Minden napra egy film

Minden napra egy film

Friends: The Reunion

2021. június 06. - BBerni86

Beszélgetős, emlékezős, humoros.

Courteney Cox, David Schwimmer, Matthew Perry, Jennifer Aniston, Lisa Kudrow és Matt LeBlanc. Évtizedekkel korábban ők voltak a Jóbarátok, és a sorozat nem csak évfordulót ünnepelt, hanem a Netflixre kerüléssel megint népszerű. Adta magát a helyzet, hogy a szereplőket összehozzák, megmutassák együtt. A történet nem lesz friends.jpgfolytatva, senki nem akarja a készítők és szereplők közül felbontani a sorozat happy end zárását. Viszont, a népszerűséget meglovagolva egy show keretében tisztelegtek a sorozat előtt. A 6 színész együtt bejárta az egykori díszleteket, forgatási történeteket meséltek, visszaolvastak kultikus jeleneteket, visszanéztek bakikat és felbukkantak sztárrá lett mellékszereplők is, ahogy megszólaltak a sorozat rajongói is, legyenek azok átlagemberek vagy hírességek.

Nem tudom azt mondani, hogy jó ötlet volt ez a show. Természetesen anyagilag értem, miért érte meg az HBO-nak elkészíteni. A Jóbarátok megint nagyon népszerű, nálunk is sorra jönnek ki a hozzá kapcsolódó könyvek és mindenféle ajándéktárgyakat is lehet kapni. Egy újabb generáció fedezte fel magának a műsort.

Mivel egy folytatásfilm ötletét elvetették, ez a megoldás maradt, hogy az ember nosztalgiázzon kicsit a szereplőkkel. A szkeptikus énem azért megkérdőjelezi, hogy mennyire lehetnek egységesek abban, hogy nem akarnak semmilyen folytatást. A producereknek és készítőknek szerintem ez volt a legsikeresebb műsoruk. A színészek közül egyedül Jennifer Aniston lett sztár, és a többiek közül, ha nem is tűntek el teljesen a filmvilágból, másnak nem sikerült még egyszer olyan magasra feljutni, mint a sorozattal. Azt inkább érzem benne, hogy a visszacsapás fájna: mindenkinek huszonéves gyerekei lennének a műsorban, lehet, hogy akár már nagyszülők is lennének. Azt meg egyik színésznő sem fogja eljátszani.

Ez egy showműsor, és nagyon profin meg is rendezték. Végig pörög, változatos és igyekeztek minden lehető módon feldobni. A bejelentkezések, a meglepetés vendégek, a best of Jóbarátok jelenetek újra felolvasva vagy éppen bejátszva.

Egy nagy tisztelgés a sorozat előtt, ahol mindenki imádja a Jóbarátokat és a 6 karaktert, akik egymás családja lettek. A színészek, a rajongók, a vendégek, mindenki annyira odavan érte, hogy az már sok is. Semmi negatívum, végig áthatja az egészet a sorozat szeretettsége és sztárolása. Így egysíkúnak is találtam, mert azért nem volt ennyire sosem rózsaszín a kép, maximum a rajongóknak.

Gondban voltam azzal is, hogy nem éreztem igazinak a műsort. Annyira megrendezett végig, hogy a színészek interakcióit is szerepnek éreztem. Azt elhiszem, hogy közel vannak egymáshoz, de pl. a Schwimmer és Aniston meg nem történt románc egy az egyben olyan, mintha rájátszanának a Ross – Rachel szálra. (LeBlanc poénja is erre utalt.) Nem igazi. Vagy, a vetélkedő. Csak most hagyják a lányokat nyerni, és nincs is tétje, mint a sorozatban, csak nosztalgia az is, hogy megint ezt játsszák.

Kurta-furcsa a sztárvendégek feltűnése is. Lady Gaga elénekli a Büdös macskát, megöleli Lisát és le a színről. Tom Selleck beköszön. Reese Witherspoon egy felvételen meséli, mekkora élmény volt Rachel húgának lenni. Túl rövid és semmilyen, de show értéke van. Még azt találtam a legérdekesebbnek, amilyen arcot vágott Aniston Brad Pitt említésekor.

De sokat mond az is, hogy James Corden a házigazda. Ez egy show.

A rajongók majd szeretik, nekem az maradt a végső benyomásom, hogy profi, de megcsinált.

 

Friends: The Reunion – 5/3,5 a tévéshow nem igazán az én műfajom. Profin összerakták, de nagyon megrendezett is.

Friends: The Reunion | Official Trailer | HBO Max - YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3816583524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andy73 2021.06.07. 20:02:50

Nem néztem, de nekem az eredeti sem tetszett, abba is inkább csak belenéztem, de nem lettem rajongója. Nekem már az is erőltetett és mesterkélt volt, nem igazán vicces. Ha pedig komolyan vesszük, hogy felnőtt fiatalok többen egy lakásban laknak együtt, már túl a diákéveken, az pláne nem vicces szitu. Amolyan ÉNBP, de legalább nem üvöltöznek állandóan, nem ölik egymást, hanem viszonylag békésen elvannak egymással.

Lady Scarlett 2021.06.08. 06:27:03

@Andy73: Egyetértek ez a Rachel&Ross majdnem összejöttek de mégsem nekem is nagyon művinek tűnik.
Mellesleg egy szó sem esett arról, hogy a Chandlert alakító Matt Perry nem kicsit lett alkoholista már a forgatás alatt. C. C. pedig képtelen volt megjegyezni a szövegét és sokszor valami atombaromságot lökött be ami néha jól jött ki néha nem.
Néha úgy érzem hogy a hat szereplő kivétel nélkül önmaga paródiája lett és röviden mind sok. Egyszerűen túltolták.
Ez a show is ilyen. Ki a házigazda? James Corden, a pali mindent is túltol, képtelen érezni hol a határ.
Most ez a családom vagytok dolog.... Még Jenről el is hiszem, neki ugye a barátai a családja ezt többször mondta is. Sosem akart gyereket és Justin óta nem is akar pasizni sem. Legalábbis egy interjúban azt mondta ő elengedte ezt a dolgot. A többiek instagram profiljában se szerepel a többi szereplő olyan sűrűn, hogy azt már családnak lehessen nevezni szóval... Szerintem is eléggé megrendezett.
De mindig voltak ilyen sorozat- konstrukciók elég csak a Melrose place-re gondolni, bár onnan csak Heather Lockleer volt az akiből kvázi híresség lett, olyan magasra mint Aniston, nem jutott.
Az így jártam anyátokkal pedig hiába volt hasonló szitkom, már csak egy réteget érdekelt, de az írók és készítők azt is túltolták. Nem vették észre, hogy szintén kifutotta magát a sztori. Már a harmadik évadban le kellett volna zárni...mindegy manapság ez nagyon jellemző szinte minden sorozatra. Nem akarják tudomásul venni hogy nincs benne több.

para_noir 2021.06.08. 09:44:23

@Andy73: "Ha pedig komolyan vesszük, hogy felnőtt fiatalok többen egy lakásban laknak együtt" - nem vagyok túl járatos a helyi viszonyokban, de amennyire tudom, NY-ban egyfelől aranyárban mennek a kecók (a bérlés is) másfelől nem is túl bő a kínálat, ez meg ugye a Central Park közelében van, kb mintha nálunk a Városliget mellett lenne, szóval ilyen körülmények között full hihető, hogy összecuccolnak fiatalok.

para_noir 2021.06.08. 09:51:29

@poszt: "Ez egy show." - ennyi, ezt kell tudomásul venni, és minden érthető. Pláne nem értem, miért akartál volna negatívumokat? Hogy fért volna az bele egy eleve vidám műsor nyíltan vidámnak szánt nosztalgia show-jába? Meg minek? Mennyivel lett volna jobb, ha M. Perry sírva elmeséli, hogy milyen rossz volt(meg most is milyen rossz) függőnek lenni? Az szórakoztatóbb lett volna? Kb mintha a Schindler listája dvd audiokommentárjából hiányolná valaki a poénokat :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2021.06.15. 07:32:30

Ötletes, változatos a kivitele így akkor se unalmas, ha nem tartalmaz sok új infót a rajongóknak. Sokkal jobb lett, mint vártam, féltem.
A 17 év csúnyán elbánt mindannyiójukkal egyébként.
süti beállítások módosítása