Minden napra egy film

Minden napra egy film

SpoilerZóna

A potyautas

2021. május 09. - BBerni86

f4_107.jpgMegindul a Mars expedíció. Hárman mennek fel a bolygóra egy 2 éves küldetésre. Marina profi úrhajós, ez a negyedik útja. Zoe orvos, aki a csapatra vigyáz. David pedig biológus, aki egyszerű növényeket akar a Marson telepíteni, és hozzájárulni az élet fenntartásához a bolygón.

A rendszer ellenőrzésekor azonban ájult férfit találnak a falakban. Kiderül, felszállás előtt ellenőrzött pár panelt. Elájult, itt tért magához most az orvosiban. A Földre akar menni, de erre nincs lehetőség. Velük kell, hogy tartson.f5_92.jpg

Ám megsérült, részben miatta is, az oxigénért felelős eszköz. Próbálják megjavítani, és Marina parancsba adja Davidnek, hogy a fele növényeit élessze fel most, hogy pótolják a kieső oxigént. Mikor kiderül, hogy az eszközt nem tudják megjavítani, a másik felét is ki kell termeszteni itt, hogy legyen négy embernek elég oxigén. David megteszi, noha így az egész kutatása megy a kukába, nem tud a Marson mivel kísérletezni majd.

Ráadásul nem is sikerül, a második növénypopuláció nem marad meg. Így csak 3 embernek van elég oxigén. A f3_122.jpgFöldről azt mondják, Michael a potyautas, neki mennie kell. Zoe képtelen ebbe beletörődni. 20 napjuk van, míg megfulladnak. Kisír Marinától 10 nap haladékot, addig gondolkodnak, mi lehet a megoldás.

David tudja, nem szabad ennyire kevés hibahatárral dolgozni. Mérget ad Michaelnek, és elmondja neki az igazat. Zoe még azelőtt talál a férfira, hogy az beadta volna magának a halálos mérget. Számonkéri a biológuson, milyen jogon mondott el mindent Michaelnek 10 nap letelte előtt. Ő pedig kimondja: ő mindent feláldozott és megpróbált, nincs megoldás. Annak nincs értelme, hogy mindenki meghalljon 1 helyett. Zoe mit tett?f2_127.jpg

A lány kitalálja, a második elemben kell még lennie oxigénnek. Másszanak ki érte. Mivel Marina sérült, ő nem mehet, de David és Zoe kiképzése sem elég ilyen művelethez az űrben. Nem is biztos, hogy maradt elég oxigén ott. Nem engedik neki. Zoe elkezdi Michaelt tanítani a mászásra, de a férfi lassan halad.

Amikor David növényei meghalnak, már csak 2 embernek van elég oxigén. Belemennek, kimásznak. David és Zoe egy palackot tudnak megtölteni, amikor napkitörés jön, vissza kell f1_125.jpgmenniük. A cél előtt Zoe elveszti a palackot. Bent megbeszélés: az oxigén szivárog, lassan annyi sem marad, ami egy embernek még elég. Menni kellene, de a napkitörés miatt ez öngyilkos küldetés. David és Zoe is menne, de a férfinak családja van. Zoe megy.

Megtölti a palackot, beadja és utolsó erejével leül kint nézni az űrt. Már látni, hogy az arcán égések vannak. Bent néma csend, gyászolnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8116526912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása