Minden napra egy film

Minden napra egy film

Sorozatok, amelyek tetszettek

Bull, Chicago triász, The Good Doctor, Balthazar

2022. május 02. - BBerni86

Nézzük akkor azokat a sorozatokat, amelyek annyira nem fájtak, mint a másik posztban szereplők.

bull618.jpgBull (s6e18-9) ugyan még mindig állítom, hogy már nem az a sorozat, amit nézni kezdtem, de most legalább volt benne valami ötlet.
A 18. részben jött egy szereplő, aki korábban Bull ellenlábasa volt, de most együtt kell dolgozniuk. És kicsit beszélgetnek arról, hogy miképpen lehet hatni az esküdtekre. A keret is az lett, hogy valamit trükköznek mindketten. Az elején Bull az étellel, a végén az ügyész az órával. Maga az ügy nem volt túl érdekes, de annak idején ezeket szerettem benne. Hogyan lehet hatni az emberekre, hogy úgy döntsenek, ami neked tetszik?
A férfinak meg volt egy helyes kutyusa is, akit elég sűrűn mutattak is.
A 19. részben meg Bull kicsit háttérbe vonult, hogy Marissa, Chuck és Danny szerepelhessen többet. Nem állítom, hogy nem erőltetett egy-egy ponton, hiszen pl. Danny rég nem kap értelmes történetet, és most is nagyon nehezen nyomták bele a történetbe, de legalább valami volt. Az ügyben meg az volt a csavar, hogy most egy nőt vádoltak meg szexuális zaklatással. Kicsit fordított a klisén – és így, bár hiányoltam most is a pszichológiát, legalább volt benne valami más.

Chicago hármasa. Az a drámai szappan, amit rendszeresen hoznak. A PD-ben (Ezzel jól le is vagyok maradva,chicago.jpg komolyan fontolgatom a kaszát. Már csak idegesít az egész.) Kevin kapott egy részt, és ő kb. ott tart, mint Danny a Bullban. Mondhatni, egészen felesleges figura. Most a beépített munka miatt van személyes gondja, miközben zárná az akciót. Untam is, jellegtelen is, és érződött, hogy valamit már kellett neki adni, mert a rasszistás eset óta elveszett a háttérben.
A Med egyrészt az a szappan, amiben azon kellene izgulni, hogy ki kivel jön össze. Ahogy jósoltam, már építik is Will új/felmelegített kapcsolatát. Meg, éleződik a sürgősségi vezetése körül a helyzet. Lesz még itt kakaspárbaj. De most volt mellette érdekes dilemma. A kismama kérte a műtéti eljárást, amit az anyja megtiltott a lánya cselekvőképtelenné válása után. Az orvos meg harcolt ellene, annak ellenére, hogy az anya egyben az ő főnöke is volt.
Nem 18 karikás a sorozat, hogy a műtétek eladják. Nincsenek is olyan esetek, mint House dokinál, hogy az tenné érdekessé. Így ez marad – az etika. Volt, hogy sokkal jobban használták. Most örültem, hogy legalább kicsiben visszaköszönt és nem csak a szappan dominált.
Végül, a Fire. Ami formabontó epizódot kapott. Boden venni akart pár dolgot, és mire észbe kapott, már egy túszdráma közepén állt egy kisboltban. Nagyon más, mint a sorozat szokott részei. Kidomborította, hogy milyen jó ember és vezető Boden. Mellőzte a más szereplők részéről ömleni szokó szappant. Egy nagyon korrekt kis filler epizód volt, aminek jól állt, hogy más volt, mint a szokott.

gooddoctor515.jpegÉletmentés, dokik vonalon haladva jöhet a The Good Doctor (s05e15). Shaun megint a magánéleti szálon pöröghet – van ugyan esete és együtt dolgoznak Leával, de az nem tudott érdekes lenni. Megint kihozták belőle, hogy összemossák a magánélettel az esetet.
Viszont, volt egy esete dr. Andrews-nak is. Egy kamasz fiút vertek össze a nevelőotthonba. Nem akart róla beszélni, de Andrews felfigyelt a rajzkészségére. Barátkoztak, megnyíltak, és több szinten tudott segíteni a srácnak. Ott sem az orvosi eset volt a lényeg, hanem az emberség, de szimpatikusabbá tette a dokit és több szerepet kapott Hill Harper. Benne bőven több van, mint részenként egy-egy mondat.
Egyszerűen jobb ez a sorozat, amikor az embereken segítenek és orvosként vannak jelen, mint amikor belefulladnak a szappanba.

Végül, még egy doktor: Balthazar (s04e01). Érdekelt az évadzáró után, hogyan folytatják. Lehetett tudni, hogy lecserélik a rendőrnőt. Viszont, Balthazar magánéletében olyan sebek lettek, hogy az szórakoztató sorozat helyettbalthazar401.jpg simán löki a dráma felé.
Jó érzékkel nincs is meg a nyitány után minden válasz, de kapunk pár jelzőpontot. Egyrészt, Balthazar önpusztító spirálban van. A bulik, a nők, a sok alkohol. Ahogy a felesége szellemképe is megváltozott – minden önkábítás, csak ne kelljen szembenézni a valósággal. Mert a második felesége ott van a börtönben, írja neki a leveleket és már lassan meg is szüli a közös gyereket.
Az a gyerek – nekem az évad kérdése, mi lesz vele. Egyrészt, amikor egy jelenetben rákérdeztek tőle, van-e gyereke, Balthazar simán nemet mondott. Másrészt, amikor a terhes nőt lebeszéli a gyilkosságról, sok olyasmit mond neki, ami olyan, mintha a saját helyzetében is állást foglalna. Még nem úgy viselkedik, különben, de ki tudja, mi jár a fejében. Előre látom, nálam ez lesz a horog, amiért majd nézem részről részre. Pszichésen érdekes ez most, és egész más a mélysége, mint a bosszúnak a feleségéért.
Mellette van egy szórakoztató bűnügy, extrém helyszínen. A repülőn keresik a gyilkost, és Balthazar hozza is a szokásos önmagát. A tehetséget, aki tudja is magáról, mennyire jó. Vannak remek megoldásai, embereket ment, és hozzá jönnek a beszólásai. Humor és izgalom karöltve.
Már építik a dinamikát az új rendőrrel, aki történetesen az egyik egyéjszakás kaland korábbról. Van a nőnek valami titka, és már most csipkelődnek. Más, mint az elődje volt, fiatalabb és talán kevésbé merev, majd meglátjuk.
Egyelőre érdekel, mi lesz benne – azért meg drukkolok, hogy ne kelljen minden második részben azt nézni, hogy a doki valamiért ledobja az ingjét. Túl sok volt már abból 3 évadon át.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5817822245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása