Minden napra egy film

Minden napra egy film

Sorozatnéző

Chicago Fire - Med - PD, The Good Doctor

2022. november 06. - BBerni86

Halloween-hét volt, és a négy következő sorozatból kettőben meg is jelent az ünnep. Nézzük először azt, amitől ezzel el is köszönök.

Beértem magam a Chicago PD részekkel. Vagyis, a 9. évad második felét és a 10. évad első három részét megnéztem. Ezekben szerepel még Jay, aztán ő elköszön, visszamegy katonának. Mivel ezt a sorozatot már unom, és a magánéleti szálak is borzalmasak, ideje volt lehúznom a listámról.chicpd.jpg

Ha a részeket és bennük a krimit nézem, fájóan ugyanaz a recept. Van egy eset, az elkövető közelébe jutnak, és a lebuktatásához kell egy beépülés. Annyiszor láttam már, hogy végtelenül unom is. Előfordul az is, hogy egy-egy üt rárímel az egyik rendőr magánéleti problémájára, és a megoldásra a személyes megvilágosodás is megjön. A kórházas sorozatokban is erőltetettnek érzem, pedig pont a Med és a Fire is operál ezekkel. Úgy tűnik, a PD-ben emésztem meg legnehezebben.

Most volt egy átívelés is – egy beépített egykori bandataggal mentek egy helyi kartell nyomában. Pár részenként visszatértek ide, hogy nagyon kicsit haladjanak, majd ez lett a finálé és az emésztendő a 10. évad elején.

Több szereplővel látványosan nem tudnak mit kezdeni. Kim és Adam évadok óta hol együtt van, hol nem, most meg együtt nevelőszülők és ezért igyekeznek biztos családdá válni. Hol jobban megy nekik, hol nem. Kevin ebben a tizenpár részben egyetlen alkalommal volt a kiemelt szereplő, ahol elfogadta, hogy a beépítettként kezdett kapcsolatának annyi. Jay szálán meg azt láttuk, hogy egyre jobban kifordul magából. Az évad nyitányában rá is erősítettek, mert ezzel indokolták, miért kell elmennie.

Még annyit érdemes megjegyezni, hogy egy fiatal rendőr jött a helyére, bonyolult múlttal. Egyelőre leginkább keményen néz maga elé, és néha tesz egy-egy hasznos megjegyzést.

Ezzel ennyi, pá-pá PD!

 

Akkor a Med (s08e05), ha már emlegettem és Will – Jay testvérek, így erre könnyen rákötöm. Ment tovább a korábban megkezdett történet a metró beomlással – a vezető sérülései olyan komolyak lettek, hogy szükséges volt egy tüdő átültetés. A szigorítások miatt még a gépet is nekik kellett összerakni, és a kapott tüdő sem éppen cmed805.jpgopcionális volt, trükközni kellett, hogy be tudják ültetni. Vagyis, Marcel villoghatott és újra fontos szerepet kapott a milliárdos, aki most ígéretet is tett, hogy Marcel mögé állnak és indul a PR. Vagyis, ez a szál még menni fog tovább. Nem is igazán az orvosi rész volt érdekes, hanem ahova majd ez vezet.

(Különben a milliárdos nem a Grimm Renard kapitánya?)

A másik szál is kapott már alapozást – April visszatérése. Most egy beteget hoz be, és Ethan próbál rájönni, mi baja. Közben April meggyőződik arról, hogy a férfi sokat változott és abba az irányba, ami neki tetszik. Vagyis, még egy lépéssel közelebb vagyunk, hogy April állandóként is visszakerüljön a sorozatba. Ez volt orvosilag az izgalmasabb eset, és az tetszett is, ahogy Ethan és April együtt gondolkodtak.

Átvezető rész, de kell ilyen is, hogy valamerre beinduljanak az események.

 

Végül, amiben volt Halloween: Fire (s11e05).

Pontosabban, a laktanya valamivel elő akar rukkolni, és kitalálják, hogy kísértetházat fognak építeni. Aranyoscfire1105.jpg poénok épültek arra, hogy miket találnak ki, hogyan valósítják meg és Boden milyen elvárásokat támaszt. A bohócok meg egy plusz poén, amin kifejezetten jót mosolyogtam.

Emlékezetes mentés most sem volt, inkább más oldalról is magánélettel foglalkoztak. Violet igyekezett visszarázódni, a barátai körébe is. Nem akarja, hogy sajnálják, bánjanak vele továbbra is úgy, mint korábban. Naná, hogy magánéleti krízisekben adott tanácsot, vagyis a fiúk is a szerelmi életükkel bajlódtak.

A mentés meg csak annyi volt, hogy egy otthonról kidobott lánynak segített Kelly és Stella hazatalálni, míg átbeszélték a saját problémás hátterüket. Vagyis: ismét magánéleti szál.

Morognék is, ha a kísértetház nem sikerült volna annyira jópofára. Főleg a bohócokkal a végén.

 

A másik ünnepi rész a The Good Doctor (s06e05). Halloween volt és a többség jelmezben ment be dolgozni. tgd605.jpgMegjegyzem: feltűnően sok volt a Star Wars kosztüm. Volt itt Yoda, meg Ashoka is. Audrey a randiján szintén filmekről cseveg, és ott is előkerül a Star Wars, vagyis, hogy melyik a kedvenc rész és miért. Pedig emlékeim szerint nem ugyanannál a stúdiónál vannak…

De, nézzük a részt. Shaun kapcsán viszik tovább, hogy segíteni akar Lim helyzetén és orvosi megoldást keres a bénulásra. Így hanyagolja a rezidenseket is, akik egy családi krízisben találják maguk. Lévén, a kislánynak szervet kellene adományozni, és a vizsgálatokkor kiderül, hogy nem az apja a biológiai apja. Orvosilag nem sok izgalom, inkább emberi drámák zajlottak, pár aranyos jelenettel, mint az együtt Hamupipőke éneklés.

A másik szálon egy testvárpár jött be, és a bátyról derült ki, hogy halálos beteg. Mivel az öccse szellemileg sérült, nagy kérdés volt, hogyan tovább. Itt sem orvosi megoldást kellett keresni, hanem a testvért megnyugtatni, hogy az öccse fog boldogulni nélküle is.

Vagyis, itt is a magánélet dominált a héten. Ha már annyit elértek vele, hogy lekerül az asztalról Lim fájdalma a bénulás miatt és Shaun is lenyugszik, legyen.

 

Most meg kezdem a Shantaram részeit pótolni, de majd egyben mesélem őket jövő héten.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9917971752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása