Minden napra egy film

Minden napra egy film

Sorozatnéző

Libabőr, Billions, A mi kis falunk, AHS, The Morning Show, Valami Amerika

2023. október 22. - BBerni86

Hamar behoztam magam a sorozattal. Kb. azt kaptuk, amit az eleje előre vetített. Megvannak a heti esetek, miközben a háttértörténetet is kezdi bővíteni. Mert a jelenben a kamaszok kerülnek kapcsolatba a000libab3.jpg varázstárgyakkal, és küzdenek az életükért, de a bosszú a Libabőr (s01e03-05) felnőttjeinek szól. Az ő kamaszkorukban vannak a válaszok, és az 5. rész végére jutunk oda, hogy sejtetni engedik, mi is történhetett kb. 20 éve. Ha valaki kicsit ismerős Stine világában, az már a poszterről sejtheti, visszatérő szellemünk mit (kit?) akar visszaszerezni. Mert nekem lenne egy tippem, milyen szem tűnt fel az egyik részben, és mit cipeltek ki a házból a kamaszok, amit aztán fel is osztottak egymás közt. Stílusában maradt a szórakoztató horror. Nem gusztustalan, igazán nem félelmetes, de gyerekeknek éppen elég para. Ha valamibe bele fogok kötni ezen 3 rész alapján, az a szülők és a gyerekeik körében is erőltetett romantikus téma. Hogy engem mennyire nem érdekel, ki kivel csókolózik, meg jön rá, hogy rég szereti…

Hamar megnéztem a heti részt is (s01e06). Hát, kicsit változtattak a tematikán. Ez volt a visszanézős rész, amikor a szellem elmondta a maga történetét, miért történnek most a dolgok. Kiugrik azzal, hogy más és megadja a kellő keretet az eddigieknek. Az egyetlen gondom talán az, hogy nem volt meglepetés. Pont az lesz az évad gonosza, akire fentebb már célozgattam. Hiába, úgy tűnik, az élő hasbeszélő bábu Stine legismertebb kreálmánya. Még olyan sztorit is tudok, amiben Pendergast ügynök küzd meg vele. Most a tiniknek kell…

 

A Billions (s07e10) ezen része után nem is tudom, mit mondjak. Most kb. olyan érzésem van, mintha 000billi710.jpgvisszaléptünk volna a 2. rész végére, csak Axe másként döntött volna. Ettől most olyan feleslegesnek érzem a közben lement 8 részt. Az túl sok ahhoz, hogy most levonjuk a tanulságot, hogy a Wendy csapat, hiába vannak már benne komoly emberek is, kevés Prince ellen. Mike olyan könnyedén csinálja ki a teljes lázadó osztagot, hogy Darth Vader is megirigyelte volna. És akkor jön Axe, vele a második és az igazi esély. Annyira… ok, én bírtam azt a karaktert. Damian Lewis meg jól játssza. És mégis, ez most annyira eltúlzott. Még Chuck is képes azt mondani, hogy örül a visszatértének. Csak évadokig gyilkolták egymást, csak rájönnek a végére, mitől lesznek barátok. Kell egy közös ellenség. A részt különben azért volt érdemes megnézni, ahogy az első fegyverváltás megvolt a zárásban. Még zenében is – Prince U2 nótára érkezett, Axe meg póló – bőr – rock vonallal odacsapott. Stílusuk van, és mégis. Miért kellett 8 részt szenvedni, hogy ide jussunk?

 Update: a 11. részt délelőtt hamar még megnézem. Röviden: csalódás. Ha ez volt a nagy terv a megbuktatásra, és ezért kellett Axe-t visszahozni, az komolyan sajnálatos. Melina újabb szereplése a legjobb benne, különben ebben a részben csak beszéltek. Hiába adott neki az egy kis hangulatot, hogy azon töprengtek, vajon mit tud a másik és milyen lépésre számít tőle, akkor is, ennél valami látványosabb összecsapást vártam. Ez így… kevés!

 

Töröm az agyam, de továbbra sem tudok újat mondani. Mi több, most konkrétan olyan érzésem volt, hogy ilyet már láttam ebben a sorozatban. A mi kis falunk (s08e05) biztonsági köröket fut, és ezek túlzottan ismerős poénok. Összecserélt ajándék és szexuális kiéhezettség a papnak meggyónva? Az külön rontja a kedvem, hogy az ajándékok szálát le se zárták. De minek is töröm a fejem. Olcsó humor, jó színészek és önismétlő sorozat ebéd mellé.

 

Ami mellett viszont nem ennék: American Horror Story (s12e04). Kezdem érteni a posztereket, és nem vagyok boldog tőle. Bár, legalább már nem attól félek, hogy boszorkányos évad lesz, meg Rosemary gyermeke. Nem,000ahs124.jpg most már arra tippelek, hogy Lovecraft irányába megyünk el, és valami pókdémon/szörnyeteg készül világra jönni. De majd meglátjuk. A nyitány volt különben a legjobb – ahogy átértelmezték Tudor Mária és Erzsébet gyermektelenségét, brutális. És igen, a gyerek kezét (?) kell nézni. Azért is hajlok Lovecraft felé. A jelen eseményei már kevésbé érdekeltek. Annyi őrület van Anna körül, hogy az kezdettől elmebaj. Már nem tudják hova fokozni. Mert az, ahogy a mosómedve tetemével babázott meg a rész vége, az nem ijesztő, az csak undorító. Kinek mi a horror, de a hányinger keltés nálam alsóbb szint és kevesebbet ér. Akkor már értékelhetőbb a sztáripar és az oda tett üzenetek. Az simán feminista és szerintem is jó húzás, amit forgattak Annával. Nem lenne a kedvenc reklámom, de az üzenet simán átjön. Plusz, megérkezett Billie Lourd és Leslie Grossman. Az AHS egyik erőssége a szereplők ismételt szerepeltetése, és simán jó régi arcokat új szerepben felfedezni. Még egy megjegyzés – Anna anyósa ugye nem csak szerintem idegesítő?

 

Nem tudok újat írni a The Morning Show (s03e07) heti részéről. Vitték tovább, hogy puccs készül Cory ellen. 000tms37.jpgMég igazi lépést nem tettek, de már ragozzák. Billy Crudup különben, aki vitte a részt, és nem csak amiatt, hogy megint szembenézhet majd egy válsággal. Mivel mentek az anyjához, kicsit jobban beleláthattunk abba, honnan jön Cory és miért olyan ember, amilyen. Kellően beteg vonásokkal bíró az a kapcsolat. Látszott egy sebezhetőbb oldala, és Crudup jól játssza is, nem csak a vállalatvezető szemétláda megy neki. A hét poénja meg az volt, amikor Chip újfent szembesült vele, hogy olyan világ sose lesz, hogy ő és Alex együtt lesznek. Az arckifejezése... Sajnálom nyomorultat, már annyi mindent feladott a nőért, és egyszerűen nem érti meg, hogy Alex soha nem fog férfiként nézni rá.

 

Ha már Alex. Kezdtem egy másik sorozatot, amiben egy másik Alex családját ismerhetjük meg. Valami Amerika000valamia.jpg (s01e01-02), sorozatként.Hát, nehezen találom a szavakat. Az első itthon kultikus, a második a musicallel és Tompos Kátyával a kedvencem a trilógiából, a harmadikat igyekszem feledni. Ez meg pár évvel később veszi fel a fonalat, és kiderül belőle, hogy Alex volt nős is, és lett három gyereke, akiket jól elhagyott. Ők most a főszereplők. Egy pszichológus, aki megszállott környezetvédő lett. (Balázs = Király Dániel.) Zita (Trill Beatrix), aki egy gyerekkori ciki dal miatt képtelen nyilvánosan zenélni, noha a szíve mélyén énekesnő és egyik állásból kering a másikba. Végül Marci (Ember Márk), aki béna youtubereket menedzsel, sokat csajozik és milliókkal lóg Balának. Nem túlragozva, Balának megtetszik Marci egyik pártfogoltja, és a kis lükéknek a nőt be- és tovább kell juttatni egy tehetségkutatóba, hogy Bala ne kezdjen pusztítani. Csak éppen Angi nagyon béna énekes. A történet hoz tipikus és kiszámítható elemeket, de van benne akár arra is potenciál, hogy görbe tükröt mutasson a tehetségkutatóknak. Majd kiderül, Herendi elmegy-e abba az irányba. Ami ismerős, és megvan: a klipszerű bevágások. Angi béna dala - bár az tényleg mosolygós, hogy Marci belevideózta, ahogy Bala összeveri Schubert Norbit. De láttuk Zénó klipforgatását is - fogadunk, hogy ő lesz benne Zita szerelmi szála? Ahogy mondtam, van, ami nagyon tipikus. A gazdag srác, aki nincs annyira oda apa támogatásáért, és aki felfigyel a pincérnő szép hangjára... Némileg erőltetett egyelőre a sorozat, meg a poénok is. Érzem benne azt is, hogy A mi kis falunk nyomdokain akarják léptetni, Herendi stílusjegyeivel megtámogatva. Nem véletlenül annyi a közös szereplő a kettőben. Csuja Imre, vagyis Bala és az ő verőemberei különben messze a legjobbak benne. Nekik volt meg legjobban az a hangulat és humor, amit a 2. részben megszerettem. (Bár az piszkálja az agyam, hogy Bala agyon is, vagy csak meglőtte Andrást. Azért azt lehetne tisztázni.) Az eredeti filmekből azokat tudták különben áthozni, akik benne vannak a falusi sorozatban is. Így lehet, hogy éppen a legkevésbé bírt Várnai, Ákos került be ide (Szabó Győző). Vele jött Oroszlán Szonja is, aki a legrosszabb pillanatot hozta nekem a 2 részben - komolyan nem ismertem meg. Kb. úgy nézett ki, mintha szét lenne botoxolva a feje. De ennél fájdalmasabb az, hogy Tompos Kátyát lecserélték egy olyan színésznőre, aki még csak nem is hasonlít rá. Földes Eszter ugrott be Vivinek, bár azt megértem, Tompos Kátya miért nem adta ehhez a nevét. Ahogy sokan mások se. Egyelőre nagyon kérdőjeles nekem az egész. A mi kis falunknál már csak azért jobban elnézem, mert újabb, de hogy jó lesz-e? Majd jövő héten visszatérünk rá.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3118238777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása