Minden napra egy film

Minden napra egy film

Sorozatnéző

A mi kis falunk, Chicago Fire & Med, Masters of the Air, True Detective, Resident Alien

2024. február 25. - BBerni86

Lényegi változás nincs A mi kis falunk (s08e13-14) háza táján. Ugyanaz a felépítés, stílus és szereplőgárda. Az000amikis.jpg egyetlen, ami feltűnt, hogy Reviczky egy ideje nem volt színen. A többieket cserélgetik, feltűnnek, az állatorvos kb. akkor volt utoljára, amikor rájött, hogy a doktornő lakbért fizet, csak Károlynak. Különben is egy ideje tolódnak az arányok, mások szerepelnek többet, míg az eredeti gárda tagjai jelen vannak, csak kisebb arányban. Igazán nem is megy az idő és a cselekmény, még csak az évszakok se haladnak. Egyet még – mivel most két heti részt egymást után néztem meg, a szokottnál jobban feltűnt, mennyire ugyanazt a poént adták el kétszer. Vagyis, Répák más kocsijával próbáltak ügyeskedni.

 

Arról fogalmam sincs, hogy minek nézem még a Chicago Fire (s12e05) heti részét is. Kelly szokás szerint fel van szívódva, még mindig esküvőt szerveznek kis léptekben, és nincs egy értelmes mentés sem. Egy új szereplő jött, 000cmed95.jpgegy egykori bokszoló, aki most tüzet olt. Talán kíváncsi vagyok, hogy lesz-e esküvő, vagy kitalálnak ellene valamit. A Chicago Med (s09e05) is a szokott formáját hozta, vagyis magánélet és munka keveredik. Jellemző, hogy mindenki olyasmi esetet kapott, ami személyesen is felkavarta. Vagyis, Mitch egy olyan férfit látott el és kereste a családját, akit gyermekként pszichés problémák miatt megnyomorítottak. Maggie próbálta a válását feldolgozni, és egy férfit már képbe is hoztak neki. De lehetne még sorolgatni, jellemzően a maguk bajai tükröződnek vissza az esetekben. Valamint, a Will pótlék is a szokott ügyekbe keveredett. Megint megtalálta, hol lehet a rendszerbe belekötni. Jobban szeretem, amikor a gyógyítás fontosabb, és nem mindenben visszatükröződika  dokik élete.

 

Ha már címeket adok a Masters of the Air (s01e06) részeinek, akkor ez volt az Erőgyűjtés. Vagyis, azt néztük000masters16.jpg meg, hogyan igyekeznek töltekezni a pilóták, hogy újra képesek beszállni a gépekbe. Jó érzékkel többféle verziót bemutattak, ki miből merít erőt. A kedvencem Rosie része volt, aki látszólag rendben van, kész bevetésre menni, aztán egyszer csak tényleg látni, hogy milyen küzdelem neki is menni, és kockáztatni. Jól vitték a zene motívumát. Ez volt kiegészítve egy oxfordi konferenciával, és Bucky fogságba esésével, kihallgatásával. Megjött a válasz arra is, hogy mi lett azzal a szereplővel, akiről tudtam, hogy élnie kell a történelem szerint. Újra együtt vannak a barátok, és egy más oldalról fogjuk velük megnézni a pilóták sorsát. A fogságot. Mivel úgy tűnik, Rosie a legjobb pilóta, ő majd hozza az akciót, a barátok meg talán szökni kezdenek. Most azonban csendes rész volt, akció nélkül. A dráma volt a lényeg, hogy mit tesz a harc a katonákkal.

 

000true46.jpgÉvadzárózott a True Detective (s04e06). Végül, maradtak a realitások mentén. Meglepően tisztán körvonalazták, hogy mi történt és miért. Mindenre tudtak olyan magyarázatot adni, ami észérvekkel felfogható. Ok, a helyiek vallomása és látomásai maradtak a misztikum oldalán, de erre nem is építettek különösebben semmit. Szépen elvarrták a szálakat, látványelem nélkül. Volt egy kis nyomozás még, a magánéleti szálakat is csendesen elvarrták. Többen kibékültek, vagy ha nem is mutatták ezt konkrétan, voltak azt sejtető elemek, hogy érzelmileg is stabilabbak igyekeznek lenni. Alapvetően Foster sorozata lett, itt nem volt olyan egyenrangú partenere, mint az első évadban a két nyomozó közötti dinamika. Viszont, mellékszereplőkkel szépen dolgoztak, és jó csapatot építettek köré. Látványra sötét, de vannak benne szépen felépített képek. A sötét ellenére. Ebben a hosszúságban elment ez az évad, inkább a hangulata, mint egy izgalmas krimi vitte el.

 

Ha egy sorozatnak vége, keresek más néznivalót. Visszatért a Resident Alien (s03e01) is, elvben ez az utolsó000residenta31.jpg évad. Alapozásnak mondanám a későbbiekre nézve. Átvettük, ki milyen helyzetben van, milyen emlékek igyekeznek feltörni. Nyomorult polgármestert kifejezetten tudom sajnálni, tőlük mégiscsak elloptak egy magzatot a szürkék. Harry meg próbálja kitalálni, hogyan legyen tovább. Az vicces is volt, ahogy most a másik űrlénnyel méregetik egymást. Leginkább várom, mire fognak kilyukadni. Egy űrlény meg az a pár emberi segítő kevésnek tűnik, pláne, hogy milyen szinten befolyásolják és használják ki máris a kisvárosiakat a szürkék. Vagy, majd a végén mindenki nekik megy? Egyelőre kisebb poénok, helyzetek vannak benne, a nagyobb vonalat meg várom. Minden színész vissza is jött, rövidebb évadra, ez igaz. Egyelőre szerencsére az űrlény alakot nem erőltetik, ez korábban se tetszett, most se. Reméljük, lesz benne még ötlet.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr10018339245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása