Minden napra egy film

Minden napra egy film

Sorozatnéző

Teh Regime, Resident Alien, The Good Doctor, The New Look, Invincible, A mi kis falunk, Miss Scarlet és Duke

2024. március 24. - BBerni86

Lassan már el sem tudom képzelni, mi akar lenni a The Regime (s01e03). Most ott tartok, hogy minden rész000ther13.jpg alapján más benyomásom alakul ki róla. Elena újabb színeit kaptuk meg: láttuk hisztérikusan, hagyva felemelkedni a katonát. Követte az ő vízióját. Most viszont valami újat talált ki, és megfosztotta mindentől, amit addig adott neki. Vagy ez lenne a lényeg? Hogy a diktátor csinálhat amit akar, és a hangulatai határoznak meg mindent? Hogy neurotikus, semmi logika nincs a döntéseiben, és az egész rendszer korrupt? Színészileg sokat beletettek a színészek, jó alakítások vannak benne, amelyek tudják ellensúlyozni, hogy látványra mennyire nulla az egész. Továbbra is a hotelből lett palota a helyszín, és legfeljebb a szereplők ruháiban van változatosság. A történet meg egyre furább, még mindig nem tudok ezen nevetni, és már el sem tudom képzelni, hova tartanak az események.

 

Ha címet akarnék neki adni, akkor valami szerelmes madárkákat tennék a Resident Alien (s03e04) jelen epizódjához. A felügyelőnő jött, itt ragadt és Harry szerelmes lett, ezzel kb. le is fedtem mindent. A Föld 000resia34.jpgmegmentése helyett Harry az eszét veszti – közben meg azon morogtam, hogy kb. minden embernél intelligensebbnek kellene lennie, a katonák beszélnek is arról, hogy kell nekik, mert okos. Csak éppen ezt nem látom semmiben megnyilvánulni. Nem csak most, hogy Heather az eszét vette, eddig sem éppen ő tűnt a legélesebb késnek a fiókban. Úgyhogy, szokás szerint mások történeteit sokkal szívesebben követem. A polgármester családjában lassan már kellene, hogy észrevegyék mi folyik. Az egy dolog, hogy Max látja az űrlényeket és sok mindennel képben van, de már az anyja is kezdi sejteni, mi történhet. Ott várom, mire lyukadnak ki. Egyre közelebb kerülnek a seriffék is, ha ők a szokott lökött módjukon is teszik ezt. Kb. ugyanaz jár a fejemben, mint az eddigi részeknél is. Ha mindenki összetenné, amit tud, már a megoldás is meglehetne. Csak éppen ez komédia, és hiába annyira jól adja Tudyk az űrlényt, én már inkább morgok a lassú haladáson, mint nevetek az olyasmiken, hogy milyen egy polipféle meg egy madárféle űrlény csevegése.

 

Csak nem irányt vált Shaun élete? Vagyis, a The Good Doctor (s07e03) hoz egy új irányt. Eddig Shaun volt mindig az, aki nyitott volt az újdonságra és esélyt adott az embereknek. A saját helyzete éppen eléggé000tgd73.jpg megtanította arra, hogy nyitottabban álljon az emberekhez. Most azonban kapott egy olyan rezidenst, akivel nem tud mit kezdeni. Mindennaposak az összecsapások, egyszerűen a két ember betegsége nem akar összeférni. Shaun pedig most előszőr nem megoldást keres, hanem elutasítja a nőt. A többiek próbálnak hatni rá, majd meglátjuk, mire jutnak. Különben meg maradt minden a régi: olyan eseteket kapnak, amelyek a maguk életében is megoldásokat hoznak. Pl. nem vagy képes részt venni a barátod családi életében, mert a te családod kirekesztett? Éppen olyan ember mellé kerülsz, aki majd példázza, hogy a nagyobb célért megéri áldozatot hozni. Lassan az is állandó lesz, ki miben jó. Shaun hozza az okos meglátásokat, Park meg egyre inkább a sztársebész szerepébe bújik. Ezen az évadon belül is nem a mostani volt az első eset, hogy ő végezte a nehéz műtétet.

 

A heti részt nevezhetném úgy, hogy a kollekció meghatározó darabja. Vagyis, a heti The New Look (s01e08) 000tnl18.jpgepizódban érkezett egy New York-i fejes, akit mindenki le akart nyűgözni. Még Chanel is bedobta magát, remélve, visszajuthat általa Párizsba. De tudjuk, hogy ez az évad Dior felemelkedése, így nem meglepő, hogy ez lesz az, amikor Christian végre rájön, milyen irányba akar elmenni. Az egész részben a nagy darabot kereste, a meghatározó ruhát és nagyon nem esett jól neki, hogy családi életet is pont most kell élnie. Elment a testvéréhez, és ha az apjukhoz nem is jutottak el, ahogy a bátyja beszélt általánosságban, abban már rá lehetett ismerni, hogy ez lesz az új stílus leírása is. Már itt jót mosolyogtam azon, hogy ez lesz majd divatba is öntve, holott nem is ruhákról beszélgettek. A húg története viszont egyre kevésbé tud lekötni. Még mindig a traumát igyekszik feldolgozni, kis lépésekben tud haladni. Amit értek is, csak éppen több részen át nem jó nézni. Chanel meg szokás szerint kombinál és mesterkedik, és Binoche remekel. Neki még azt is összehozták, hogy önmagának is látszik, és Cocónak is.

 

A véres rész után csendesebb a heti Invincible (s02e06). A fele banda kénytelen gyógyulni és gyászolni, megint sok mindent és mindenkit elvesztettek. Mark sem ér rá, ha éppen nem életveszélyes helyzetekben van, a kapcsolatát kellene menedzselnie. És most vannak azon a ponton, hogy hiába szeretik egymást Amberrel, egész000invincible26.png egyszerűen más az életük, és nincs idejük egymásra. Ment is a lelki szemetelés, de még egymással nem tudtak beszélni. Jó kérdés, szétmennek-e az évad végére, mert mindketten érzik, hogy valami nagyon nem ok így. Mert azt kétlem, hogy Mark fel tudná adni mindazt, ami hősként meghatározza, hogy többet legyen a lánnyal. A nagy szálon meg csak annyi haladás volt, hogy Mark gyorsan megfejtette, mit akart üzenni neki az apja. Új infó: írt regényeket is, amelyeket Mark szemével nézve sokkal inkább önéletrajz, amit a Földön sci-fiként lehetett eladni. A kisöccs is nő, nyomorult Debbie megint meg kell mentse a helyzetet. Azért nagyon gáz, hogy nevelheti fel a férje mástól született gyerekét… Mivel kevesebb volt az öldöklés, egy visszafogottabb rész volt, de azért a sokkoló elem bene tudott lenni most is. Rex eléggé le van robbanva, pl.

 

A héten jókat vigyorogtam A mi kis falunk (s08e18) részen is. Károly és Zömbikné szála folytatódott, de már 000amik_1.jpgérzem, hogy kezd leáldozni neki. Legalábbis, nagyon úgy tűnik, hogy Károly nem akar megfelelni annak az életmódnak, amit a nő várna mellette. Ezen kívül Ildikó dolgozni kezdett a kocsmában, kissé kiszámítható módon a kinézetével és a ruháival lendítve fel a forgalmat. A falu észlényei meg egy emutojást néztek dinoszaurusz tojásnak, és elindultak levadászni a dinót az erdőbe. Az akkora kreténség volt, hogy már vicces is lett. Pláne, hogy Gyuri folyamatosan sorolta a filmes ismereteiből, hogy mi minden sülhet el rosszul. Annyira a szokott formátumot hozza, és sokszor teljesen kiszámítható is volt. Ugyanakkor, ez most valahogy jobban csúszott. Talán kevésbé kretének a karakterek? Passz, de a szokottnál jobban megvoltam ezzel a résszel.

 

Végül, visszatért Miss Scarlet és Duke (s04e01) nyomozni. Az új szín különben nem csak a DVD borítón, de Eliza filmes ruhatárán is látszik. Rendszeresen meg szoktam jegyezni, hogy nem tűnik hitelesnek, hogy a nő mindig000misss41.jpg ugyanabban a 2-3 ruhában mutatkozik. Most van új szett, majd nézem is, hogy ebbe lesz öltöztetve a részekben, vagy végre változatosabb lesz a ruhatára. A cselekményben meg kitalálták, hogy haladjanak is, meg ne is. Eliza átvette egy nagyobb iroda vezetését, de az alkalmazottak otthagyták, így változás is van, meg nem is. Lényegében most is magában, legfeljebb a barátokkal nyomoz és még mindig nincsenek ügyfelei. Több szereplő elment, mint Moses, de tettek a helyükre másokat. Így pl. megismerhettük Moses unokaöcsét. Amit szeretek benne, a hangulata, megmaradt. Krimi, de kedélyes. Nem is túl buta az ügy, a mostani bordélyházi rablás is meglepően frappáns megoldást kapott. Természetesen a Duke és Eliza közti feszültség is megvan, bár már érzem, hogy itt is készülnek valamire. Nem véletlenül mondta a nő már a rész első felében, hogy valami változott, más a viszonyuk. William sem véletlenül ejtette el a nő felé szinte első megjegyzésként, hogy gyönyörűnek találja. Feelgood kosztümös kriminek szívesen nézem, az első rész is szépen hozta a humor és nyomozás kellemes egyvelegét.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4618362993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása