Minden napra egy film

Minden napra egy film

Heti nézősök meg a szigeten ragadtak

The Wilds, A mi kis falunk és Balthazar

2022. június 05. - BBerni86

A hétvégén végig sikerült néznem a The Wilds 2. évadát. Sok újat nem tett hozzá az utolsó 4 rész az elsőkhöz, de thewilds.jpgazért nézzük, merre haladtunk.

Ugyanúgy a lányoknál lelki élet zajlott. Volt, aki totál kiborult, más erőre kapott. Maradtak a szerelmi szálak, a baráti egymást támogatások a múlt visszahozása nélkül. Továbbra is ezt tartom az unalmasabb résznek, ha az érdekes is lehetett volna, ahogy Fatin is elkezdi érezni, hogy valami nagyon nem stimmel itt. Ha több idejük lett volna - akár a sorozatnak, akár a lányoknak itt - azzal lehetett volna mit kezdeni, hogy Leah-val együtt mit raknak össze.

A fiúk története érdekesebb, hiszen ők az újak a szigeten. Csakhogy: ezt annyira elvitték a szexuális zaklatás felé, hogy az ölte az egészet. Nem kalandokat kaptak, hanem mindig azt ragozták, ki kinek hisz, átfordulnak-e erőszakba meg hasonlók. A lakatlan szigetes kaland helyett szinte #metoo történet lett, hiába csak fiúk voltak ebben a történetrészben. Egy ponton a flashback elemek, a fiúk múltja is ezt a témát kezdte el szolgálni. Ha értem is a koncepciót, nagyon nem szerettem.

Mindezen túl meg a jelenben Leah vitt végig egy játszmát, de szintén az évad rövidsége miatt elég összecsapott lett a végeredmény. Az sem tetszett, ahogy megint kreáltak egy nyitott véget, hogy lehessen még folytatni. Erőltetett lett, és most sem világosabb, hogy mi is Éva hajnala igazán.

A látvány és színészek terén nem tudok mit hozzátenni. Nem egy nagy költségvetésű látványprodukció, és nem is nevekkel pakolták tele.

Ami viszont feltűnt: az egyik háttérdal a Kóristákból volt ismerős, és nagyon jól működött itt is. A másik, amikor visszajátsszák, hogy Leah mit alkotott a laborban. Nem a Fűrész zenéje ment alatta, de lehetett volna. Annyira azt a tematikát vették le, egy jelenetben összevágva, mi történt igazán és hogy áll össze a jelen csavarja. Csak az a szomorú, hogy a horror filmek meglepetés faktorát nem tudták hozni. Azt láttuk végig, hiába most a nagy külcsín, ha kicsit sem éreztem azt, hogy meglepődök.

Mindezzel együtt egyszer meg lehetett nézni ezt az évadot, jó ötlet volt a fiuk csoportját betenni. De az nem feltétlenül tetszik, amerre halad a sorozat.

 

A mi kis falunk (s06e18) kapcsán az a gond, hogy nem tudok mit hozzátenni. Annyira ugyanazt kapjuk hétről hétre, hogy csak ismételhetem magam.

Megint jön egy komédia sablon: az egymással ellenségeskedők közé becsöppen az egyik húga, aki a másik félnekamikis618.jpg megtetszik, és már azon is agybajt lehet kapni, nehogy az ellenfél összejöjjön a húggal. Vagyis, érkezett Sváb húga, aki megtetszett Bazsónak és viszont. Sváb meg idegbajt kapott. Komikus elem volt ez is, a lány külleme és viselkedése is, meg Bazsó udvarlása is. Jól össze volt rakva, korrekt történet a részen belül is, és mégis. Láttunk már ilyet, csak most vidéki paraszt kivitelben kaptuk.

A másik vonalon megint Károly ügyködött és fogta a pénzt. Már kezd elegem lenni belőle, hogy Károly mit ügyködik. Már sokadszor az a poén, hogy másnak a pénzét elteszi. Egyre jobban dühít, és ez már nem vicces. A doktornő albérletet fizet neki, amikor azt Janó nem is kér? Most meg Laci fizetéséből magának adja az emelést, noha az a szerencsétlen a saját unokaöccse? Egyre ellenszenvesebb így - a saját családját is meglopja.

Hiába találok esetleg valamit, amit értékelek a sorozatban, mindig jut mellé valami is, ami engem kerget idegbajba.

 

Sajnos, most Balthazar (s04e07) sem dobott fel. Pedig az elején azt hittem, szépen haladunk a sorozatzáró és balthazar407.jpgkerülgetett téma felé, miközben jön a csavar is a végére. Jött, csak nem úgy, ahogy vártam.

Balthazar kénytelen hazatérni a szülőfalujába, ahol teheneket gyilkolnak. Majd élesebb lesz a helyzet, amikor az ügyön dolgozó rendőr is holtan végzi. Közben Balthazar elfojtott emlékeket próbál felfedni, meg küszködik az apjával, akivel kifejezetten rossz a kapcsolata.

Nagyon azt akartam belelátni, hogy ez mit tesz hozzá a saját apává váláshoz, és mi lesz a babával. Plusz, Camille is elmesélte, amit sejtettem - már biztos, hogy az a kamaszfiú az, akinek sejtettem. A nő fia, akit örökbe adott. Minden annyira erre a szülő - gyerek tematikára ment ki, hogy nem tűnt fel, mit építenek még.

Hiszen részek óta látjuk, hogy mit tesznek a tabletták a dokival. Az emlékezetkiesésesek is egyre nőttek. Mégsem hittem volna, hogy Oidipusz-nyomozás lesz a vége. Bár, ahogy a pszichiátere adta neki a tablettát, sejtek én ott még némi összeesküvést, de majd kiderül.

Mélyebbre mentünk lelkileg, tett hozzá Balthazar alakjához, hogy milyen az apja és a kapcsolatuk. Az ügyben os volt csavar és szépen építgették a krimit. Vagyis, bizonyos tekintetben hozta a sorozat, amit szokott. Lehet, hogy csak azért éltem meg ennyire csalódásnak, mert mást hoztak ki belőle a krimiben, mint amit szerettem volna?

Még az évadzáró visszavan, hát érdeklődve várom.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4817848937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása