Minden napra egy film

Minden napra egy film

Focisták, teniszezők és baseball játékosok

All American és All American: Homecoming

2022. április 29. - BBerni86

Akkor, sorozatfolytatások.

allamerican.jpg2 héttel voltam lemaradva az All American és a Homecoming évadokban. Fura, de már sokkal szívesebben nézem az utóbbit. Az alapsorozatban nem érzem, hogy haladnánk és nem nagyon tudnak mit elmondani.

Mi volt most? Spencer még mindig küszködik, hogy ne csak edzhessen, de a meccseken is megmutathassa magát. Jordan meg barátkozik a menőkkel, de amikor az egyikük helyett jól játszik egy meccsen, nekimennek. Liv meg ebből sztorit kezd építeni – vagyis, mehetünk abba az irányba, hogy a reklámszerződések mennyit ártanak, mi a rendszer előnye és hátránya. Igaz, inkább ez, mint annak a ragozása, hogy a bőrszínük miatt milyen hátrányos helyzetben vannak. Arra már volt 3 évaduk. Plusz, valamennyire még mindig képben van, hiszen Laura most hirdet hadjáratot, hogy a közösséget segítő ügyvédként javítson az esélyeken.

A szerelmi szálak meg egy ideje csak időtöltők. Volt egy szakítás – Coopé, aki ugye az a szereplő, akinek a kiírása örömmel töltene el –; Spencer és Liv még mindig álompár – talán csak az a kérdés, hogy Jordan és Layla között mi épül. Ezt már viszik át a Homecoming vonalára is, szóval el tudom képzelni, ha a Homecoming kap 2. évadot, akkor Jordan és Simone csak barátok lesznek.

Azt meg hagyjuk is, mennyire röhejesnek érzem, ahogy most minden focista arcszőrzetet növeszt…

A Homecoming annyival jobb, hogy még nem koptatta el a szereplőket. Itt még vannak felfedhető drámák, mégaa_homecoming.jpg alakulnak a kapcsolatok és nincs olyan érzetem sem, hogy mindenki járt már mindenkivel. Ugyan ebben kevesebb a sport, de az alapsorozat sem a fociról szól igazából.

A Jordan – Simone kapcsolat az, amit kezdenek piszkálni, erről az oldalról is. Simone érzéseket kezd táplálni más iránt, és nagyon nem tetszik neki, amikor Jordan még csak féltékeny sem lesz. Látja ő is, hogy Jordan és Layla között egyre szorosabbak a szálak. Hűek egymáshoz, fontosak egymásnak – de fel kell tenni a kérdést, hogy érdemes-e még a távkapcsolatukat fenntartani?

Mellette ez a sorozat vette át a rasszizmus elleni küzdést és a fekete tartalmak sulykolását az alapsorozattól. Millió meg egyszer elhangzott ezekben a részekben is, hogy fekete főiskolára járnak, fekete értékek szerint igyekeznek kiválóak lenni. Abban különben érzek visszásságot, hogy ezek kivételes helyzetben levő fiatalok, és mégis kb. úgy viselkednek, mintha a szüleik még rabszolgák lettek volna, és küzdeniük kellett volna a szabadságukért. Nálam már sikerül elérni azt a szintet, amikor nem együttérzek az üggyel, hanem túlzottnak érzem.

A recept különben egyezik: itt is van egy baráti kör, akik nagyon összetartanak. Ugyan megvan a kiemelt két főszereplő, Simone és Damon, de folyamatosan építik a mellettük levőket, és inkább egy közösség, mint egyetlen ember sztorija ez.

Lassan évadzáró, meglátjuk, hogyan köszönnek idén el.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1817820055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása