Minden napra egy film

Minden napra egy film

Párhuzamosok

1. évad

2022. október 11. - BBerni86

Egy rövid Disney-sorozat, kicsit sci-fi, kicsit kamaszos. Messze nem a Netflix Dark szintjén mozog, de sokkal könnyebben emészthető cserébe.parhuzamosok.jpg

A történet egyszerű, és elég kevés csavart használ. 4 fiatal együtt megy bulizni, majd elmegy az áram és hirtelen eltűnnek egyesek. Párhuzamos világokba kerülnek, és megy a kavarás, hogy vissza tudjanak térni a kezdetekhez. Sam marad a saját világában. Az öccse, Victor és a majdnem barátnője, Romane egy hasonló világban vannak, de ott ők azok, akik nem tűntek el. Náluk eltelik 4 év, mire Victor kitalálja, hogy tudnának visszamenni. Bilal pedig amnéziásan, felnőttként kerül vissza Sam mellé.

A végére összeállnak a szálak, és az is világos lesz, ki miért ennyi idős és hogyan illenek össze a darabok. Mindennek megvan a maga jelentősége, és lehet majd idővonalat is rajzolni, milyen sorrendben történtek az események.

Ezzel együtt jár, hogy ez a sorozat kerek lezárást is kapott. Itt simán el is lehet tőle köszönni, és limitált sorozatként is teljesen kerek. Mivel nem láttam még 2. évados terveket – minek is folytatni, jó helyen ér véget a sztori mindenkinek -, valószínűleg ez is a vége.

A sci-fi és időutazás nincs túlmagyarázva. Éppen egyszerűsítve van, és nagy kérdésekre meg sem próbálnak választ adni. Az időutazás Victornak ad természetfeletti képességet, de se ennek természetével, se mással nem foglalkoznak. Még csak az sem derült ki, hogy a végső utazás után maradt-e ebből valami, a többieknek lett-e. Amíg kellett, jó volt veszélyforrásnak, aztán azt a szálat szépen el is felejtik.

Látványra nem sokat tettek bele. Azzal játszanak, hogy a különböző részekben más korúak a szereplők. A főszereplők esetében ezt szerencsére a színészek cseréjével oldották meg – mellékszereplők esetében öregítettek sminkkel és maszkkal is – Romane mostohaapja esetében pl. kifejezetten rosszul sikerült ötlet volt így kivitelezni. Bilal anyja 15 évvel idősebb verziója nála messze jobban sikerült.

A helyszíneket se vitték túlzásba. Olyan, mintha egy településen játszódna az egész. Még azon a részen is, ahol Victor a 17 éves kamasz, akit svájci magániskolába küldtek. Kb. olyan hatása volt, mintha az az iskola is ott lenne helyben.

Vannak kis kamasz történetek is benne: a szülők, akik az egyik gyerekükkel kivételeznek, a másik meg folyton a szidást és a fenyítést kapja – ez rámegy a fivérek kapcsolatára is. A barátok, akiknek ugyanaz a lány tetszik. A kamaszlány, aki szembe kell nézzen azzal, hogy az anyja mindig rosszul választ párt, aminek a gyerekei isszák meg a levét.

Mivel csak pár rész, gyorsan meg lehet nézni. Kb. mint egy közepes, kamaszos film.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1117951884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása