Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Háború alatt és után

2021. június 22. - BBerni86

f5_100.jpg5: A nevek dala – Dovidl már gyerekként kimagasló hegedűjátékos. Az apja két okból is szeretné, ha a fiú Londonban tanulhatna: ott jobb a képzés, valamint nagyobb a biztonság. Otthon erősödik a náci befolyás, és a zsidó család érzi a közeledő bajt. Dovidl így családja egyedüli túlélője lesz, szép reményű zenész, míg nem szembesül azzal, mi történt a II. VH alatt a családjával. Évekkel később mostohabátyja nyomozza ki a történetét.f4_4.png

4: Apró mesék – Hankó háború veterán, aki véletlenül jön rá, mennyire hálásak a rokonok, ha valaki a meghalt rokonukról valami szépet mesél nekik. Így ugyanazt a történetet adja el újra és újra, csal. Amikor lebukik, menekülnie kell, egy erdőben a háborús özvegy Judit és fia mellett lel menedékre. Nekik is előadja a mesét, és lassan beleszeret az asszonyba. Nem sejtheti, hogy a férj és háborús bűnei visszatérnek.

f3_131.jpg3: Ryan közlegény megmentése – egy anyának ugyanazon a napon megy ki három értesítő a fiai halálról. A hadügy úgy gondolja, az egyetlen megmaradt fiát, Ryan közlegényt hazahozzák. John H. Miller és emberei kapják a küldetést, akik a háború poklán át tartanak a fiatalember felé. Sok veszteség, sok pokoli csata után a fiatalemberrel is szembe kell nézniük, aki nem hajlandó félbehagyni a megkezdett küldetését.

2: Dunkirk – a nácik elsöprik az angol sereget. A megmaradtf2_6.jpeg egységek Dunkirk felé vonulnak vissza, és mindenki tudja, hogy amint a németek beérik őket, vérfürdő lesz. Az angolok kénytelenek valamit kitalálni, és a civil lakosághoz fordulnak: akinek van f1_135.jpghajója és tud menni segíteni, menjen és mentse a katonákat! A film egy ilyen család, a parton rekedt pár katona és a légi támogatást nyújtó egy pilóta történetét meséli el.

1: 1917 – a Hindenburg-vonalnál nagy támadás készül. Azonban olyan hírek jönnek, melyek után biztos, hogy a kivezényelt ezred a halálba tartana. Két fiatalember kapja a feladatot, hogy vigyék ki az ezredesnek a visszavonulási parancsot és így megmentsék az embereket – köztük Blake őrvezető bátyját, aki abban az ezredben hadnagy. Az idő egyre fogy, ők pedig kénytelenek újra szembesülni a háború ezer rémségével: mind a fronton, mind a háttérországban.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1616601420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása