Minden napra egy film

Minden napra egy film

Bezártság

2024. január 15. - BBerni86

Netflix thriller, és most kissé bajban is vagyok vele. Valami nem tetszett benne, csak még nem nagyon fejtettem meg, mivel volt bajom. Nem simán a film vége, az nagyon egyszerűsítő lenne.

De, még a vége előtt. A történetben két nő van a középpontban. Katherine sikeres tévésztár volt, aki a vagyonát a férje birtokába ölte. Így nem kicsit akad ki, amikor a férfi halála után mindent annak fia örököl. Aki egy elkényeztetett, betegeskedő fiú, aki érzi is, hogy a nő nem szereti és haragszik rá. A másik Lina, akit Katherine az után fogadott be, hogy a lány árván maradt. Lina kétségbeesetten szeretné az asszony szeretetét, és egyben 000bezartsag.jpgtartani a második családját. Így ő lesz Jamie mellett a mindenes, idővel a felesége is. Csak éppen be lehet attól fordulni, amikor nincs egy perc nyugta sem, cselédként tartják és kedves szavak helyett üvöltenek vele. Megvan a nyomasztó alap légkör, amire majd a fiatalember orvosa tesz még rá egy lapáttal. Robert ugyanis kedves, meghallgatja és segít neki, lassan már pattognak is a szikrák.

A film trükkje meg az, hogy nem erről a pontról indulunk. Már mindenen túl vagyunk. Katherine saját testébe zárva, magatehetetlenül fekszik a kórházban, akit az özvegy Lina látogat. Az asszony ápolónője kezd el gyanakodni, hogy valami nem stimmel abban a családban, és jön a nyomozás, kérdezgetés és visszaemlékezés, hogy jutottunk el erre a pontra.

Játszik a film azzal, hogy egyáltalán ki az áldozat és ki milyen ember is igazán. Talán Lina az egyetlen, akit végig a jó oldalon tartanak, ha van is megingás akkor, amikor Jamie-t eléri a vég. De addigra már lehetett látni, ki a történetben a sötét alak, és az még fokozva is lett. Lina végig inkább az áldozat, semmint az elkövető. Bár, a viszonyában egyértelműen bűnös, de ő pont egy olyan helyzetbe került bele, ahol el tudom képzelni, miért menekült más karjaiba.

A többiek a végéig inganak. Van egy-egy szimpatikus húzásuk, hogy aztán tegyenek valami borzalmasat. A film végére egy ember megfizet, a másik feloldozást nyer, de ezzel sem vagyok elégedett. Itt nem lehetett volna tisztán bűnös – ártatlan felállás, mert ha Linát kissé ki is emelem, de még ő is megérdemelte volna, hogy egy időre lecsukják. A többiek még inkább.

A szexuális feszültség a fordulatig van meg. Lina és Robert titkos viszonyának tényleg megvolt a bűnös és guilty pleasure vonala, de amit kihoztak belőle a férfi indokainak és jellemének teljes felfedésével, már túlzottan kileng. Hassell különben nagyon jól hozza ezeket a gonoszságra is hajlamos, sötéten vonzó férfiakat. Jól állt neki ez a szerep is, ha azért azt logikátlannak érzem, ahogy dupla átverést készített elő. Minek? Lina éppen elég alap lett volna mindarra, amire vágyhatott. Arról nem is beszélve, hogy Famke Janssen tarthatja magát jól a korához képest, de nem reális, hogy egy korai negyvenes pasi inkább választaná őt, mint a nála 20-25 évvel fiatalabb, csinos örökösnőt. Mert itt az sem áll, hogy a nő jelleme indokolná, mert Lina volt a jobb személy is.

Netflix-film, így nem meglepetés, hogy megint nyúltak egy-egy sorozatuk stábjából. Hassell az egyik kiemelt szereplő volt a Cowboy Bepop egy elkészült évadában. Igaz, Rose Williams is sorozatból lehet ismerős, csak ő Jane Austen feldolgozásban tűnt fel inkább. Jellemző különben, hogy a nővért alakító Anna Friel szerintem emlékezetesebbre sikerült, mint Janssen, aki a végzet asszonyát hozta volna, de már nem tudom elhinni neki. Már az X-Men idején se hittem, hogy többen is érte csorgatták a nyáluk, azóta meg csak több idő telt el.

Lényeg, lehet vele kötözködni, nem is minden akar passzolni, de elnéztem. Hassell nekem szimpatikus, de mondjuk én bírom a rosszfiúsabb karaktereket, az emlegetett sorozatban is inkább őt szívleltem, nem a főszereplőt.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4518303689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása