Minden napra egy film

Minden napra egy film

Record of Ragnarok

2. évad – 2. rész

2023. július 17. - BBerni86

Elkezd belassulni a Ragnarok? Azért pár harc szokott lenni egy-egy évadban, de a 2. évad záró részeiben egy összeállítás érkezett csak.

5 rész, és mindben Buddha néz szembe Zerofukuval – aki a 7 szerencseisten, csak egyben. Majd el is 000records.jpgmagyarázzák, hogy lett egyetlen istenből több is, és most miért egyesülnek a részek. A felépítés is megegyezik azzal, ahogy eddig is vezették a részeket. Kijelölik a párbajozókat, miközben kóstolgatják egymást, elmesélik azt is, kik ők a saját történetükben. Itt azzal van kicsit feldobva, hogy Zerofuku és Buddha története egy ponton találkozott a múltban, és Zerofuku a saját gondjaiért a másik férfit vádolta. Eléggé ráfeszült a témára, és a kettejük közti harcban is ez az érzelem hajtja.

Azért egy csavart is hagytak, mert Zerofuku helyére egy ponton más lép. Azzal behoznak egy új istent, aki aztán kísérletezik mindennel és mindenkivel. Fura is az a szál, mert Hajun valami olyasminek lett létrehozva, ami a Marvel Thor filmben Asgardot lerombolta. De kétlem, hogy ugyanaz lenne a két karakter. A keleti neve miatt is, meg nem Asgard rombolója volt ebben a sztoriban, hanem az Alvilágban végzett nagy pusztítást.

Maga a harc is kiszámítható, ahogy eddig is vezették a részeket. Valaki nyerésre áll, erre a másik előhúz valami rejtett képességet. Neveik vannak a támadásaiknak, egészen olyanok, mint egy verekedős játékban a kombók.

De ennek az 5 résznek adott az is, hogy Buddhát meglepően jól kitalálták. Maga a stílusa, ami tetszett. Volt benne valami hippis is, és modern alak lett. Nem azt a régi kori herceget hozta, aki egykor volt, hanem egy laza istent. Igaz, ezt az egyet nem is magyarázták meg. Hercules esetében is ott volt, hogy emberből lett isten, de ott láttuk a folyamatot. Itt viszont ember volt, követői voltak és egy lépcső kimaradt. A történet szempontjából annyira nem fontos, de akkor is.

Alapvetően a harc, a két fél egymással szembeni küzdelme van a középpontban, de főleg az istenek oldalát fokozatosan építik. Narrálják az eseményeket, és magyaráznak egymásnak. Az emberek oldalán Brünhilde végez hasonlót, de olyan emberi közösség nincs az ő harcosai mögött, mint az istenek oldalán látott együvé tartozás.

Tudja azt hozni, amit eddig is néztem benne. Még valahol jó is, hogy most csak 5 rész ment le. Így nem untam el – mert bizony az alapszerkezete egyezik a harcoknak, csak abban van különbség, az adott viadalt melyik oldalnak sikerül megnyernie.

Külcsínben is annyit tud, mint a korábbi évadok. Vannak meglepő megoldásai és különös alakok benne. Mondjuk, most éppen szeretem a formabontó megoldásait, de nem is egy vörös hajú, Gokura hajazó Thort kellett nézni.

A folytatásról még nem olvastam, de a manga él és virul. Épp most olvastam, hogy bele fog kerülni Siegfried is, Brünhilde félisten szerelme, akit az istenek bebörtönöztek. Jó is lesz, ha frissítik a mitológiát, és a görög – skandináv – ázsiai mellé más is érkezik.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7018169221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása