Minden napra egy film

Minden napra egy film

Biohackers

2. évad

2021. augusztus 15. - BBerni86

Elveszett múlt után nyomozó, magánéleti zűrt felfejtő, modern technikát használó.

Mia fájó fejjel tér magához, és ahogy haza próbál menni, szembesülnie kell azzal, hogy nagyon sok minden megváltozott. Máshol lakik, Niklas helyett Jasper a párja, és kiesett neki három hónap. Közben bulis egyetemista lett, mintha elvesztette volna a célját. Homályos emlékei vannak csak, hogy valakik elrabolták és tettek velebiohackers_1.jpg valamit. Jasper igyekszik neki visszahozni a múltat, miközben Mia szembesül azzal is, miket tett a kiesett időben. Amit vele tettek, meghaladja a saját erejét. Túl gazdag és hatalmas emberekkel kellene szembeszállni, miközben tudományosan sem képes arra, hogy megmentse az életét. Olyan szövetséget kell megkötnie, mely ellen minden sejtje tiltakozik. Ő volt az, aki semmivé tette Tanja Lorenz hírnevét és kutatásait, most mégis ő az egyetlen esélye, hogy életben maradjon.

A Biohackers első évadában a címbeli biohackelés volt az a plusz, ami kiemelte a sorozatot. Különben csak egy tucat thriller, de az színt adott neki. Most folytatódott a történet, de kivették belőle ezt a színezetet és maradt a thriller.

Egyszer nézhető így is, de azért nem egy emlékezetes évad a végeredmény.

A plusz az akart lenni, hogy a hősnőnek kiesett három hónap és csak darabonként kezd visszajönni a memóriája. Jellemző módon mindig akkor kattan be egy fontos képkocka, amikor arra szüksége van. Be kell jutni a milliárdos báró otthonába? Szerencsére éppen ekkor döbbent rá, hogy a férfi fiával titkos viszonyt folytatott, és általa be tud menni a házba.

Kényelmes is, és nagyon hamar el is vette az ilyen megoldások sora az izgalmat. Lehetett számítani arra, hogy amikor nehéz helyzet áll elő, be fog ugrani valami, amivel folytatódhat tovább a leleplezés és a küzdelem.

Nagyon hiányzott belőle a sci-fi színezet. A végén kapunk csak annyit, hogy a sorozat gonosza nem öncélúan avatkozott be a dolgokba. Neki meggyőződése, hogy szabályozni kell, mikor milyen tudományos áttörés jöhet el. Vegyük csak Lorenz felfedezését! Ha az emberek mindegyike erősebb immunrendszert kap és a betegségekbe többé senki nem halhat bele, tovább nő az átlag életkor. Több lakosa lesz a bolygónak hosszú távon. Pedig már így is katasztrófa a helyzet. Megoldás: nem szabad hagyni, hogy a kúra kikerüljön. Ilyesmiken érdekes etikai vitákat lehetett volna folytatni, de itt beérték egy megjegyzéssel. Fejben ugyan lehet továbbgondolni, de a sorozat erre nem késztet.

Nem tetszett, ahogy morálisan váltja a szereplők megítélését. Tanja az első évad abszolút gonosza, akit el kell ítélni azért, mennyire visszaélt az orvosi etikával. Most meg ő lesz a jó szövetséges? De a fiúkról is lehet mondani hasonlót. Most Jasper küzd Mia oldalán, őt kellene szimpatikusnak látni, míg Niklas továbblépett és mással jár, így már le is lett írva. Még küzdök azzal is, hogy Mia egyre kevésbé szimpatikus nekem. Benne is megvan a gátlástalanság és nem szeretem, ahogy játszik az emberekkel. A sorozat végén is… Most jól értem, lelép és mindenkit hátrahagy? Miának legyen jó, a többiek meg boldoguljanak, ahogy tudnak? Fel nem fogom, a férfi szereplők nagyja miért volt oda érte.

Minden szereplő visszajött erre az évadra is, legfeljebb a szerepük csökkent vagy éppen nőtt. Új igazolás Thomas Kretschmann, az egyértelműen legismertebb arc a szereplők közül. Szépen hozza is a milliárdost, aki maga vette kézbe az egészségügy kordában tartását.

Bár jobban tetszett volna a sorozat, de nagyon hiányoltam azt a tudományos színezetet, ahogy újat mutatnak. Ez így csak egy iparos munka thriller.

 

Biohackers – 5/3 a sci-fi rész csökken, inkább thriller, de a tipikus elemeknél többet nem tudtak bemutatni.

Biohackers S2 | Official Trailer | Netflix - YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8016660854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása