Minden napra egy film

Minden napra egy film

Sorozatnéző

All American & Homecoming, House of the Dragon, Suicide Squad Isekai, Kate Man, Criminal Minds

2024. július 21. - BBerni86

Megkaptam a választ, mi jöhet még a bajnoki cím és az eljegyzés után. Egy esküvő – vagyis Spencer még meg is nősül az All American (s06e14) évadzáróra. Ráadásul, dupla részben. Ez az epizód nem is ért el az esküvőig,000alla614.jpg hanem kb. egy ócska komédia szintjén azt láttuk, hogy minden tönkre megy, ami csak elromolhat egy esküvő kapcsán. Összevesző szülőkön keresztül elmenő hangú szónokon át a reptéren ragadón tanún át a véletlenül meglátott menyasszonyi ruháig volt itt minden. Pedig nem is olyan gyorsan szervezett lagzi volt, mint Jordané. Mondjuk, a kedvencem az volt, amikor az összevont leány- és legénybúcsúra megérkezett Magic Mike és segédje, akik nem sztriptízesek voltak, hanem egy Mike nevű bűvész és segédje. Ahogy Leila ránézett Jordanre és közölte, hogy megöli, az kb. a legmosolygósabb volt az egész részben. Szóval, feleslegesen kettéhúzott búcsú, néha egy-egy jobb pillanattal. De továbbra is a minden szép és jó, mindenkinek el van rendezve az élete vonalon haladt. Meglepetés, valami kiemelkedő – nincs.

 

000allah31.jpgMivel az alapsorozat zárul, kezdődik a testvér évad. Vagyis: All American Homecoming (s03e01) is elindult. Mivel most először nem párhuzamosan futnak, az első rész egyfajta gyorstalpaló volt, hogy mi történt itt abban az évben, amit az All American egy tollvonással megugrott. Vagyis, röviden összefoglalták, hogy mi történt és indokolták, hova lettek egyes szereplők. A legfontosabb, hogy az egyik alapszínész kiesik – mivel az iskola sport helyett a tudományokra koncentrálna, így megszűnik a baseball csapat. Hiába lettek bajnokok. Damon ezzel nagy bajba kerül, és a rész fő konfliktusa, hogy vele mi lesz így. Profinak még nem mehet el, de itt nem tud játszani. Lesz megoldás – egy magáncsapat – csak ahhoz nagyon messze kell költöznie, és Simone tisztában van vele, hogy egy távkapcsolat mennyire szét tud esni. Ő megélte Jordannel és ha ezt nem is emlegetik fel, most felnőttebb döntést hoz, mint egyetem előtt. De csökkenni fog a nagynéni jelenléte is, aki meg washingtoni állásba is került. Biztos lesznek majd új szereplők is, de egyelőre a csökkentés megmagyarázása volt a lényeg. Az is volt a meghatározó ebben a részben – mi történt eddig. 1 év 40 percben elbeszélve.

 

A csaták után megint politika – avagy a House of the Dragon (s02e05) sorrendezést tartott. Mindkét csoportban felmérik a szövetségeseket, gyászolnak, és próbálják kitalálni, hogyan tovább. Annak ellenére a feketék tűnnek az érettebbnek, hogy Daemon még mindig külön utakon jár és az egyéni poklával szembesül. Jól értettem azt, hogy000hotd2e5.jpg most víziókban az anyjával beszélt és kavart? Hát, fura ötleteik vannak a készítőknek vele kapcsolatban, pláne, hogy már azt kellene előkészíteni, ami történni fog vele. A királynő azonban igyekszik erősíteni a vonalait, tervei vannak, hogy erősítse magukat. Egyértelműen ő a jobb uralkodó alapanyag, de sajnos ez már egyáltalán nem erről szól. Királyvárban a zöldeknél úgy tudnám röviden összeszedni a lényeget, hogy Alicent párszor pofára esik. A kisebb fia kifúrja a hatalomból és érezhetően háborús régens lesz. A szeretője átment depressziós szerencsétlenségbe, aki csak bánatosan les maga elé és nem lehet rá számítani. Az elsőszülöttje meg haldoklik, de ha meg is marad, nem sok mindenre lesz már alkalmas. De, ami mindezeken túl erős volt a részben, az a királyvári felvonulás. Mélyen elhibázott lépés – a család a sárkányokra alapozta az uralmát, akiket kvázi halhatatlan istenként imádtak az emberek. Most pedig megmutatták nekik, hogy mennyire nem azok. Hát, ha valamit sajnálni fogok ebben a világban, az a sárkányok veszte. Egy kihalóban levő faj, és a gazdáik háborúi miatt ők fizetnek nagyobb árat. Még egy generáció és kihalnak, köszi királyi család!

 

DC gonoszaink pedig újabb csatába indultak a Suicide Squad Isekai (s01e06) heti részében. Agymosott elfekkel 000ssi16.jpgkellett csatázni, akiket elmekontrollal irányítottak. Mindenki mártózhatott mellette a maga félelmében is. A grafika a szokott, a vér nagyon folyt most is. Az, ami kiemelkedik és nem csak egy újabb csata, hogy a királyi várban a hercegnő már kezd gyanakodni, hogy nagyobb szinten nem stimmel náluk valami. Abból még lehet továbblépni – jó is lenne, mert elnézem a csatákat is, de az is jobb, ha értjük, mi a nagyobb cél. Az meg külön dühítő, hogy még mindig elég csendben van Flag, kikkel is állnak szemben. Még csak azt sem mesélte el, kik voltak az első, önállósodott és harcba kezdett Öngyilkos Osztagban. Miért jó nekik ez az információvisszatartás? Hogy a nézők meglepődjenek, amikor jön egy-egy új szereplő. De a történeten belül nincs sok értelme így intézni ezt a dolgot.

 

Ha már Öngyilkos Osztag, a Harley Quinn sorozat megkapta a testvérsorozatát. Kite Man – Hell Yeah (s01e01-02) Azt még nem igazán látom, mire lesznek átívelős történetként ráhúzva a szálak. 2 rész utána annyi biztos,000kiteman1.jpg hogy se Kite Man, se Golden Glider nem fővonalas gonosztevők. Olyannyira nem, hogy Glider simán mondja azt, hogy Kite Man szuperereje a jó szíve. Egy gonosz, akinek a jósága a képessége? Ők különben vettek egy bárt, megnyitották és kb. itt tartunk most. Amiben Lex eldugta az Életellenes Egyenletet, de ezt persze nem tudja senki. Elég álnok humora van a sorozatnak – mert a baráti körbe bizony gonosztevők vannak, és senkinek szeme se rebben némi gyilkosság után. Az új PR-os, aki csaposnak nem vált be – Malice, pl. egy cica tulajdonosa, aki könnyen átmegy démoni nagymacskába, és akkor felfal mindenkit, aki útjába kerül. Mérete a Godzilláé, minimum. Különben meg Malice kistáskájában utazik. Ahogy belegondolok, ezek az elborult dolgok adják a sorozat humorát és egyediségét. Mi történik, ha a hipoallergén hörcsög helyett a lefejezett Királynő fejét viszik el az óvodába? Semmi jó, lehet sejteni. Grafikailag a Harley szintjét hozza, a humora is hasonlóan agyament. Érdekes, itt nem zavar, mennyire keverik a rasszokat. Glider ázsiai, Lex Luthor és a Királynő afroamerikaiak lettek, bár ahogy a képregényben néztem, fehér volt eredetileg mind. Azt ne láttam volna, hogy Glider Captain Cold húga, mert eszembe jutott a sorozatból az a figura, és Lisát nagyon nem tudom elképzelni a húgaként. De ok, az élőszereplős, Flash és egyebek, ez meg animált. Majd meglátjuk, milyen történeteket tud hozni.

 

000cm178.jpgVégül, még egy lépcsőfok, hogy a Golden Star nem lesz nagy ellenfél a Criminal Minds (s17e08) évadban. A múlt részben jött Huffmann karaktere, és már le is vadászta a fő embert. Alig profiloztak, állított egy csapdát és ennyi. Maradt az egyetlen nyomorult Jade, aki Damien nélkül legfeljebb labilis és ámokfutásba tud kezdeni. Még az is érdekesebb lenne, ha azok után mennének, akik gyakorlatban megcsinálták a pszichopata képzőt. De ok, lenyelem. Most, hogy van Felicity Huffman, rá lett kihegyezve a történet. Ősrégi, szerelmi történeteken merengenek, és mellette a gyilkos is meglesz. Hiányzik az okos gonosz, mert ez így túl egyszerű.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1418451513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása