Minden napra egy film

Minden napra egy film

Space Jam: Új kezdet

2021. szeptember 11. - BBerni86

Családért küzdő, játékba kerülő, kosaras.

LeBron James már gyerekként megtanulta, ha sikeres akar lenni az életben, folyamatosan dolgoznia kell azon, hogy a legjobb legyen. A kosárban már gyerekként is kiemelkedett, de a tehetség nem elég, kemény munka is kellett mellé. Így megtanulta, hogy semmi játék, csak a célra koncentrált munka. Már sikeres sportsztárként és space_jam.jpegháromgyerekes apaként is így él. A fiait a kosarazásra edzi: a kisebb, Dominic azonban más iránt érez szenvedélyt. Játékokat tervezne. Mielőtt apa és fia kapcsolata végleg megromlik, LeBron egy WB megbeszélésre magával viszi a fiát. A cég egy algoritmusa kitalálta, hogy digitalizálják a sportolót és egy csomó mindenbe szerepeltessék. LeBron gagyinak találja az ötletet, amin Al-G Rhythm megsértődik. Csapdába csalja a párost és digitalizálja. Kosár meccsen kell győzniük a virtuális világban, ha haza akarnak jutni. Dom Al-G hatása alá kerül, míg LeBron Tapsi Hapsi segítségével vág bele a fia tervezte kosármeccs megnyerésébe.

Ez már a harmadik Space Jam mozi, hiszen volt egy Brendan Fraser főszereplésével készült rész is, ha arról ez a film szívesen meg is feledkezne. A Michael Jordan részre van bőven utalás, arra a másodikra egy sem. De nem annak a filmnek a minősége a kérdés, hanem ezé.

Az eredetiség eleve nincs meg, hiszen az első rész koncepcióját veszik alapul. Egy, a virtuális világban lezajló kosármeccs dönt sokak életéről és sorsáról. Kicsit más a főgonosz és direktebben családi a cselekmény is, de az alap megegyezik. Még az is, ahogyan annak idején az űrlények loptak a sztároktól trükköket, most Dom építi be a legnagyobbak trükkjeit és tudását a karakterekbe.

A család már szinte a Disney színeit idézően van jelen. Tapsi Hapsi arra használja a meccset, hogy összeszedje a firkákat és megint együtt legyenek a Bolondos dallamok világában. LeBron számára nem csak az a tét, hogy kijussanak a valóságba, de a kapcsolatát is rendeznie kell a fiával. Még valahol Al-G indokaiban is ott van, hogy egyedüli lény, akinek társakra lenne szüksége. Egy ponton felnőtt fejjel már sok is volt ez a sok hasonló indíték, de családi filmben elfért.

Az eseményeket szerencsére pörgetik, és folyamatosan történik valami. Filmes univerzumokba kirándulnak, vagy már a meccs zajlik feldobott szabályokkal. Az életben nem működne, pl. a látványért járó pontok, de a filmet látványosabbá tette. A maga módján izgalmas és még a kalandos is belefér a jelzők sorába, ha szigorúan mesefilmre is értve.

Van humora. Ennek egy része a gyerekeknek szól, akikhez még a Bolondos dallamok áll közel. A figurák megkapják a maguk klasszikus poénjait: mint a farkas és a kakukk rohanása, vagy ahogy Szilveszter Csőrikét habzsolná. Bár, az igazsághoz hozzátartozik, hogy Tapsi és Lola, akik komolyabb szerepet kapnak, a többiek csak humor elemek és alig van szövegük.

Másrészt, a felnőtteknek bele van pakolva egy nagyon komoly válogatás utalásokból a Warner legnagyobb sikereiből. Megjelenik nem egy DC szuperhős: Wonder Woman, Superman többek között. Járunk a Mátrix bolygóján, megidézik a legutóbbi Mad Max ikonikus jelenetét, de nem maradt ki a Trónok harca sem. Bőven lehetne még sorolgatni, mintha csak egy reklám lenne, hogy látjátok, mi mindent csináltunk már és mennyire bővülnek még ezek az univerzumok is! Mivel bírom az ilyesmit, bejött, ha egy ponton sokaltam is. A Michael Jordan-poén pl. teljesen várható volt.

De korrekten néz ki – még a 3D firkák is – és egyszer bőven szórakoztató film volt.

 

Space Jam: Új kezdet – 5/4 a más filmekre való utalások meg Tapsi Hapsi eladják. Ismerős, de szórakoztató is.

Space Jam: Új kezdet - magyar előzetes - YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3716686180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2021.10.19. 10:27:46

Az egész olyan, mintha egy 5-6 éves forma gyerek fogná a különböző játékait (egy barbie, egy akciófigura, egy lego, egy match box pl...) és kitalálna egy újat velük. Az eredeti is gyenge volt filmnek, de volt egy erős OST-ja ami hamar klasszikussá vált. Na ennek az se fog...
süti beállítások módosítása