Minden napra egy film

Minden napra egy film

Segítség, a barátaim összementek!

2022. szeptember 26. - BBerni86

Sokadik része a történetnek. Harmadik vagy negyedik? Az előzményekhez különben nem sok köze van, ártani segitseg.jpgnem árt az előismeret, de a lényeg anélkül is érthető.

Otto megtanítja a méret varázslatra Felixet, hogy vigyázzon a dolgaira, amíg azokat elviszik egy kiállításra. Persze, Hulda meg akarja szerezni az erőt, ármánykodik és még diákokat is épít be Felix osztályába. Meg is van az új konfliktus: Ella már nem csak a legjobb barát, a barátnő is szeretne lenni Felix mellett, akinek viszont az új lányon, Melanie-n akad meg a szeme. Aki különben Hulda egyik diákja és tolvaj. Akad bőven komikus helyzet, félreértés, meg kamasz útkeresés.

Ami a gond vele: a történet szerint a srácok 14-15 évesek. Csak éppen a filmek óta több év eltelt, és nem ennyinek néznek ki. 17-18-nak sokkal inkább. (Különben ennyi idősek voltak a forgatáskor, rákerestem.) Ott a szerelmi téma is jobban feküdne, mint végzős általános iskolásoknál.

Kettes gond, Axel Stein. Értem, hogy ő a legismertebb a stáblistán, de egyre kevesebb a szerepe és csak írják neki az idióta jeleneteket. Az még vicces volt, ahogy folyton megfeledkezik róla, hogy az ételben/italban altató van, és kb. fél nap folyamatosan kiüti magát a kávéval. Jelen van szinte végig, de a cselekményhez nem ad hozzá semmit.

Túl gyerekesek a poénok? Ez is áll. Pl. az igazgatónő nagyon odavan a gondnokért, és szintén, de csak kerülgetik egymást. Az már tragikus, ahogy még csókolózni se tudnak, amikor végre rászánják magukat, hogy kifejezzék az érzéseiket, az orruk folyton ütközik, és inkább feladják az egészet.

Ebben különben is nagyon korhatáros a film: Felix és valamelyik lány első csókja várt esemény a cselekményben, a szülők pl. nagyon meg is akarják lesni. Nem is azért, hogy Melanie vagy Ella lesz a barátnő, hanem, hogy az első csók elcsattanjon. Ehhez képest valami mindig közbejön: beüt az altató és kidőlnek, vagy csak simán közlik, kiszólva a filmből, hogy ezt nem lessük meg és elveszik a képet. Különben sem tetszett, ahogy Felix a végére inog a két lány között, de ez már egy másik történet.

Látványra tévéfilmes és olcsó, cserébe valósággal ízléstelenül színes és harsány. De legyen, a kisebbek a célközönség. Neveljünk ízlésficamra…

Üzenet se nagyon van benne, de tévés komédia kamaszokkal, legyen.

Annyira nyitva hagyták különben a történetet, hogy akár folytatni is lehessen, de azt nagyon nem szeretném, ha huszonévesek játszanának elsős középiskolásokat. Aranyos, nem egy ízléstelen és bántó film, csak buta. Elég fáradtan ez még nézhető volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3217905931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása