Minden napra egy film

Minden napra egy film

Sorozatnéző

80 nap alatt a Föld körül, Invincible, The Morning Show, Valami Amerika, Libabőr

2023. november 05. - BBerni86

Hosszabb szünet után rászántam magam, hogy David Tennant általam félbehagyott sorozatát megnézzem.000-80days2.jpg Vagyis, a Közel-Keleten át haladtam a szereplőkkel Indiába a 80 nap alatt a Föld körül (s01e03-05) történetével. Nem tudok újdonságról beszámolni, hiába a szüneteltetés, akkor is ugyanazokat a gondokat érzem benne. Túl messze mentek az eredeti történettől, és nem minden változtatás jó. A történetben több az akció, a kaland, ha azoknak nincs is köze Verne ötleteihez. Viszont, Fogg alakját teljesen újraértelmezték. Tennant jól játssza, de nem tetszik ez a szerelmében szívet tört, tudálékos alak. Pláne, hogy folyamatosan húzzák a flörtöt az újságíró lányka és a bűnözőből lett inas között. A humor sem az igazi – amikor bedrogozzák Foggot, az pl. egyenesen katasztrófa. De volt olyan rész is, ahol egy házasság nyélbe ütésében segédkezett a csapat Indiában. Csak éppen olyan szerencsétlen volt a szereposztás, hogy az örömanya fiatalosabb és jobb nő volt, mint a lánya. Nem is nézett ki az anyjának, inkább egy csinosabb nővérnek. Még egynekifutással kivégzem, de már értem, miért nem lesz folytatás. Valami nem működik ebben a sorozatban. Pl. a látvány – hiába utaznak papíron, alig van néhány helyszín és azok is jellegtelenek.

Megvolt a töréspont a The Morning Show (s03e09) heti részében. Már tudni, mit tervez Paul és megindul a 000tms39.jpghajsza. Teljesen megtörténik a várt két részre szakadás, és mindenki harcol a maga módszerével. Az érdekes leginkább az, hogy Paul mennyire könyörtelenül csap oda mindenki érzékeny pontjára, és hogy Alex mennyire el van vakulva, és nem lát át a férfin. Tulajdonképpen kiszolgáltatja a barátait, sé kettős okból: Paul a pasija, és szakmailag is elhúzza előtte a mézesmadzagot. Igazából arra leszek kíváncsi, hogy melyik vég mellett döntenek majd a sorozatban. Alex lesz a leleplező, a cég megmentője, vagy tényleg jön a darabolás. Folytatás szempontjából mindkettőben lenne lehetőség. A színészek szépen vitték a részt, nagyon bejött pl. Witherspoon csendes omlása a részben. Ahogy felállt és elment, az stílusos volt.

Megjött, szerencsére a tehetségkutató kulisszák mögötti élete a Valami Amerika (s01e04) újabb részében. Azon tudtam mosolyogni benne, hogy milyen játszmák mennek a színfalak mögött, és mennyire átverés az egész.000va4.jpg Hogyan manipulálnak a szereplők köré írt törtnetekkel, vagy éppen Baláék is milyen módszerekkel képesek belenyúlni az eredményekbe. Paródiának működik nem csak a zsűri által puffogtatott közhelyek, de a produkciók is. Annyira béna mind, hogy komolyan rossz nézni, amit színpadra visznek. El se tudom képzelni, hogy majd a cselekményben ki lesz a nyertes, mert egyik se jó. De még így is ezek a dolgok érdekeltek legjobban, mert nagyon erősen bejött a héten a románc is. Minden testvér mellett van valaki, aki lehet a nagy Ő. Vannak, akik még veszekednek, mások már komolyan össze is borultak. Igaz, még mindig inkább őket néztem, mint pl. Oroszlán Szonja Timijét, aki kb. olyan, mintha a filmek óta fele IQ-ra esett volna vissza, pedig eredetileg se volt éppen egy észlény a figurája. Megvolt a heti híres ember belépés is – most Árpa Attila kapott nagyobb szerepet. Pár rész még van, úgyhogy hajrá.

000libab8.jpgA Libabőr (s01e08) hozta az első összecsapást, a szellemmel. Úgy összehúzták a szálakat, hogy ez akár évadzárónak is elment volna. A családtagok kibékültek, tisztázták a múltat és egy győzelmet be tudtak húzni maguknak. Volt tini románc, volt menekülés és volt nagy feleszmélés. A természetfeletti szál most talán kevesebb is volt, inkább hajsza volt ez a baba darabjai után. Mozgalmas, sokfelé kalandozó rész volt, amivel egy szakaszt lezártak. A szokott szintet hozza, bár kicsit több varász elfért volna benne.

Végül a héten folytatódott az Invincible (s02e01). Bár nyitva hagyja az Omni-Man és népe jelentette fenyegetést,000invincible21.jpg belekezdtek egy hagyományosabb szuperhős kalandba. Születik az epizódban egy új ellenség, aki bosszút is fogad az epizód végén. Van benne tragédia, mert ő tényleg csak világmegmentő tervet akart véghez vinni, és gonosszá is egy olyan tett miatt lett, ami Invincible megmentésére irányult. Elég korhatáros a sorozat, szóval nem tudom, lesz-e megmentés, vagy leszámolnak egymással, mindkettőre van esély benne. A rész hozta szépen a kötelező és véres akciót, meg a szereplők drámáit is ragozza. Ami pl. kifejezetten erős lett, ahogy Debbie alkoholizálni kezd, és nem bír túllépni azon, hogy a férje 20 év után kimondta, hogy kb. úgy néz rá, mint egy háziállatra. Ahogy a gyerek szedte össze az anyját részegen az asztal mellől, az nagyobb dráma benne, mint a szupergonoszok tombolása. A képminőség a szokott, építik a szereplőket is, meg érdekel is, merre halad majd az évad. Szóval, van egy új heti nézős sorozat.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr2218251505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása