Minden napra egy film

Minden napra egy film

Balthazar

2. évad

2021. április 14. - BBerni86

Nyomozós, orvosos, régi ügyet elővevő.

Raphael Balthazar továbbra is szenvedélyesen végzi a munkáját, de ami leginkább foglalkoztatja, a felesége ügye. Biztos benne, hogy az igazi gyilkos még szabadon van, és végre felfedezi, mi volt az áldozatok között a kapcsolat. Egyedül azonban már nem képes tovább haladni, kénytelen bevonni Helenét is, de tart attól, mi lesz a balthazar_1.jpgkapitány reakciója. Helene Bach különben is nehéz időket él meg: külön költözött, és úgy tűnik, a házasságának befellegzett. Közben a mindennapi ügyek is extrém helyzeteket szülnek: egy gyilkos képes az áldozatai fejébe mászni, és öngyilkosságra rávenni őket. Helene is a csapdájába kerül. Vannak, akik megunták a sima vadászatot és emberre mennének – Balthazar jelentkezik is csalinak. De egy elmebeteg is elszabadul, és pszichopata ámokfutásba kezd az elmegyógyintézet falai között is.

Ha nagyon röviden akarnám összefoglalni, akkor azt írnám, továbbra is folytatják, amit az első évadban elkezdtek. A részek felépítése, az átívelés, Balthazar egyénisége, a barátsága Bach kapitánnyal mind pontosan olyan, mint korábban is. Szerencsére a krimi minősége is megegyezik, igyekeznek olyan ügyeket hozni, amelyek meglepőek, van bennük csavar.

Ez az évad különben 10 részből állt, és most is igaz, hogy kettős a felépítés. Minden részben van egy megoldandó gyilkosság. Ezekben van az ötlet, vagy valami plusz humor elem. A készítők szívesen játszanak azzal, hogy valami teljesen más lesz az irány, mint ami elsőre látszik. Nézzük csak az erdőben meghalt kamaszokat! Tini drámának tűnik, és kémtörténet lesz belőle. Azt szerettem is, hogy nem lehet előre látni, mi lesz a megoldás, és a gyilkosokhoz logikusan jutnak el, mindenkinek lesz értelmes indítéka.

Az átívelés, ami egyre inkább zavar. Balthazar és Helene egyre közelebb jutnak a sorozatgyilkoshoz, aki az orvos feleségével is végzett. Csak éppen annyira el van darabolva ez a nyomozás, hogy én már unni is kezdem. Pedig próbálják ezt is csavarokkal feldobni, érdekes a motiváció is – csak már 2 évada nyújtják. Hosszú! (Még vége sincs, mert éppen ez lett a 2. évad végén a nyitott szál is.)

Külsőségeiben ugyanazt nyújtja a sorozat. Sok külső helyszín, és a szereplők stílusát is meghagyták. Fatim és Eddy a humoros mellékszereplők, Helene alapvetően sportos és praktikus megjelenést kapott, míg Balthazar továbbra is a szépfiú. Talán kicsit kevesebbszer látjuk főzni, de szerzett egy új sportkocsit, és még mindig előszeretettel vetkőztetik a színészt a készítők. Még egy olyan rész is volt, ahol alsónadrágban menekült és harcolt az erdőben, került rá egy kis sár és megjátszották a harcos kinézetet – nem találtam megnyerőnek. Olyan olcsó így mutogatni a karaktert, nem?

Fejlesztik a karakterek közti kapcsolatokat is. Helene és Balthazar hála égnek nem jöttek össze, jobban bírom őket barátoknak, mint párnak. Volt, amikor veszélyesen közel jártak ehhez, de szerencsére még más az irány. Helene a házasságát próbálja menteni, és a férje a végére valóban próbálkozik, és alakulnak a dolgaik. Balthazar pedig kapott egy csinos szomszédot, akivel közel kerülhettek egymáshoz.

Amit egyre feleslegesebbnek érzek: ahogy Balthazar közben beszélget a holtak szellemével. Egyedül a felesége alakjának van funkciója, a többiek mégis miért kellenek? Nem a poénokat építik rájuk, nem az ügyet viszik előre – egyedibb tőle a doki? Hát…

Megvették a 3. évadot nálunk is, vagyis folyt.köv.

 

Balthazar – 5/4 továbbra is részenként okos ügyet hoznak, miközben halad előre az átívelő szál is.

Balthazar Saison 2 | Bande annonce #1 | 21 novembre sur TF1 - YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6716500976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása