Minden napra egy film

Minden napra egy film

Bosch: Legacy

2. évad

2024. március 28. - BBerni86

Eléggé rákaptam erre a sorozatra, így most kissé bajban is vagyok, erről az évadról mit tudok mondani. Szívesen írnám rá, hogy tetszett annyira, mint az előző, de nem lenne igaz. Ahogy az sem, hogy rossz volt. A végére már szívesen néztem.

Talán ez a kulcsszó. Miért csak a vége tetszett?

Az évad elején az előző szálakat zárták. Maddie támadás áldozata lett, és az elkövető bement a rendőrségre.000bosch2.jpg Mentességért mondta volna meg, hol van a nő. Bosch persze mindent bevetett, hogy megmentse a lányát. Elég sokan összefogtak, és lehetett is sejteni, hogy nem írják ki a színésznőt. Majd ugrottunk kb. 4 hónapot előre, és két ügy vonalán mentek tovább. Az FBI el akarta kapni Honey-t és Bosch-t, és egyre agresszívabb módon szálltak rájuk. Másik oldalon meg Honey egyik korábbi ügyfele kerekedett megint bajba, gyilkossággal vádolták. Voltak korrupt rendőrök, más érdekek és persze Harry mindenbe nyakik merült.

Egyszerűen túl sok idő volt, mire kezdett körvonalazódni, mit is nézünk. A végére kötötték össze a szálakat és tettek bele némi akciót is. Nem csak a rendőrökkel csaptak össze, de mentünk bírósági tárgyalásra is, hogy láthassuk, amennyire jó a terepen Harry, annyira Honey is hasít a tárgyalóteremben. Nem is tudom, melyik volt jobb: ahogy magukat tisztázta, vagy ahogy a gyilkossággal vádolt férfit szabadította ki.

Meg is értem, hogy Mimi Rogers nagyobb szerepet kapott, és most több szinten és szorosabban is együtt működött Harryvel. Jobban vitte is a részeket, mint Madison Lintz. Bár az elejéhez képest rajta is látni a fejlődést, de még mindig kevésnek tűnik a színészi eszköztára. Itt egy elnyomott traumát kellett volna átadnia, de kb. ugyanúgy nézett ki traumatizálva és akkor is, amikor már összeszedte magát. Azt nem rovom fel, hogy még mindig nagyon kislányosan fest, és rendőrnek nem találom hitelesnek. Arról nem tehet. Arról inkább, hogy azt az érzelmi feszültséget és sokféle színt, amin Maddie ebben az évadban keresztülment, nem láttam a játékában.

Titus Welliver, vagyis Harry Bosch. Most először volt olyan érzésem, hogy fáradtnak és öregnek tűnt. Nagyon nem tett jót, amikor több részben is borostásan jelent meg és úgy nézett ki, mint aki már el is süllyedt a depresszió mocsarában.Pedig Welliver nagyon tudja hozni Harry önfejűségét és ahogy nem ereszt egy ügyet. Amikor Harry fenegyerek, az sokkal jobban megvan neki. Igaz, ő át tudja azt is, amit Lintz nem. Amikor Harry aggódott a lányáért, vagy az összeomlás szélére került, azt láthattuk is.

Nem volt látványos évad, de ez csendesen nyomozós volt több szempontból is. Csattanókra hegyezték ki, ahogy a közös munka végén Honey lecsapja a labdákat. Nem véletlenül írom azt, hogy a végét már élveztem. De addig el is kellett jutni, és sajnos az első 5 rész nehezen csúszott le.

Úgy tudom, lesz még folytatva, és a végén irányt is jelöltek ki. Stephen Chang alakításában a csapat hekkere most kezdett el szimpatikus lenni, kifejezetten élveztem a magánakcióit is. Jó húzás is volt pont vele nyitva hagyni az évadot, miután azért az ügynöknőnek bevitt egy mentális ütést.

A lényeg, lecsúszott, és annyira semmi sem vette el a kedvem, hogy ne néznék meg egy újabb évadot is belőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3418366041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása