Minden napra egy film

Minden napra egy film

Vasember és Hulk: Egyesített erők

2021. október 23. - BBerni86

Harcos, világmentő, erőket egyesítő.

Robottudósok egy hatalmas erőművet akarnak beüzemelni, de ehhez különleges zöld energiára van szükségük. Két lény van az univerzumban, aki ebből született: Hulk és a Förmedvény. A Förmedvényt bérlik fel, hogy szállítsa le nekik a Bosszúállót. Ott aztán csapdába csalják, és az ő energiáit ugyanúgy kivonnák, mint Hulk erejét. A számításokba azonban hiba csúszik, Hulk erősebb, mint várták. A reaktor túltölt. Erre figyel fel Tony Stark, aki vasember_es_hulk.jpgVasemberként érkezik felmérni, mi történik. Hulk oldalán elhárítják a veszélyt, ha legalább annyit verik egymást is, mint a robotokat. Csak éppen a kísérletben egy új létforma született, egy tiszta energia, amely magát Zzzaxnak kezdi el nevezni. Még több energiát akar, és Tony hajóját veszi célba. A két Bosszúálló kénytelen minden ellenérzést félretenni és együtt indulni ellene csatába.

Ha elkapna a Marvel hiányérzet, szerencsére még találok olyan animációt, amit nem láttam. Mondjuk, a humorosabb darabokat jobban kedvelem, mint a tisztán akció történeteket, de most kicsit megvakartam ezzel is a viszketést, amíg jön a Hawkeye.

A történetet nem lehet és nem is kell az idősorba beletenni. A Bosszúállók már fennáll, csak ennyi a lényeg. Ez egy szimpla akció, ami egy sorozatban egy epizódnak felelne meg, amiben elrendezik a rosszfiút és mennek tovább másfelé.

Az ismert szereplői Hulk és Vasember. Vasember, vagyis Tony Stark nagyon magát adja. Zseni, ezt tudja is magáról, és mindig kapható egy kis világmentésre. Itt elég magányos figura, a munkája van neki és Jarvis. Gyártja a beszólásokat, és a vagyona révén tulajdonképpen szabadkeze van. Ha olyanja van, akár egy egész államot is el tud látni állammal, vagy milliókat érő robotokat ver laposra. Hulk esetében viszont nekem fura, hogy mennyire el van tűnve mögötte Banner. Pedig nekem a kettő elválaszthatatlan lenne, de itt most csak Hulk van. Furának is találtam, amikor egy ötletéért Vasember megdicséri Hulkot azzal, hogy nem is olyan ostoba. Hulk mégiscsak egy zseniális tudósból jött létre, nem kellene ennyire meglepődni azon, hogy nem agyilag zokni… Még ha itt Banner szóba sem kerül, ahogy már írtam is.

Nincs érzelem, legfeljebb barátság erősödik. Az meg a tesztoszteronnal teli akció vígjátékok sajátja, hogy a két kényszerű szövetséges a közös küzdelmek alatt jó baráttá is válik. Itt is, eljutunk onnan, hogy egymást verik laposra, addig, hogy együtt mennek el pitét enni.

Maga a történet, a megoldandó helyzet is túl egyszerű. Zzzaxnak energia kell, és mivel Tony gépe van a közelben, az ő felszerelését kezdi el kisajátítani, így Tony a saját alkotásait kell, hogy legyőzze. Az egésznek volt egy videójáték hangulata is: egyre nehezebb ellenfeleket kellett összeverni, hogy a végén a Boss Level jöjjön, ahol a főellenség vár. Egyszer meg lehetett nézni így is, de az értelmet nagyon hiányoltam a történet mögül. Csak verekednek, néha van egy-egy beszólás és vége is a történetnek.

Ha már a beszólások. Vannak, de a nagyja erőltetett. Hulk és Vasember végig beszólnak egymásnak, közben a gonosznak is, de valahogy nem az igazi. Érezni belőle, hogy nem a helyzet, inkább csak a belenyomott humor miatt kellettek.

Az animáció… elmegy. Láttam már szebbet is, de bőven rosszabb minőségű mese is akad a frissebb darabok között is.

Azt különben díjaztam, hogy az eredetivel ellentétben eredi szinkronhangokat alkalmaztak.

 

Vasember és Hulk: Egyesített erők – 5/3 próbáltak bele humort is tenni, de különben csak egy verekedéssor az egész műsor.

Iron man Hulk heroes united 2013 - YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1616733538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása