Minden napra egy film

Minden napra egy film

Varázstábor

2022. május 13. - BBerni86

A Varázstábor nem lett éppen kritika kedvenc családi film a Disneytől. Ahogy nézem, még a kedvesebbek is 3 csillagot adnak nekik az 5-ből. Az sem meglepő, hogy én elvoltam vele, bár több mindenre is azt lehet mondani, varazstabor.jpghogy kitalálható vagy túlírt benne.

Adott egy férfi, aki egykor bűvésztehetség volt, de mára csak sofőr és megkeseredett, míg egykori társa és szerelme a világ egyik legismertebb bűvésze. Amikor egykori mentora és tanára visszahívja az iskolájába/táborába tanítani, elvállalja, mert egy másik csapatot az a bizonyos nő fog vezetni, akivel rég el akar számolni. Meg akarja nyerni a csapatok közti versenyt, csak éppen pont a kezdők csapatát kapja meg, akikkel több a baj, mint a lehetőség.

Eltaláltam, ki nyeri a tábori versenyt és azt is, ki kapja a legjobbnak járó aranypálcát. Azt is eltaláltam, hogy miért is lett Andy igazából visszahívva a táborba. Túl kiszámítható az egész, és csak a cuki faktora az, amivel ezt próbálják ellensúlyozni.

Mégis, minden klisé és ismerős fordulat ellenére jól szórakoztam a filmen. Bűvészes film nem sok van, és itt több vállfaja is megvillan. Mentalista, szabaduló művész, állatidomár, kártya trükkök, átváltozás és még sorolhatnám. Jól néz ki, és valódi bűvészek segítettek a film hitelességében. Igaz, biztosra veszem, hogy több minden inkább a filmes eszközökkel valósult meg, nem igazi trükkökkel – pl. nagyon kétlem, hogy a szabadulószámot valóban előadták, nem csak összevágták. Elég jól nézett ki.

Aranyos a film, és ez a humorára is igaz. Itt nem altesti meg gusztustalan poénok vannak, hanem pl. a nyúlmániás kislány ruhái meg beszólásai, vagy Andy csörtéi Darkwood ellen.

Ez az a karakter, ami jól áll Adam DeVine-nek, nem véletlenül játssza el sokadszorra. Van mellette cuki gyerek, cuki kisállat, Disney családi film hangulat is.

Ha már Disney tipikus: az elején minden gyerek annyi terhet kapott, hogy az már abszolút túltolt. Az egyiket folyton lepasszolják a szülei, a másiknak mindent előírnak. Van félárva szenvedő, van mindenre allergiás csodabogár többek között. Így többszörösen aláhúzhatják a film üzenetét: barátság, elfogadás, találd meg, miben vagy jó és minden szuper lesz.

Tudom, nem kellene ennyi mindenben kötekedni, de a film végén ez azért még bökte a csőröm. Hogy lehet megélni ebből a táborból, ha évente csak egyszer rendezik és elég limitált is a fogadott gyerekek száma? Kétlem, hogy csillagászati lenne az ára, akkor többen nem engedhetnék meg maguknak. De akkor miből él meg Roy, majd később Andy? Jó, tudom, szinte Disney mesefilm, de akkor is…

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6317826695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása