Minden napra egy film

Minden napra egy film

Doki akadémia

2023. január 16. - BBerni86

1985 jó év volt Steve Guttenberg karrierjében. Kijött a Rendőrakadémia, a nagy sikerre való tekintettel azonnal folytatták is. Ő meg szerepet kapott romantikus filmekben és komédiában is. Nos, a komédia lenne ez a film. És a címe miatt hoztam fel a Rendőrakadémiát. A Bad Medicine miért is kapott volna az eredetit visszaadó címet, ha a címszereplőnek volt egy sikerfilmje, amire rá lehetett utalni? Így lett nálunk Doki akadémia.doki_akademia.jpg

Nagyobb gond, hogy a film sem jó. Guttenberg megkapta a szokott szerepét: ő az alapvetően rendes gyerek, aki kicsit rosszcsont, kicsit nem találja a helyét – de aztán az iskolában magára talál, és nem csak megszereti, de jó is lesz abban, amit csinálnia kell. Különben annyira ráírták a szerepet, hogy egyes fordulatokat is kölcsönöztek a rendőrös filmből. Pl. a menesztést, amit majd visszavonnak, amikor látják, mennyire elkötelezett a fiatalember.

A történet lehetett volna vicces, de pont az orvosokkal ezt játszani, azért rossz belegondolni. Orvosi diplomát akarsz, de nincsenek az egyetemi felvételihez jó jegyeid? Vár Közép-Amerika, ahol a tandíjért felvesznek! Most komolyan kellene venni, hogy spanyolul tanítanak, vizsgáznak, stb. miközben az amerikai diákok jó része nem is beszéli a nyelvet? Vagy, azonnal mennek gyakorlatra, ahol valódi betegeket terelnek be eléjük? Itt kb. úgy néz ki, mintha nulla tudással és még kevesebb gyógyszerrel kizavarnák őket dolgozni.

Komédia, rendben, ne vegyem komolyan. Gyakorlat teszi a mestert, és az illegális klinika üzemeltetéssel a fiatalok több tapasztalatot és tudást szereznek, mint különben az iskolában. Ami egy vicc, de rendben, nem vesszük komolyan. Sajnos még így is gyenge a humor. Nem is tudom, melyik volt a rosszabb: amikor pl. halálba újraélesztenek egy parasztot, vagy az igazgató, akinek az anyja szinte vérfertőző, és aki második feleségnek kiszemeli pont azt a lányt, akit a főszereplő is igyekszik felszedni. Egyetlen jelenet volt, ami azért sikerült – amikor nem tudnak bemenni anatómia vizsga előtt holttesten gyakorolni, és vesznek maguknak egy hullát a városban. Akit aztán beöltöztetnek, és úgy visznek a kollégiumba, mintha csak részeg lenne persze, nem hulla. Naná, hogy nem mennek ilyen könnyen a dolgok. Kis Hóbortos hétvége feeling, de ez legalább vicces volt.

Különben egy regény az alapja, de nem mondhatnám, hogy kedvet kaptam volna utánanézni, létezik-e magyar kiadása. Ahhoz jobbnak kellett volna lennie a filmnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4418027710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása