Minden napra egy film

Minden napra egy film

Young Sheldon

4. évad

2021. május 24. - BBerni86

Egyetemet kezdő, családi konfliktusos, csodagyerekes.

Sheldon leérettségizhetett, és kezdi az egyetemet. Ahogy lenni szokott, nem megy zökkenőmentesen az átállás. A szállítását megoldja a család, ám Sturgis professzor új állást kap, és új iskolai segítőt kell találni a gyereknek. Lehetőleg olyat, akinek nem megy Sheldon egyből az agyára. A filozófiaórák pedig a fiúnak jelentenek kihívást, aki nem nagyon tud mit kezdeni az ott tanultakkal. Közben Connie tovább találkozgat Dale-lel, de olyan új élményekkel és barátokkal is gazdagodik, mint a helyi nyugdíjasok, akik busszal járnak be a városba. Missy az első szerelem és csalódás világában jár, Georgie keresi a pénzkeresési lehetőségeket, miközben egyre komolyabb a párkapcsolata is. Mary és George kapcsolata újabb kihívások előtt áll.young-sheldon.jpg

A Young Sheldon továbbra is sikeres, olyannyira, hogy már több évad be van rendelve belőle előre. Ha kb. egy évet ölel fel egy-egy évad, akkor még akár Sheldon diplomaosztójára is beleshetünk. De ez még a jövő zenéje.

A negyedik évad látszólag nagy változást hoz, mert a középiskola helyett az egyetem lesz Sheldon új közege. Ehhez képest nincs lényeges változás. Az egyetemen ugyanúgy hajtanak azért, hogy a gyerek jól érezze magát. A diáktársakkal továbbra sem alakít ki kapcsolatokat, így ugyanazok a szituációk és poénok vannak most is, csak egy igazgató helyett igazgatónővel és a matematika tanár helyett egy fizika professzorral.

De az egész sorozatra igaz, hogy megvan a maguk receptje, és ahhoz ragaszkodnak. Ugyanazt hozták most is, amit korábban is. Az iskolában Sheldon a tanárok réme, de ő persze ezt nem veszi észre. George és Mary ugyanúgy ütköznek a gyereknevelési és pénzügyi kérdésekben. Georgie tovább ügyeskedik. Még a nagyi is ugyanazokat a köröket futja.

Sokadszorra nagyon ugyanaz, csak kicsit másképp már nem vicces. Az elején nagyon bírtam pl. Mckenna Grace feltűnéseit, a Sheldonnal rivalizáló másik csodagyereket. Most meg egyszerűen untam, és nem haladtunk vele semerre. Egyáltalán miért hozták vissza, ha nincs semmilyen ötlet mögötte?

Kifogytak az olyan témákból is, amelyek közvetlenül ráutalnak az Agymenőkre. Ok, olyan akad benne, hogy fogadnak az ikrek, hogy Sheldon 20-25 év múlva már nem lesz Star Trek rajongó és képregényolvasó, mi pedig tudjuk, hogy de. Ez azonban nem olyan plusz, ami kiegészítené a korábbi tudásom.

Annak ellenére, hogy nincs fejlődés és nem nyújt semmi újat a sorozat, az a családias hangulat még megvan, amiért leülök egy-egy rész elé. Connie és George csörtéi, Missy és Georgie testvéri összefogása, az ikrek se veled, se nélküled kapcsolata, ezeket szívesen néztem most is. Szerethető, pozitív értékeket közvetít és nosztalgikus. Kényelmes sorozat lett ez, amit nézek megszokásból, és mert szeretem a karaktereit, ha azok nem is fejlődnek.

Attól is otthonos, hogy nagyon fix stábbal dolgoznak. A gyerekek közül egyedül Georgie, akin látványos, hogy felnő. A visszatérő szereplői is fixek. Bár azt sajnálom, hogy idén nem bővült a körük, de ezt rá lehet húzni arra, hogy milyen világot élünk. Nem egy sorozat végén láthattuk, hogy kevesebb szereplős, egyszerűbb megoldásokat keresnek.

Külsőségeiben sem mutatott semmi újat. Ugyanaz a kisvárosi közeg, ugyanaz a korszak. Most kezdek rájönni, hogy az Egy rém rendes család kezd eszembe jutni. Egy kivétellel: magamban jókat mosolygok, amikor valami korabeli filmet hoznak be említés szintjén.

Az utolsó részbe próbálnak feszültséget generálni felemás sikerrel. Nem az csal vissza jövőre.

Hiányzik egy jó, heti komédia, amit nézhetnék. Amíg az nincs, beérem ezzel a családi cukisággal, ami legalább mosolygós.

 

Young Sheldon – 5/4 már nem találom annyira viccesnek, de van egy olyan családi hangulata, amiért nézem.

https://www.youtube.com/watch?v=deQYV_pYF00

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1016563586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása