Minden napra egy film

Minden napra egy film

Az éjszaka fogai

2021. október 24. - BBerni86

Hatalomátvevős, vámpíros, véres éjszakás.

Benny álmodozó egyetemista, aki sorra készíti a zenéket és ismert DJ akar lenni. Egyelőre még senki nem hallgathatja meg a műveit, keresi azt a pluszt, amivel tényleg befuthatna. A család támogatja, és kifejezetten szoros a kapcsolata a bátyjával. Jay sofőr, és Benny mindig szívesen keresne valamivel többet, így ajánlkozik, ha night_teeth.jpgszükséges, szívesen helyettesíti. Jay távol tartaná ettől, de most valóban jól jönne neki egy helyettes. Benny így a bátyja nevével indul el két lányért, akik egyik buliból mennek a másikba. Zoe pimasz és sértő, Blaire viszont gyorsan leveszi a lábáról a srácot. Így is kénytelen szembenézni azzal, hogy a lányokkal valami nem stimmel. Egy olyan világ részesei, amelyről ő semmit nem tudott eddig, noha azzal is meg kell barátkoznia, hogy a bátyja ebben a másik világban fontos ember. Háború közeleg, és ezen az éjszakán Benny-n is múlik, milyen lesz a másnap.

Már nem is emlékszem, mikor volt az utolsó olyan vámpíros film, ami át tudta értelmezni a zsánert. Láttunk már szerelmes, szenvedő, vérszomjas vámpírokat, az emberiség vesztére törőket, de olyanokat is, akik csak szenvedtek a saját létezésüktől is. Most nagyobb kedvem van a gyilkos fajtához, különben, szerencsére ebben a filmben ilyenek léptek színre.

Ennek ellenére nem éreztem ezt a filmet jónak. Nem tűnik egy kerek, egész műsornak, inkább olyan, mintha egy sorozat bevezető része lenne. Már minden folyamatban van, és a film elején pár kockában mondanak el egy egész előzménytörténetet vámpírokról, békéről, egyezményekről.

Az különben egészen egyedi megoldás, hogy a motorháztetőre festenek ki képeket, mintha diakockák lennének. Csak éppen pár mondatban nem lehet mindent elmondani. A lényeg ott volt, de én ilyenkor mindig csak újabb kérdések gyártok. Most éppen azon akadt el nálam a lemez, hogy miért olyan különleges a Boyle Heights. Olyan városrész, mint a többi, mi benne az extra? Nem derül ki, csak el kell fogadni és kitenni a pontot.

A történet alapvetően három szálon fut. Látjuk, ahogy Viktor szervezi a hatalomátvételt és egyetlen éjszaka alatt, mindössze két segítővel mindent meg akar szerezni. Valahol röhejesnek is érzem, hogy három vámpír ilyen könnyen átrendez egy egész, több évtizede fennálló hatalmi struktúrát. Igencsak elkényelmesedett minden vámpírvezető itt… Még ezzel együtt is ezt a szálat szerettem – Viktor elvetemült figura, és olyan hidegvérrel vitelez ki rettenetes dolgokat, hogy jó volt nézni. Alfie Allen megvillanthatta, mit lesett el a Trónokban, amíg az általa játszott alakot kínozta Iwan Rheon karaktere. Rheon jobban hozza a gonoszt, de ez már egy más történet. Nem volt rossz itt Allen sem, még ha Lucy Fry Zoéja megszállottabbra is sikerült.

Ha már elkezdtem felhozni a színészeket, még valami, amitől sorozat nyitófilm érzetem volt. Mellékszerepben volt nem egy színész, aki ismertebb. Alexander Ludwig, Megan Fox, még talán Allen is. Ők azonban elhullanak a történet folyamán, és a kevésbé ismert színészek maradnak, akik akár a sorozatot is vihetnék tovább.

Mozgalmas a film, van benne vérengzés meg taktikázás is. Azon túl, hogy olyan, mint egy kiragadott eseménysor egy nagyobb történetből, talán még Benny volt a bajom. Sok döntését nem értettem – az egyik percben a vámpírokkal van, aztán mégse. Olyan kis… szerencsétlen alak, aki sokáig úgy néz ki, fogalma sincs semmiről, még magáról sem.

Összességében így egyszer meg lehetett nézni, de önálló filmként nem éppen emlékezetes.

 

Az éjszaka fogai – 5/3 egyszer nézhető, de pont olyan, mintha egy sorozat nyitófilmje lenne pár ismert névvel.

Night Teeth | Official Trailer | Netflix - YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr2716734102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2021.10.29. 17:23:34

Stuber Penge/Underworld kombó.
Ha nem is olyan szar, mint hangzik, de közepesnél semmivel se jobb vámpíros film lett ez. Se a zenéje nem lett kimagasló, se az alakítások, se nem lett félelmetes. Kár érte, mert a trailer nem volt ilyen gyenge.
süti beállítások módosítása