Minden napra egy film

Minden napra egy film

Biohackers

1. évad

2021. április 10. - BBerni86

Nyomozós, orvosi kísérletes, egyetemistás.

Mia most kezdi az orvosi egyetemet, és pontosan tudja, hova akar kerülni, kivel akar együtt dolgozni. Az egyetemet is úgy választotta, hogy a tanárai között legyen a zseniális Tanja Lorenz professzor, a géntechnika mestere. Mia a nő gyakornoka is szívesen lenne, és bekerülne a cégébe gyakornoknak. Ezért környékezi meg Jaspert, a nő felsőbb éves gyakornokát és tanársegédjét. Jasper segít neki a jelentkezéssel, és Mia ki isbiohackers.jpg használja, hogy a fiatalember beleszeret. Hiszen nem karrierre hajt, hanem bosszúra és igazságra. Mia nem az, akinek mutatja magát. Lorenz nem fél az etikai határokon átlépni az eredményekért, és erről a lánynak személyes tapasztalata is van. Most elérkezett az ideje a számonkérésnek, és annak, hogy kiderítse, mit tett Lorenz pontosan vele és a testvérével, a családjukkal.

Meglepően rövid a sorozat, mindössze 6 rész volt az évad. Igaz, így nincs túlpörgetve, és kellően pörögve haladhatunk az eseményekkel. Ahogy az is igaz, hogy még ebbe a 6 részbe is sikerült egy túlírt szerelmi háromszöget beletenni.

Ám előtte inkább azt nézzük, amiben jó volt a Biohackers. Maga a tudományterület, amihez minden szereplő kapcsolódik. Ahogy módosítják az élőlényeket, és Istent játszanak. Ki kicsiben, ki nagyobb tétekkel. Mert az még buli, hogy valaki úgy módosítja a házi egerét, hogy világítson és könnyen el lehessen kapni, ha megszökne. De az már kevésbé poén, hogy szúnyogokat úgy programoznak, hogy egy halálos vírussal megfertőzzék az embereket és vannak bőven más esetek is a sorozatban.

Úgy mutatják mindezt, hogy egy menő tudománynak hat. Lehet vele bulizni, segíteni az emberiségnek – lásd a hús ízű gombák, hogy vega lehessen egy húsimádó is. Egyszerűsített, persze, hiszen a lógós egyetemisták is nagyot alkotnak már most, és bonyolult folyamatokat letudnak annyival, hogy valaki kémcsök fölé hajol egy pipettával. De még így is olyan techno thriller, ami vonzóvá tesz egy tudományterületet.

A thriller – ez már megosztóbb benne. A kezdetei jók, és ahogy folyamatosan csepegtetik az információkat, ki Mia igazából és mit akar megtudni a professzorról. Csak ez az a vonal, ami a szerelmi szállal együtt elment egyre inkább limonádénak. Ahogy Mia múltját és küldetését megismerjük, a tényleges kémkedés és nyomozás egyre gyerekesebb.

De még mindig színvonalasabb, mint a szerelmi szálak. Mert az ok, hogy Mia eleve azért kezd el közeledni Jasperhez, mert általa akar közelebb kerülni a professzorhoz. De az, ahogy a semmiből és nagyon hirtelen Jasper lakótársának lesz a titkos csaja – Jaspert legalább megismerte, Niklast meg látta kétszer, egyszer beszélgettek és ő a nagy szerelem? Nem tudom komolyan venni az ilyen románcokat, annyira a semmire épülnek. Itt még azzal is bonyolítva, hogy amikor összejönnek, Mia Jasper barátnője. Hirtelen Niklas félretette az erkölcsi aggályait, és hátba szúrja a barátját, akit egészen addig foggal-körömmel védett, és még a titkait is őrizte? Még Lotta is szimpatikusabbra sikerült, aki nagyban pasizott ugyan, de nem játszotta meg magát senkinek.

A látvány azért érdemel dicséretet, mert igazából minden komolyabb eszköz nélkül lett hangulatos a sorozat. Szinte sci-fi hatása volt, noha egyre inkább ez lesz a valóságunk. Az ötlet eladta, ha a látvány nem is ért fel hozzá – pl. a piros szemű szúnyogok. Egyáltalán ki látta, milyen színű a szemük?

Ismert színészt nem fedeztem fel benne, de ez német sorozat esetén nem lep meg. Mondjuk, Jessica Schwartz ismerős, de még nem jöttem rá, hogy miből vagy csak emlékeztet valakire?

Elég nyitott a vége, és mivel a 2. évad be lett rendelve, jönnek majd válaszok is. Elnéztem, de azért nem ez lesz az új Dark.

 

Biohackers – 5/3,5 az orvosi része és a thriller lekötött és érdekes volt, a szerelmi szál viszont tinifilmes.

https://www.youtube.com/watch?v=atHBOUvgBI8

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr2716494646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása