Minden napra egy film

Minden napra egy film

Shameless

11. évad

2021. május 01. - BBerni86

Családi, balhés, jövőt építő.

A környék annyira fellendülőben van, hogy a Gallagher család tagjai is kénytelenek elgondolkodni azon, hogyan tovább. Lip hozza fel, hogy rendbe tehetnék és eladhatnák a családi házat, a részén pedig mindenki építhetné a maga életét. Debbie nagyon ellene van, és a család kezd két részre szakadni. Közben mindenki kénytelen más problémákkal is szembenézni: Lip elveszti az állását, és nem találja a helyét, miközben el kell tartania a családját.shameless_1.jpg Debbie egy rossz kapcsolatból kerül egy másikba, őrültségeket is bevállalva. Carl szembesül azzal, hogy a rendőri munka más, mint amit képzelt és nehezen alkalmazkodik. Ian és Mickey új környékre költöznek, ami próba a kapcsolatuknak. Közben Frank titkolja, hogy mennyire romlik az állapota. De vívnak háborút a szomszédba költöző nácikkal, és Kevék bárját is kihívás üzemeltetni a COVID járvány alatt.

A Shameless is egyike volt azoknak a sorozatoknak, amelyek bevállalták, hogy foglalkoznak a vírus helyzettel. Nem is csak annyiban merült ki, hogy időnként a szereplők maszkban közlekedtek, hanem témává tették. Talán leginkább a szolgáltatóipar nehézségei lettek kiemelve, de volt szó politikáról is.

Különben záró évadot készítettek, és ez kezdetektől érezhető is volt. Minden szereplőnek készítették elő a búcsúját, és már olyan nagy konfliktusok nem is voltak a korábbiakhoz képest. Az sem meglepő döntés, hogy Frank karaktere lett az, akivel összehúzták a szálakat és akinek a történetének a végére végleg pont kerül. Már mindenki a maga ura lesz, saját helyen és életben, így egy korszak zárul.

Az valahol szomorú, hogy egyes szereplőknek milyen konfliktusokat írtak. Szó se róla, ezen a sorozaton még így is jókat tudok mosolyogni, csak néha olyan érzésem volt, hogy nem tudnak mit kezdeni a karakterekkel. Carl egész évados küzdelme ugyanazt a kört ismételte: bárki is került mellé, mindig azzal kellett szembesülnie, hogy a törvények nem egyformán vonatkoznak az emberekre, és mennyi a gond a rendszerrel. A megoldása meg nagyon… ostoba. Azzal ér el bármit is? Nem, legfeljebb páran bosszankodnak kicsit.

De Liam is csak van, Debbie extrém módon változik, és az is elkeserítő, hogy Lip mennyire nem találja a helyét. Tulajdonképpen majdnem zseni a srác, és megragadt itt. Azt is fel tudnám róni, hogy ez a búcsúévad, és Fiona egy mondat erejéig sem került elő. Legalább egy képeslapot küldött volna, hogy jól vagyok, és pont. De nem, ő abszolút ki lett írva.

Bár rendszerint Frank az, aki nagyon ellenszenves nekem és ki tudok akadni a húzásain, noha William H. Macy zseniálisan játssza, most ő kapta meg azt a szálat, ami talán a legjobban lekötött az évadban. Az övé voltak a legjobb poénok és ötletek: a festményrablás, amire aztán nem is emlékezett. A tetoválás, ami miatt még a sokat látott ápolónők is összehúzták a szemöldöküket és a búcsúja is illett hozzá.

Tulajdonképpen majdnem ő az egyetlen, aki normális lezárást kapott. Azt nagyon nem is szerettem, hogy a testvérektől hogyan köszönünk el. Ian és a Kev-Veronica páros, akik elvarratlan szálak nélkül zártak, a többieknek azonban maradtak nyitva dolgaik. Zavart így.

Az is igaz, hogy már nem olyan álnok a sorozat, mint egykor, de ezzel nem volt bajom. Így is tettek bele olyan részeket, amin az ember szemöldöke felszaladt. Gondoljunk csak arra ki által és hogyan végezte Mickey apja!

Fura is elköszönni 11 évad után, főleg, hogy nem érzem úgy, hogy minden rendben lesz már a szereplőkkel. Mondjuk, ők a Gallagher família. Az a normális, hogy nincsenek rendben.

 

Shameless – 5/4 bár kevésbé éles a humora, a maga módján zárta a dolgokat, és Macy eladta az évadot.

Shameless Season 11 (2020) Official Trailer | William H. Macy SHOWTIME Series - YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3716519064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása