Minden napra egy film

Minden napra egy film

A halottak hadserege

2021. június 05. - BBerni86

Zombis, öngyilkos küldetésre induló, kaszinót kifosztó.

Véletlen és ostoba balesetnek indult. Egy katonai konvoj erős kísérettel valami veszélyeset szállított, amikor egy párocska beléjük ütközött. A tartály megsérült, és egy gyors, halálos zombi került elő belőle, aki pillanatok alatt végzett a katonákkal, akikből szolga zombik lettek. A sivatagon át együtt látták meg Vegas fényeit. Az eredmény: a_halottak_hadserege.jpgVegas fallal körül van zárva, bent a zombik birodalma virágzik. A kormány készül rájuk dobni az atomot. Tanaka egy kaszinó feje volt, és nagyon nem tetszik neki, hogy milliókat robbantana fel a kormány. Felbéreli az egykori különleges katonát, hogy hozza ki a pénzt. Csapatot szerveznek, elindulnak, nem sejtve, hogy Tanaka igazából mit akar kihozni Vegasból.

Egy furcsa hír máris van a filmmel kapcsolatban, ami nem is kicsit lepett meg. A Netflix készít neki előzmény sorozatot, Lost Vegas alcímmel. (Maga a cím még vicces is.) Animált lesz, és azt a mentőakciót mondja majd el részletesen és animált formában, amire ebben a filmben csak utaltak – vagyis Scott Ward és csapata akciója, hogy kimentsék az egyik minisztert a zombik fertőzte városból. Ez csak nem azt jelenti, hogy közönségére talált ez a film? Azt hittem, akkora bukás lett, hogy messze letagadja mindenki, aki ebben részt vett…

A halottak hadserege nem egy jó film. Még úgy sem, hogy egy zombis történettől eleve nem vártam sokat. Se a látvány, se a történet, a vége meg nagyon nem nyerte el a tetszésem.

Ami leginkább kiakasztott: az emberi ostobaság. A meghozott és hiábavaló áldozatok. Anélkül, hogy elmesélném, melyik karakterrel történik: amikor támadnak a zombik, az egyik szereplő feláldozza magát, berántja a bajba jutott katonát és bezárja a széfbe, míg őt szétmarcangolják. Aztán majd kiderül, hogy a katonát már megharapták, így nem ért semmit az áldozat. Ha magára zárja a széfet, többet ért volna el. Vagy: egy mentési akcióba a csapat nagyja belehal, az is, akiért elmentek. Ért valamit az egész? Nem. De említhetném azt is, hogy van egy zombi, akit látványosan nem fognak a golyók. Ward a kritikus pillanatban mégis képes szétlőni a fejét… mégis, milyen csodagolyót szerzett menet közben?

Egy keveset látunk abból is, milyen társadalmat hoztak létre a zombik. Az eredeti uralkodását, törekvéseit. Ebből szívesebben néztem volna többet is, mert sok részlet maradt homályban. Ki és mit kísérletezett, miért akart családot, egyáltalán hogyan nemzhetnek a zombik gyereket? Nagyon nem akarom elképzelni, ahogy a zombi király és királynő valóban pár. Azért durva, hogy nem egyszer a zombik voltak a szimpatikusabbak. Családjuk védték, összetartottak – míg az emberek a pénzért meg lehet nézni, mit műveltek.

A látvány egy agyatlan akció szintjén van. A zombik kinézete… olcsó. Az embereké is, de a kevés mutatott állat szabályosan nyomorult. A ló vagy az a tigris… siralmas. Az akció jelenetek meg agyatlan lövöldözések, golyózápor és üvöltözés. Nem fogott meg.

Nehezményezem azt is, a halálnak mennyire nincs itt súlya. Fontos szereplő elvesztése után is csak rohanunk tovább, és nagyon könnyen áldoznak fel másokat vagy magukat. Ez a drámát és az áldozataik nagyságát is kevesebbé teszi. Az olyan idióta húzásokról, mint mikor Kate bemerészkedik egyedül a zombik főhadiszállására nem is beszélve.

Nem lettek szimpatikusak a szereplők, akiknek a túléléséért drukkolnom kellett. Egy nagy klisé mindenki, minimális egyéniséggel. A legtöbbjükről nem is tudtam meg semmit, pl. Ludwig egyszerűen a kasszafúró és ennyi.

Dave Bautista továbbra is csak az olcsó The Rock. Fel nem fogom, hogy sikerült több ismertebb színészt is leszerződtetni mellé. Nem a történet és a szerep foghatta meg őket…

Szinte elvárásaim se voltak, de ez a film ezer sebből vérzik. Egy Resident Evil ehhez képest okos filmnek számít – ez meg nagyon nem dicséret.

 

A halottak hadserege – 5/2 egy-egy látványosabb jelent akad benne, de bőven van történeti lyuk és idegesítő elem is.

https://www.youtube.com/watch?v=1w4esRyx1iA

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5616581900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása