Minden napra egy film

Minden napra egy film

A tanár

4. évad

2022. március 15. - BBerni86

Középiskolás, gyerekek ügyeit rendező, családot alapító.

Lilla elfogadta a kaposvári igazgatói állást, de titkon abban reménykedik, hogy Szilárd szerelmet vall és megkéri, ne menjen. Nem tudhatja, hogy az anyja tett arról, hogy a férfi úgy higgye, jobb lesz a nőnek nélküle. Amikor pedig a_tanar_1.jpgcselekedne, rendszeresen elkerülik egymást. Akkor sem lesz jobb a helyzet, amikor Lilla rájön, hogy gyereket vár és meg akarja tartani. Még akkor is, ha nem tudja, hogy melyik férfi az apa. Az iskolai ügyek, amelyek el tudják terelni Szilárd figyelmét: a Máltáról hazaköltöző fiú, aki kénytelen bejárni, mert itthon nem fogadják el a magántanulói státuszt, és akit Rácz az anyja iránti ellenszenve miatt üldöz. A bajkeverő Lóri, akiről kiderül, hogy zseni szintű IQ-ja van és Szilárd nem akarja veszni hagyni a fiút. Lesz robbanás, súlyosan beteg nagymama, helyettesítés és harc a szerelemért.

Magyar történelmi sorozatot nagyon nem találtam mára, így marad a magyar. A tanár, negyedik évad. Azt nem tudom, az utolsó évad-e, ennek a vége lehetne zárás is, de egy új kezdet is. Bár, elképzelni egy Szilárd igazgatta iskolát… Lehet, az már túl fantasy lenne?

De most maradjunk a jelen évadnál. Két olyan ötlete volt, ami jót tett az évadnak. Az első, hogy Szilárd kapott egya_tanar2.jpg másik osztályt. Ernő személyes okokból adja le, Lilla tanácsára, és így új gyerekek, új problémák jutnak a főszereplőnkhöz.

Meg is lehet figyelni, hogy több a visszatérő diákszereplő, míg a korábbi osztályból senki nem bukkan fel. De így, ezzel az osztályváltással ezt lehetett magyarázni. Általában minden rész egy-egy gyerek problémájának a megoldása, de ők aztán felbukkannak a többiek részeiben is. Lehet, hogy csak annyira, hogy odaköszönnek a többieknek, de legalább megvan az osztály érzete, nem mindig más a teljes osztályközösség.

Mennyire reálisak a gyerekek gondjai? Mivel már sok mindent ellőttek, azt nem tudom írni, hogy teljesen relevánsnak és valósnak érzem az egészet. Az valószínűleg kevesek problémája, hogy zseni szintű IQ-juk van és folyton bajba kerülnek, vagy lefizetik őket, hogy a gazdag gyerek helyett vállaljanak ők be egy gázolást. Viszont, néha megvillan olyan téma is, ami kevésbé fikció, mint a lány, aki egy szikével igyekszik a teljes kontrollt megszerezni maga felett.

Nem igazán dráma, nem is igazán komédia. A kettő között igyekszik megmaradni, szórakoztatni és humoros jeleneteket is betenni, miközben megvannak a maga drámai tetőpontjai.

Mennyire példaértékű Szilárd, mint tanár? Komolyan nem tudom, mióta megy a sorozat, ingadozok. Az, hogy ennyire figyel és segít, könnyen tudom mondani, hogy ilyennek kellene lennie az elhivatott tanárnak. De bele szabad így folynia a gyerekek magánéletébe? Komolyan nem tudom. Nagy Ervin különben játssza, ahogy eddig is – bár az egykori szívtipró és bajkeverő már komolyodik és külsőre is inkább kispapa, mint a bárok rókája.

Ezzel elértünk ahhoz, amit már nagyon kellett rendezni és így sokkal nézhetőbb volt. Végre lezárják a Lillával való gyötrődést, és mintaszerű családdá alakulnak. Még akkor is, ha a baba igazi apját talán soha nem ismerjük meg, mert Szilárd teszt nélkül is a sajátjának vallja, és ezzel megbékélt a másik apajelölt is. Sokkal szívesebben néztem, ahogy építik a közös életet, készülnek a babára, mint amikor jártak – szakítottak – megint együtt forgásban voltak.

Mivel a másik tanáros sorozat, amit nézek, az AP Bio, nagyon leromlott, most a tanáros – iskolás sorozatadagom is ezzel vittem be, és összességében megvoltunk egymással.

 

A tanár – 5/3,5 már nem olyan vicces/elgondolkoztató, de a magánéleti szálak kisimulása és az új osztály, új problémák jót tett neki.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4817780926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása