoy meg annyira szimpatikus és karizmatikus Philippe de Clairmont lett, hogy simán elnéznék egy olyan sorozatot is, melyben az ő történelemformáló tetteit követhetnénk nyomon.

Még azt is bele tudom magyarázni, hogy a rasszizmus ellen szóló sorozat, csak fantasyban.

Már most várom a 3. évadot, addig is majd elolvasom a regényt is, jó lesz ragtapasznak.

 

A Discovery of Witches - 5/4,5 hangulatos, a regények világát életre keltő sorozat. Romantikus és kalandos. Folytatás?

A DISCOVERY OF WITCHES Season 2 Official Trailer (HD) Teresa Palmer - YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5816418222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása