Minden napra egy film

Minden napra egy film

Uncharted

2022. augusztus 27. - BBerni86

Az Uncharted eredetileg számítógépes játék volt, ha igazam van, még nem is ért véget a játék karrierje Nate Drake-nek. Azt ugyan nem ismerem, de az egyik regényt olvastam, aminek szintén a játék volt az alapja. A filmnek ahhoz nem sok köze volt.uncharted.jpg

Egy eredettörténetet kapunk, a kezdetektől. Egyáltalán ki az a Nate Drake és mi köze van a kincskereséshez? Díjaztam, hogy ennyire elölről kezdtünk, így semmilyen előismeret nem kellett, és bárki le tud ülni a film elé.

A történet maga kalandos és szórakoztató. Azt nem is kell firtatni, hogy mennyire valós vagy sem. Fogalmam sincs, hogy pár száz évig el tudnak állni-e a fából készült hajók és ki lehet-e őket úgy emelni helikopterrel, ahogy itt megteszik. Nekem gyanús, hogy nem. Minimum elkorhadtak volna annyi idő alatt a vízen és megette volna őket a penész, de ahogy mondtam, nem aggódunk ilyesmin.

Helyette lehet élvezni, hogy egyik nyom vezet a másikhoz és a felek közötti hajszát. Nate a film jófiúja, aki senkinek sem ártva néha lop ugyan, de különben elvei vannak és jóhiszemű. Hozzá képest mindenki ármánykodik és még talán a végén sem lehet tudni, kiben és mennyire lehet bízni. Az is része a történet ötletének, hogy mindenki átver mindenkit, és menet közben derül ki, hogy ki kit és hogyan.

Látványos lett, nem sajnálták a külcsínre a befektetett pénz. Az akciók koreografálása vagy éppen a díszletek, hajók, kincs utáni hajszák is rendben vannak.

Szintén áll, hogy a szereposztáson sem spóroltak. Tom Holland az aranykorát éri, és szépen beleérik az ifjabb akcióhősök szerepkörbe. Az alkata megvan hozzá, és a színészről lehet is tudni, hogy a jelenetei nagyját maga forgatja. (Talán tornász múltja van, de azért erre nem esküdnék meg. Ami biztos, hogy a pandémia alatti leállás alatt lehetett olvasni, hogy folyamatosan edzett, mire tudják folytatni a forgatást, fizikailag fitt legyen.) Mark Wahlberg ebből a skatulyából tart kifelé, 50-es felül azért már nem vele kellene eladni az ilyen típusú filmeket, és így maradnak neki a hőst segítő, idősebb jóbarát – mentor szerepek. Bár, az övévél is akad nagyobb visszalépés: Antonio Banderas. Megkapta az egysíkú főgonosz szerepét, és nem tudtam nem azon merengeni, hogy volt egyszer ő Zorro is. Most meg egy semmilyen ellenlábas, aki kimerül annyiban, hogy neki kell az arany, mert neki az jár. Még Sophia Ali, Chloe Frazer megtestesítője, akit érdemes kiemelni. A játékokban is visszatérő szereplő, a Nate körüli nő, de antihős is. Őt inkább eye candy szereplőnek érzem, a színésznő különben ennél többre is képes, ahogy a The Wilds részekben láttam.

Akkor fogjuk össze: a történet rendben van. Van humora és látványa, a szereposztása simán sztárszereposztásnak mondható és Hollandnak jól is áll Nate Drake bőre. Korrekt játékfeldolgozás, aminek lesz folytatása is, szóval, nem örökre köszön el az sem Nate-től, aki nem fog Uncharted játékkal játszani.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6817917751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2022.09.05. 10:55:33

Nemzet aranya és tomb raider klón egy naiv és iszákos peter parkerrel és egy másodhegedűs szerepbe szorult markymarkkal. Semmit nem tesz a zsánerhez, felmondja a kötelezőt. Ami meglepő, hogy markymark simán hozta a sidekicket, és nem nyomul előre.
süti beállítások módosítása