Minden napra egy film

Minden napra egy film

Szellemírtók: Az örökség

2023. február 08. - BBerni86

Felmerült bennem, ehhez mennyire kellene rajongónak lenni. Bár, annak ellenére, hogy az eredetinek nem voltam az, a csajos verziónak még annyira sem, ezzel a résszel elvoltam. Megállapítottam, hogy készítettek neki egy szellemirtok.jpgStranger Things verziót, nem véletlenül kapta Finn Wolfhard az egyik főszerepet.

Most a gyerekek vannak a középpontban, pontosan az egyik eredeti szellemírtó unokái. A kislány döbbenetesen hasonlít is a nagyapjára, és nem csak az eszét tekintve, de úgy sminkelték és öltöztették, hogy azzal is megidézze a férfit. Ha nem látom kiírva, hogy Mckenna Grace játszotta, el sem hittem volna, annyira elváltoztatta ez a haj és a szemüveg.

Van rejtély, van gyerek nyomozó- és akciócsapat. Ismételhetem magam, de nagyon érezni benne annak a sorozatnak a hatásait. A felnőttek kifejezetten szerencsétlennek tűnnek mellettük, és a srácoknak kell megmenteniük az ősi átok miatt bestiává váló anyjukat. Ok, a régiek is beköszönnek egy cameó erejéig, de itt már nem ők viszik a prímet.

A történet egyszer simán nézhető, és éppen annyi humort tettek bele, hogy szórakoztató is legyen. A kedvencem különben az volt, amikor az ősi isten kapcsán megjegyzik, hogy azt hitték, csak ma divat, hogy valaki semlegesnemű. Különben tényleg jól elkaptak egy ilyen gender alakot, simán lehetne nő és férfi is az isten.

Jól adagolják a nosztalgia faktort is. Ahogy előkerül a fészerből a régi autó, vagy, ahogy Phoebe beüzemeli a régi szellemcsapdákat. Az egyenruhába is belebújnak, és az a jellegzetes dallam is fel fog csendülni. Talán ezért nem is tudom eldönteni, hogy mennyire újrakezdés, mennyire a régi nézők kiszolgálása ez. Talán kicsit mindkettő.

Egész jól is néz ki a film: van látvány elem, meg cukiság is benne. Azok a kicsi habcsók emberkék – nem mintha ebben a méretben ártalmatlanok lennének, és lesz is nagy habcsókirtás, de ez még mindig barátságosabb megoldás, mint annak idején az óriás volt.

Nem spóroltak a szereposztáson sem. Mckenna Grace és Finn Wolfhard már saját jogon sztárszínészek, akik mellé olyan szereplők érkeztek, mint Paul ’Hangya’ Rudd vagy Carrie Coon. Azon jót is mosolyogtam, hogy amennyire Grace kellemes megjelenését visszavették, annyira lett dögös anyuka Coon. Szerintem semmiben nem láttam még így kinézni, pedig már ebben-abban szerepelt.

Ha a kritikáit túl jónak nem is mondanám, összességében inkább pozitívak, mint rosszak. Bevételt meg szépen termelt, szóval, már be van rendelve a folytatás is.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9618044520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása